ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 – Ενημέρωση για την 6η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 – Ενημέρωση για την 6η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για την 6η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

 

      Αρ. 20 / 02-04-2019

 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 27/3/2019 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:

  • Επικύρωση πρακτικών 4ης Συνεδρίασης / 23.01.2019 & 5ης Συνεδρίασης / 27.02.2019
  • Τα πρακτικά της 4ης συνεδρίασης έχουν υπογραφεί από τους συμβούλους του Ενιαίου Ψηφοδελτίου, εκκρεμούν οι υπογραφές της ΔΑΚΕ.
  • Υπεγράφησαν τα πρακτικά της 5ης συνεδρίασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ.
  • Κλαδική συλλογική σύμβαση ΟΤΟΕ (ενημέρωση, εκτιμήσεις).

Έγινε συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις και εκτιμήσεις εν αναμονή της δημοσίευσης του επίσημου τελικού κειμένου που υπογράφηκε.

  • Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. – Ενημέρωση για την 167η Συνεδρίαση / 14.03.2019

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για θέματα της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και συγκεκριμένα:

  • Το Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. ενέκρινε ομόφωνα να γίνει εκ νέου αίτημα στην Εθνική Ασφαλιστική για τα οδοντιατρικά, αλλά μόνο για τους ασφαλισμένους της 1ης κατηγορίας (εν ενεργεία συναδέλφους).
  • Σχετικά με την καταβολή της νόμιμης  αποζημίωσης συναδέλφου (αποχώρησε με το sabbatical,  Εγκύκλιος Β 215/9.12.2016 – Πρόγραμμα 2)  από την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.,  το Δ.Σ. του Ταμείου δεν έλαβε κάποια απόφαση.  Η απόφαση θα ληφθεί σε επόμενο Δ.Σ. του Ταμείου. Επίσης, ο Προέδρος της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. ανέγνωσε την γραπτή απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Τ.Ε. ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν δικαιούται την νόμιμη αποζημίωση. Το Προεδρείο του Συλλόγου μετά από απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου στις 27/3/2019 έστειλε γραπτό ερώτημα στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να αιτιολογηθεί η αρνητική αυτή απόφαση από πλευράς Τράπεζας. Με βάση την απάντηση αυτή θα κινηθεί ο Σύλλογος στο επόμενο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. για τη λήψη της σχετικής απόφασης.
  • Ενημερωθήκαμε από τον Νομικό Σύμβουλο της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. ότι εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση από την αγωγή που είχε κατατεθεί για συνάδελφο – συνταξιούχο που όφειλε χρηματικό ποσό στο Ταμείο λόγω της συνταξιοδότησής του από τον κύριο ασφαλιστικό φορέα. Επιπλέον, χρεώθηκε το ποσό της δικαστικής δαπάνης και των τόκων υπερημερίας.
  • Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. – Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με το θέμα που έθεσαν οι κ. Χ. Γεωργιλής και κ. Κ. Αντωνίου στη συνεδρίαση της 10/10/2018 του Συλλόγου μας.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ είχε θέσει στην συνεδρίαση της 10/10/2018 θέμα τρόπου λειτουργίας της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Το ίδιο έκανε και πάλι στην τελευταία συνεδρίαση. Ωστόσο δεν ζήτησε από το Δ.Σ. του Συλλόγου να το θέσει ως θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., ενώ  δεν προσκόμισε και την ανάλογη εισήγηση. Αναμένουμε στο επόμενο Δ.Σ. τη σχετική εισήγηση της ΔΑΚΕ.

  • ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ. (ενημέρωση, ενέργειες)

Συζητήθηκαν οι απαντήσεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στα ερωτήματα (ως γνωστόν τα είχε θέσει η ΔΑΚΕ σε προηγούμενο Δ.Σ.)  που είχε στείλει ο Σύλλογος σχετικά με τις ατομικές μερίδες (επισυνάπτονται εξερχόμενο – εισερχόμενο έγγραφο για την πληρέστερη ενημέρωσή σας). Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση ολόκληρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  με τη Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για να συζητηθούν περαιτέρω τα σχετικά ερωτήματα – απαντήσεις.

  • ΤΥΠΕΤ (ενημέρωση, ενέργειες)

Στο  ΤΥΠΕΤ  είναι ασφαλισμένα περίπου 65 μέλη από τα 107 του Συλλόγου μας. Εκείνο που εκκρεμεί σε ό,τι αφορά τα μέλη μας στο ΤΥΠΕΤ είναι η ένταξη των μελών μας ως τακτικά μέλη για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το Προεδρείο να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο διερευνητικών επαφών με τη Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ για το θέμα.

  • Νομικός Σύμβουλος Συλλόγου.

Κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με τον νομικό σύμβουλο, οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο επόμενο Δ.Σ.

  • Επαγγελματικός Προσανατολισμός (ενημέρωση, ενέργειες).  

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης του Δ.Σ. έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 3 συνάδελφοι και μετά από τις απαιτούμενες ενέργειες του Δ.Σ. Συλλόγου θα καλυφθούν οικονομικά όλα τα αιτήματα από το σχετικό κονδύλι που εγκρίθηκε από την Τράπεζα.

  • Απόφαση για αλλαγή παρόχου σταθερής τηλεφωνίας Συλλόγου.

Αποφασίστηκε η αλλαγή παρόχου και  η υπογραφή νέου 12μηνου συμβολαίου με μηνιαία συνδρομή  21,8€ τελική τιμή  από 46€ που ήταν το υπάρχον συμβόλαιο.

  • Κάρτα Μέλους Συλλόγου (ενημέρωση, απόφαση).

Η έκδοση της κάρτας έχει αποφασιστεί σε προηγούμενο Δ.Σ.  Επελέγη η εταιρία που θα εκτυπώσει τις κάρτες μέλους βάσει της οικονομικότερης και ποιοτικότερης προσφοράς, θα οριστικοποιηθεί η συνεργασία με τις πρώτες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και στην συνέχεια θα αναρτηθούν στο site του Συλλόγου. Κατόπιν αυτών  θα μοιραστούν οι κάρτες σε όλα τα μέλη μας.

  • Πολιτιστικά.
  • Στην εκδρομή για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (14-17/6/2019) στο DION RESORT AND SPA, παραλία Λιτοχώρου Πιερίας έχουν δηλωθεί  συμμετοχές για 25 δωμάτια.
  • Με βάση την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας κατά σειρά προτεραιότητας, μοιράστηκαν σε 20 συναδέλφισσες οι προσκλήσεις για την εκδήλωση της ΟΤΟΕ «Γιορτή της Γυναίκας», θεατρική παράσταση «ο Βυσσινόκηπος».
  • Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της Τράπεζας στον Σύλλογό μας για πολιτιστικές δραστηριότητες έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλι του 2019 και θα υποβληθεί  αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας για την ετήσια οικονομική ενίσχυση της επόμενης χρονιάς,. Επιπλέον, το θέμα συνολικά θα συζητηθεί και στο επόμενο Δ.Σ. μετά από εισήγηση της ΔΑΚΕ.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ι. ΤΥΡΟΣ                                                                Χ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ