ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | 7-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ | 7-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 7 – 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αρ. 30 / 22.10.2018

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη χειμερινή εκδρομή. Ο προορισμός που επιλέχθηκε φέτος είναι η πανέμορφη και γραφική Καλαμπάκα, το  «ισχυρό φρούριο».

Φτάνοντας στην Καλαμπάκα, ύστερα από 360 χιλιόμετρα (3 ώρ. 55λ.) από το κέντρο της Αθήνας, αντικρίζεις ένα από τα πιο συναρπαστικά τοπία στην Ελλάδα, τα Μετέωρα, ένα σύμπλεγμα σκουρόχρωμων βράχων. Στις κορυφές κάποιων από αυτούς είναι χτισμένα μοναστήρια που κυριολεκτικά βρίσκονται μεταξύ γης και ουρανού, ενώ η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, καλό φαγητό και φυσικά επίσκεψη στα πανέμορφα μοναστήρια των Μετεώρων. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς έξι μονές, ενώ αμέσως θα αισθανθείς μια κατάνυξη πριν ακόμα περάσεις το κατώφλι της πρώτης, που συνήθως είναι η αντρική Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ευρύτερα γνωστή και ως Μεγάλο Μετέωρο, η οποία βρίσκεται στον ψηλότερο βράχο.

Και οι έξι μονές θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου. Η διαδρομή προς τα Μετέωρα είναι συγκλονιστική, ενώ όλες οι μονές είναι σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη. Φρόντισε να εξοπλιστείς με νερό, καθώς οι αποστάσεις που θα διανύσεις μέσα στα μοναστήρια δεν είναι μικρές, ειδικά αν επιθυμείς να φτάσεις στην κορυφή τους, με υπέροχη θέα που σίγουρα θα σε ανταμείψει.

Κατά την επιστροφή στην Καλαμπάκα, επιβάλλεται να σταματήσεις στο Καστράκι, ένα γραφικό χωριό με παραδοσιακές ταβέρνες. Το φαγητό είναι πεντανόστιμο, με το κρέας να έχει την τιμητική του. Μην αμελήσεις να ζητήσεις χύμα κρασί, αλλά και παραδοσιακές χορτόπιτες με φρέσκα μυρωδικά.

Η Καλαμπάκα προσφέρεται για διασκέδαση, καθώς τα μικρά καφέ της πόλης μετατρέπονται σε μπαράκια, πολλά εκ των οποίων έχουν και ζωντανή μουσική.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

  • Τον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.
  • Τη μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Ξυλογλυπτικής.
  • Το σπήλαιο της Θεόπετρας. Εδώ έχουν βρεθεί αποτυπώματα ανθρώπινων πελμάτων που χρονολογούνται από το 45000 π.Χ.
  • Επιβάλλεται η επίσκεψη στον ναό της Παναγίας της Δούπιανης, με τη σκήτη Δούπιανης, που αποτέλεσε κέντρο λατρείας των πρώτων ασκητών (11ου-12ου αι.).
  • Περίπου μία ώρα από την Καλαμπάκα θα συναντήσετε  την Ελάτη, ένα εκπληκτικό χωριό, γραφικό με πολλούς ξενώνες, ταβερνες και καφέ στο κέντρο του και φόντο ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς…
  • Μέτα την Ελάτη συνεχίζοντας το δρόμο (περίπου 10χλμ) είναι το πανέμορφο Περτούλι.
  • Δίπλα ακριβώς στο Περτούλι, στο τέλος του ειναι τοΝεραϊδοχώρι… που όπως αποκαλύπτει και το όνομα του, είναι απλώς παραμυθένιο!
  • Σε λίγο περισσότερο από μία ώρα θα βρεθείτε στη Λίμνη Πλαστήρα, βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία του νομού Καρδίτσας, περιτριγυρισμένη από τις κατάφυτες πλαγιές του ορεινού όγκου των Αγράφων, είναι το στολίδι του νομού.
  • Μια τελευταία στάση αξίζει να πραγματοποιήσετε στον Μύλο των Ξωτικών, στα Τρίκαλα. Από τις 10:00 το πρωί το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο ανοίγει τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν τις ποικίλες δραστηριότητες.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ   Amalia 4****


Σίγουρα θα αισθανθείτε την ίδια οικειότητα και ζεστασιά στα ευρύχωρα δωμάτια του, διακοσμημένα σε γήινους τόνους και εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Κτισμένο μέσα σε μία έκταση 55 στρεμμάτων με καρποφόρα δέντρα,  το Amalia Kalambaka είναι ένα παραδοσιακό κτήριο απόλυτα εναρμονισμένο με την οικιστική ιδιομορφία της περιοχής και περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους και μία μεγάλη πισίνα. Από την είσοδο στους μεγάλους χώρους υποδοχής, αγκαλιάζει τον επισκέπτη ένα ζεστό συναίσθημα οικειότητας και ζεστασιάς διάχυτο στην ατμόσφαιρα από τις χειροποίητες ξύλινες διακοσμητικές λεπτομέρειες, τους άνετους δερμάτινους καναπέδες του piano bar δίπλα στο μεγάλο τζάκι, και το γεμάτο χρώματα καφέ.

  • Τοποθεσία 

Το Amalia Kalambaka είναι χτισμένο σε ένα μοναδικό σημείο, στη Θεόπετρα, στον κεντρικό δρόμο Τρικάλων Καλαμπάκας και σε κοντινή απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την Καλαμπάκα, και τους βράχους των Μετεώρων. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Σπήλαιο της Θεόπετρας, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης με μοναδικά ευρήματα από την Παλαιολιθική Εποχή.

  • Eστιατόρια/Μπαρ:

Εστιατόριο Θεοπέτρα 

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με θέα στο αίθριο με τον εσωτερικό κήπο και τρεχούμενο νερό, μπορείτε να απολαύσετε ένα Αμερικάνικο πρωινό μπουφέ καθώς και το γεύμα ή το δείπνο σας με γεύσεις Ελληνικές και διεθνείς.

Lounge Bar 

Στο μπαρ του ξενοδοχείου κυριαρχούν τα ζεστά χρώματα, οι δερμάτινες αναπαυτικές πολυθρόνες και το μεγάλο τζάκι. Εδώ, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας και να αφεθείτε στην απόλυτη χαλάρωση με τη ζωντανή μουσική πιάνου.

Cafe
Το γραφικό καφενείο με το τζάκι για το χειμώνα και με θέα στη πισίνα προσφέρει καφέ, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  • Κόστος διαμονής για 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό, συμπεριλαμβανομένου φόρου διαν/σης (3€ ανά διαν/ση):

 

TIMH  ΔΩΜΑΤΙΟΥ  ΓΙΑ ΔΥΟ  (2) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ   ΜΕ  ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΕΣΟΝ  Ι.Χ.
  ΜΕ  ΠΡΩΙΝΟ
Δίκλινο 216 €
3ο άτομο στο δίκλινο δωμάτιο (παιδί 1 – 12 ετών) 216 €
Τρίκλινο  (με  3 ενήλικες) 236 €
Τετράκλινο (2 ενήλ. + 2 παιδιά έως 12 ετών) 266 €

 

  • Στην εκδρομή ο Σύλλογος παρέχει επιδότηση ως ακολούθως:
Συνάδελφος 80 €
Συνοδός 60 €
Παιδί (που χρεώνεται) 15 €

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα γραφεία του Συλλόγου μας από την Τρίτη 23/10/2018 έως και την Τρίτη 30/10/2018, ώρες 9:00 – 13:00 (με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων). Λόγω της αυξημένης ζήτησης στον προορισμό που επιλέξαμε και για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε με τη δήλωσή σας να καταβάλετε ολόκληρο το ποσό συμμετοχής στην εκδρομή.

Για οποιαδήποτε ερώτηση / διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο στα τηλέφωνα 210 3342053 & 210 3342046  (διεπ. 12053 & 12046).       

 

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                              

 

 

Χ. ΓΕΩΡΓΙΛΗΣ                                                 Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

 

Υ.Γ.: Σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίστηκε η παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή να πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Δεκεμβρίου, στον χώρο της Αίγλης Ζαππείου. Θα ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση.