ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 19/10/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των Συλλόγων εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΕΤΕ (με επικεφαλής τον ΣΥΕΤΕ) με εκπροσώπους της Διοίκησης. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τους όρους και τα προϊόντα των δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, ατομικών) του προσωπικού (ενεργών και συνταξιούχων) κατά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Από τη μεριά των Συλλόγων ετέθησαν αιτήματα με γενική αρχή την επαναξιολόγηση των όρων των ενήμερων, των ρυθμισμένων και των καθυστερημένων δανείων με στόχο τη διευκόλυνση των υπαλλήλων έτσι ώστε όλα τα δάνεια να είναι βιώσιμα. Ζητήθηκε μεταξύ άλλων:

• η επιβράβευση των ενήμερων,
• η μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών,
• η μείωση-εξάλειψη των προμηθειών/λοιπών εξόδων, όπου υπάρχουν,
• η επιμήκυνση των καταναλωτικών,
• η απεμπλοκή της απαγόρευσης λήψης για 4 έτη ατομικών δανείων προσωπικού λόγω ρύθμισης σε άλλα προϊόντα,
• η δημιουργία νέων προϊόντων και ρυθμίσεων που λαμβάνουν πραγματικά υπόψη το εισόδημα και τις υποχρεώσεις του υπαλλήλου.

Από τη Διοίκηση αναφέρθηκαν τα εξής:

• Ήδη εγκρίθηκε για τους συνταξιούχους η διάρκεια μέχρι 108 μήνες από 84 που ήταν μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι το όριο ηλικίας παραμένει στα 75 έτη.
• Έχουν δημιουργηθεί προϊόντα για τα ατομικά δάνεια συνταξιούχων- ενεργών υπαλλήλων που είναι ληξιπρόθεσμα, με χρήση τροφοδότη λογαριασμού, που θα παίρνει τη δόση απευθείας από το λογαριασμό σύνταξης-μισθοδοσίας, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Αυτό θα αποτρέπει να ξαναγίνει ληξιπρόθεσμό το δάνειο στο μέλλον.
• Προκειμένου να «προστατευθούν» οι υπάλληλοι δεν είναι σωστό να αυξάνεται περαιτέρω ο πιστωτικός κίνδυνος δίνοντας νέα δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, χωρίς να εξεταστεί ενδελεχώς ο πιστωτικός κίνδυνος και οι δυνατότητες του κάθε υπαλλήλου.
• Υπάρχει η διάθεση για συζήτηση προκειμένου να βρεθεί λύση στα αιτήματα των Συλλόγων, αλλά υπάρχουν πολλοί περιορισμοί από το θεσμικό πλαίσιο, που δεν είναι εύκολο να παρακαμφθούν.

Προτάθηκαν από τη Διοίκηση και έγιναν αποδεκτά από τους Συλλόγους τα εξής:

1. Να δημιουργηθεί κοινή ομάδα έργου με σκοπό να αναλύσει τα υπάρχοντα δεδομένα, να εντοπίσει τις αδυναμίες και να κάνει συγκεκριμένες προστάσεις για την επίλυσή τους.

2. Οι τελικές αποφάσεις να παρθούν σε σχέση και με την επιχειρησιακή σύμβαση που αναμένεται να συζητηθεί μέχρι το τέλος του έτους, αφού κάποιες από τις προτάσεις (προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με το θεσμικό πλαίσιο) θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτή.

Συνάδελφοι θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ Ε. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ