ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 8 – 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 8 – 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

8 – 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αρ. 67 / 09.11.2017

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας μένοντας πιστός στην πολιτιστική του προσφορά θα πραγματοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, χειμερινή εκδρομή. Φέτος επιλέξαμε ως προορισμό τη Μαγνησία και τη διαμονή μας στον Βόλο,  μια πόλη που συνδυάζει αρμονικά το παλαιό με το μοντέρνο, διαθέτει πολλά αξιοθέατα, προσφέρεται για διασκέδαση και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από βουνό και θάλασσα. Όσοι συνάδελφοι επιλέξουν να έρθουν, θα έχουν την ευκαιρία για ένα χαλαρωτικό και ήρεμο Σαββατοκύριακο που όλοι έχουμε ανάγκη.

Η απόσταση Αθήνα – Βόλος είναι 326 χλμ. Μέσα σε τρεις ώρες περίπου θα βρεθείτε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας με πολλά αξιοθέατα. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα είναι η αγορά και η παλαιά πόλη με τα νεοκλασικά της κτήρια και το κάστρο του Βόλου.  Στα ανατολικά της πόλης, βρίσκεται ο λόφος της Γορίτσας, ένα φυσικό μικρό ύψωμα περίπου 200μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που στην κορυφή του βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Από τη θέση αυτή η θέα είναι πανοραμική προς την πόλη και το λιμάνι. Στο Βόλο υπάρχουν επίσης εντομολογικό, αρχαιολογικό και τυπογραφικό μουσείο, αλλά και μουσείο βιομηχανικής ιστορίας.

Βόλος, όμως, χωρίς επίσκεψη στα τσιπουράδικα δεν μπορεί να υπάρξει. Τα παραδοσιακά αυτά στέκια αποτελούν αναμφίβολα το πιο «νόστιμο» αξιοθέατο της πόλης. Το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται στο γνήσιο τσίπουρο, στα καλομαγειρεμένα και ατέλειωτης ποικιλίας μεζεδάκια που συνοδεύουν κάθε 25αράκι τσίπουρο, όπως η καβουροσαλάτα, η μελιτζανοσαλάτα και η γαριδοσαλάτα, τα μύδια, οι γαρίδες σαγανάκι, η φέτα ψητή με ντομάτα, το καλαμάρι γεμιστό, οι πατάτες ψητές και πολλά ακόμη.

Δεν θα μείνετε ασφαλώς μόνο στην πόλη. Ανεβαίνοντας από το Βόλο προς το μαγευτικό βουνό Πήλιο, η Μακρυνίτσα και η Πορταριά είναι τα πρώτα χωριά που συναντά κανείς, με πολλές ομορφιές και μαγευτική θέα της πόλης. Οι εκκλησίες, τα παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά, τα καλντερίμια, οι δροσερές πηγές και τα γεφύρια αυτών των χωριών μαγεύουν όλους τους επισκέπτες. Επίσης, κοντά στο χωριό Χάνια λειτουργεί σύγχρονο  χιονοδρο- μικό κέντρο. Μία εξίσου ωραία επιλογή είναι να πραγματοποιήσετε τη διαδρομή που ακολουθεί ο θρυλικός «μουτζούρης», το ατμήλατο τραίνο του Πηλίου, που ξεκινά από τα Άνω Λεχώνια και καταλήγει  στις Μηλιές, που είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου, ένα μέρος αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς. Η πανέμορφη διαδρομή δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο του βουνού, τη θέα στη θάλασσα και τα υπέροχα ορεινά χωριά. Τέλος, αξίζει να κάνετε μια στάση και σε ένα ακόμα όμορφο χωριό, την Τσαγκαράδα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ XΕNIA VOLOS  5***** 

 Το Domotel Xenia Volou είναι ένα κομψό θέρετρο  στην πόλη του Βόλου. Προσφέρει καλαίσθητα δωμάτια με όλες τις ανέσεις (δωρεάν Wi-Fi, συνδρομητική τηλεόραση, κλιματισμό, μίνι μπαρ, θυρίδα ασφαλείας, κ.ά.) Για τους ενοίκους του ξενοδοχείου υπάρχει δωρεάν  υπαίθριο πάρκινγκ. Παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο Elxis Spa & Fitness Center, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στην υδροτονική πισίνα, την σάουνα και το χαμάμ ή να χρησιμοποιήσετε το υπερσύγχρονο εξοπλισμένο γυμναστήριο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κολυμπήσουν στην εσωτερική πισίνα.   

xeniavolos_family_min

      dxv_restgallery6

dxv_spaslide13_min

dxv_spaslide5_min

 TIMH  ΔΩΜΑΤΙΟΥ  ΓΙΑ ΔΥΟ  (2) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ   ΜΕ  ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΕΣΟΝ  Ι.Χ.
  ΜΕ  ΠΡΩΙΝΟ
Μονόκλινο 170 €
Δίκλινο 200 €
3ο άτομο στο δίκλινο δωμάτιο (παιδί 1 – 6 ετών) 200 €
3ο άτομο στο δίκλινο δωμάτιο (παιδί 7-12 ετών) 230 €
Τρίκλινο  (με  3 ενήλικες) 240 €
1η κατηγορία: Τετράκλινο (2 ενήλ. + 2 παιδιά έως 12 ετών) 270 €
2η κατηγορία: Τετράκλινο  (2 ενήλ. + 2 παιδιά άνω των 12) 330 €

 

Στην εκδρομή ο Σύλλογος παρέχει επιδότηση ως ακολούθως:
Συνάδελφος 80 €
Συνοδός 60 €
Παιδί στο δωμάτιο των γονιών 7-12 ετών 15 €
2ο παιδί έως 12 ετών 15 €
1η κατηγορία τετράκλινου: 2 παιδιά 7-12 ετών 15 € + 15 €
2η κατηγορία τετράκλινου: 2 ενήλικα παιδιά 25 € + 25 €

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα γραφεία του Συλλόγου μας από την Παρασκευή 10/11/2017 έως και την Παρασκευή 17/11/2017, ώρες 9:00 – 13:00 (με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων). Λόγω της αυξημένης ζήτησης στον προορισμό που επιλέξαμε και για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε με τη δήλωσή σας να καταβάλετε ολόκληρο το ποσό συμμετοχής στην εκδρομή.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο στα τηλέφωνα 210 3342053 & 210 3342046  (διεπ. 12053 & 12046).       

                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          

 Δ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                                                  Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 Υ.Γ.: Σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίσαμε η παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή να πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Δεκεμβρίου, στον χώρο της Αίγλης Ζαππείου. Θα ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση.