Στα λευκά ξύπνησε η Αττική: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού υπάρχουν προβλήματα

Στα λευκά ξύπνησε η Αττική: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού υπάρχουν προβλήματα

Ντυμένο στα λευκά ξύπνησε σήμερα το λεκανοπέδιο της Αττικής, έπειτα από τη σφοδρή χιονόπτωση και το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα.

Η χιονόπτωση από το βράδυ της Δευτέρας ήταν πυκνή ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις περιοχές των νοτίων προαστίων.

Λόγω του χιονιά και του παγετού, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στο Λεκανοπέδιο, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών, όπου θα ισχύσουν ελάχιστες εξαιρέσεις για να διευκολυνθούν οι γονείς, κυρίως μικρών παιδιών.

«Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους οικείους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν επακριβώς τα προβλήματα ή μη που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Όσον αφορά στον δήμο Αθηναίων δεν θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επιπλέον, ο δήμος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων και ότι συνεργεία κάνουν ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Κυκλοφοριακά προβλήματα

Παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

  • Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.
  • Στην περιφερειακή οδό Λυκαβηττού, από την οδό Γλύκωνος.
  • Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.
  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.
  • Στην Αγίου Παντελεήμονος από Ξενίας μέχρι την Πεντέλη
  • Στην Αγίου Μερκουρίου στην Βαρυμπόμπη, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Προβλήματα έχουν εντοπιστεί και στην κυκλοφορία των λεωφορείων.

10.01.2017
iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/312016/sta-leyka-xypnise-i-attiki-poy-ehei-diakopei-i-kykloforia-poy-yparhoyn-provlimata#ixzz4VLONYt6B