ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 37 – Ενημέρωση για τη Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή  Ανθρώπινου Δυναμικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 37 – Ενημέρωση για τη Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 37 

Ενημέρωση για τη Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού

Αρ. 37 / 7-09-2016

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά το αίτημά μας προς το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Π. Φουρτούνη για συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους, η ανταπόκριση ήταν άμεση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 6/9, στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής Προσωπικού κ. Δ. Χριστόπουλος.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν συνοψίζονται ως εξής:

  • Εθελούσια Έξοδος

Προγραμματίζεται να βγει το συντομότερο δυνατό, με την προϋπόθεση ότι θα λυθούν κάποιες εκκρεμότητες, όπως το θέμα των Ταμείων, και θα δοθεί η τελική έγκριση από τους Θεσμούς. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Τα κύρια σημεία του προγράμματος, αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, αναμένεται να είναι στις παρακάτω κατευθύνσεις:

  • Τα κίνητρα θα υπολογίζονται με βάση την ηλικία και τα έτη εργασίας στην Τράπεζα (όχι τα έτη μέχρι την πιθανή συνταξιοδότηση).
  • Εκτιμούμε ότι θα συμπεριλάβει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας, εφόσον πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια (ηλικίας και προϋπηρεσίας).
  • Πιθανότατα θα δοθεί και επιλογή sabbatical.
  • Εξετάζονται σενάρια ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για κάποια χρόνια.
  • Εξετάζονται επιπλέον κίνητρα για ειδικές ομάδες προσωπικού.
  • Μετατάξεις, προαγωγές, τοποθετήσεις

Οι μετατάξεις, προαγωγές και τοποθετήσεις που εκκρεμούν θα πραγματοποιηθούν μετά την υλοποίηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

  • Αναδιάρθρωση

Στόχος της Διοίκησης είναι η οργανογραμματική αναδιάρθρωση να υλοποιηθεί παράλληλα με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά δεν υπάρχει ακόμα οριστική εικόνα. Θεωρούμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση η Τράπεζα θα πρέπει να χειριστεί το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία, καθώς με την αναδιάρθρωση θα προκύψουν μεγάλες επιπτώσεις, πιθανά σε μεγάλο μέρος του προσωπικού.

  • Δάνεια (νέα επιχειρησιακή σύμβαση)

Σχετικά με τα δάνεια μεταφέραμε την αγωνία των συναδέλφων για την άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι η απαιτούμενη τροποποίηση των συστημάτων δανείων βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης. Ευελπιστούμε να είναι όλα έτοιμα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και το θέμα της κάλυψης των συνταξιούχων.

  • Νέος Κανονισμός Εξειδικευμένου Προσωπικού

Εκφράσαμε την άποψη ότι ο νέος κανονισμός εξειδικευμένου προσωπικού που αναμένεται να ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό, τροποποιείται με κύριο κριτήριο τον οικονομικό παράγοντα δημιουργώντας ένα είδος επετηρίδας, όπου οι νέοι συνάδελφοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους παλιούς, με αποτέλεσμα να φρενάρεται η εξέλιξη τους και κάποιοι από αυτούς να οδηγηθούν στην πόρτα της εξόδου των συγκεκριμένων Διευθύνσεων.

  • Υπερωρίες

Με την ευκαιρία της συνάντησης καταγγείλαμε τα κρούσματα απλήρωτων υπερωριών και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι πρόθεση της Διοίκησης είναι να τηρούνται τα δέοντα και να διερευνηθούν και να εξαλειφθούν συγκεκριμένα περιστατικά, όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν.

  • «Ενοικιαζόμενο» Προσωπικό

Ενημερώσαμε τη Γενική Διεύθυνση για τις θέσεις μας και προτείναμε σε πιθανή πρόσληψη προσωπικού μετά την εθελούσια, η Τράπεζα να εξετάσει την κάλυψη μέρους των αναγκών με πρόσληψη από το «ενοικιαζόμενο» προσωπικό, που θα έχει την απαιτούμενη εμπειρία και προσόντα. Σε πιθανή διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ, προτείναμε να μπορούν να μοριοδοτηθούν επιπρόσθετα.

Τα υπόλοιπα θέματα που είχαν τεθεί στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας συζητήθηκαν χωρίς να προκύψει κάποια σημαντική διαφοροποίηση ή εξέλιξη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και αναμένονται καθοριστικές αλλαγές στο χώρο μας τους επόμενους μήνες, θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα για κάθε εξέλιξη.                                               

                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Δ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                                                                        Ε. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ