Συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΤΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

Συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΤΕ για την Εθνική Ασφαλιστική

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία J. Calamos – Exin Group τίθεται σήμερα προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr.

Η έγκριση για την πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής θα ζητηθεί στη συνέχεια και από τη γενική συνέλευση των μετόχων που συγκαλείται την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη φάση του δεύτερου γύρου των βελτιωμένων προσφορών και της αξιολόγησής τους από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και τους συμβούλους Goldman Sachs και JP Morgan, η προσφορά της κοινοπραξίας J. Calamos – Exin Group υπερέβη σημαντικά αυτήν της Fosun.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ η λογιστική αξία στην οποία την έχει εγγράψει η Εθνική Τράπεζα στα βιβλία της κινείται στα 650 εκατ. ευρώ. Η κοινοπραξία J. Calamos – Exin Group φέρεται να έχει αποτιμήσει το 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο 1 δισ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του επικρατέστερου αγοραστή για την Εθνική Ασφαλιστική είχε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το τραπεζοασφαλιστικό συμβόλαιο της τράπεζας, το οποίο θα έχει 10ετή διάρκεια με δικαίωμα 5ετούς ανανέωσης.

Πρόσφατα, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Εθνική Ασφαλιστική για να τιμήσει τους διακεκριμένους συνεργάτες του αποκλειστικού της δικτύου πωλήσεων, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος  τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει διαζύγιο από την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά αντίθετα «κρατάμε και θα κρατήσουμε τους δεσμούς μας. Το 25% το οποίο θα έχουμε, για εμάς, για την Εθνική Τράπεζα, είναι δεσμός που δεν θα σπάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Στο α΄ τρίμηνο 2017 η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε κέρδη προ φόρων του ομίλου αυξημένα κατά 54,5%, στα 18,7 εκατ. ευρώ από 12,1 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2016. Σημαντική αύξηση κατά 17% παρουσίασε η συνολική παραγωγή της εταιρείας, η οποία ανήλθε στα 155,7 εκατ. ευρώ έναντι 133,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

27.06.2017

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3222223/sunedriazei-to-d-s-tis-ete-gia-tin-ethniki-asfalistiki