ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  56 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 56 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

Αρ.56 / 03-07-2017

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  μας, στη συνεδρίαση υπ’ αριθμ. 32 – 23/05/2017, αποφάσισε να ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο ενισχύοντας τους συναδέλφους που απήργησαν από μία έως και τρεις ημέρες.

Το σύνολο των απεργιών που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2016 έως και το Μάιο του 2017 είναι 3 ημέρες και θα καλυφθούν από το απεργιακό ταμείο.

Ζητήσαμε και πήραμε τα απαραίτητα στοιχεία των απεργιών από τον τομέα μισθοδοσίας της Ε.Τ.Ε., τα οποία επεξεργαστήκαμε άμεσα, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των συναδέλφων εντός της εβδομάδος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να καλύψει τους συναδέλφους απεργούς ανάλογα με τις ημέρες απεργίας που συμμετείχε ο καθένας ως ακολούθως:

  1. Όσοι απήργησαν 2 – 3 ημέρες θα αποζημιωθούν με το 70% του μεικτού ποσού που παρακρατήθηκε (το ποσό αυτό ανέρχεται στο 100% των καθαρών αποδοχών που παρακρατήθηκαν).

  1. Όσοι απήργησαν 1 ημέρα θα αποζημιωθούν με το 60% του μεικτού μισθού που παρακρατήθηκε (το ποσό αυτό ανέρχεται στο 95% περίπου των καθαρών αποδοχών που παρακρατήθηκαν).

Ο Σύλλογος καλύπτει όλους τους συναδέλφους που απήργησαν.

Πρόκειται για δίκαιο τρόπο πληρωμής των απεργιών, διότι όλοι οι συνάδελφοι συνεισφέρουν στο απεργιακό ταμείο. Ο ίδιος τρόπος πληρωμής των απεργιών εφαρμόζεται από το Σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Συνάδελφοι,

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

 Δ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                                                 Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ