Πώς Alpha και Eurobank μειώνουν το προσωπικό τους

Πώς Alpha και Eurobank μειώνουν το προσωπικό τους

ALPHA BANK: Ειδικό πρόγραμμα παροχής κινήτρων συναινετικής αποχώρησης έτρεξε κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου η Alpha Bank, το οποίο απευθυνόταν μόνο σε Θεσσαλονικείς (σ.σ. εργαζόμενους στο νομό Θεσσαλονίκης).

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου, τα κίνητρα, πέραν της προβλεπόμενης εκ του νόμου αποζημίωσης, ήταν ηλικιακά και αποσκοπούσαν στην αποχώρηση εργαζομένων που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, ώστε να επέλθει αντιστοιχία μεταξύ προσωπικού και μειωμένου πλέον αριθμού καταστημάτων.

Ο αριθμός των αποχωρήσεων κινήθηκε, όπως πληροφορείται η στήλη, εντός στόχου. Από τις οικονομικές καταστάσεις, δε, προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε για αποζημιώσεις από τη σχετική πρόβλεψη που έχει διενεργήσει η τράπεζα, το ποσό των 750 χιλ ευρώ.

Ο αριθμός των εν Ελλάδι εργαζομένων του ομίλου στις 30 Ιουνίου είχε υποχωρήσει στις 8.918, εκ των οποίων οι 8.604 είναι οι υπάλληλοι της τράπεζας.

EUROBANK: Ανοικτό παραμένει το πρόγραμμα παροχής κινήτρωνστοχευμένων συναινετικών αποχωρήσεων της Eurobank για το προσωπικό του ομίλου στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο αριθμός των υπαλλήλων για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα μειώθηκε σε 9.710 (κατά 80 λιγότεροι σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2017), κάτω από τον στόχο των 9.800 υπαλλήλων έως την 31 Δεκεμβρίου 2017, που έχει τεθεί από το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

13.09.2017

http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1563289/pos-alpha-kai-eurobank-meionoyn-to-prosopiko-toys-.html