Επικαιρότητα

ΕΤΕ: Οι στόχοι της νέας διοίκησης

NBG

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-3,57% είναι να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά της προς το προσωπικό η νέα διοίκηση της ΕΤΕ. «Η ανάληψη των καθηκόντων μας γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και είναι κοινή μας επιδίωξη να συνεχιστεί αυτή η μακρόχρονη παράδοση ώστε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό όμιλο που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και διεθνώς», αναφέρουν η νέα πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. «Το ανθρώπινο δυναμικό, όλες και όλοι ... Read More »

Οι επόμενες ημέρες κρίνουν το μέλλον των τραπεζών

ete

Τα πολύ στενά περιθώρια για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ρευστότητας, αλλά και την κεφαλαιακή φθορά που θα υποστούν οι τράπεζες από την παρατεταμένη αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας και που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου, αποτύπωσε χθες το «σφυροκόπημα» στις τραπεζικές μετοχές. Το μέλλον των τραπεζών κρίνεται ουσιαστικά μέσα στις επόμενες ημέρες, διάστημα στο οποίο η χώρα θα πρέπει να δώσει «σήμα» στις διεθνείς αγορές για το εάν θέλει το μέλλον της εντός ή εκτός ευρώ. Μέχρι τότε και ελπίζοντας στην πρώτη επιλογή, όπως τόνισαν όλες οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις ... Read More »

Οι δέκα μέρες που θα… συγκλονίσουν τα ταμεία του κράτους

euro 1

Από σήμερα αρχίζουν να τελειώνουν οι τελικές προθεσμίες μέχρι τις οποίες πρέπει να έχουν «γεμίσει» με χρήματα οι λογαριασμοί ταμειακής διαχείρισης των τραπεζών από τους οποίους θα καταβληθούν σε εκατομμύρια συνταξιούχους, ανέργους και οικογενειάρχες οι συντάξεις και τα επιδόματα τα οποία δικαιούνται. Συγκεκριμένα: • Μεταξύ 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου, το κράτος θα συνεισφέρει 1,3 δισ. ευρώ (από τα 2,3 δισ. ευρώ συνολικά που χρειάζονται συνολικά) για να πληρωθούν οι συντάξεις. • Στις 3 Απριλίου, το κράτος πρέπει να συνεισφέρει περίπου 25 – 30 εκατ. ευρώ (από τα 100 εκατ. που χρειάζονται συνολικά) για τα διάφορα επιδόματα του ΟΑΕΔ. • ... Read More »

Π. Σκουρλέτης: Κανένα μέτρο μειώσεων στις συντάξεις

20315

Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία, που οδηγεί σε μείωση των επικουρικών συντάξεων και δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα μειώνει τις συντάξεις, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, αποκαλύπτοντας ότι αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς. Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον «Αθήνα 984″ προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενώ η επόμενη θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ακόμη, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος ή με οριακό πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ ανέφερε πως ως τον Αύγουστο θα έχει ... Read More »

Στρατούλης: Κάτω από τα όρια της φτώχιας το 44,8% των συντάξεων

oura

Μειωμένος κατά 2.865 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας, της χώρας ο οποίος ανέρχεται σε 2.654.784 σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας. Τον Μάρτιο του 2015 πληρώθηκαν συνολικά 4.541.966 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.902.477 ήταν κύριες και 1.639.489 επικουρικές, ενώ το συνολικό ποσό που κατέβαλαν τα ταμεία ανήλθε σε 2.346.571.801,10 ευρώ. «Τα στοιχεία της 22ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος ΗΛΙΟΣ είναι αποκαλυπτικά σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το ύψος των συντάξεων για τη μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων και έρχονται να διαψεύσουν δημοσιεύματα ξένων ... Read More »

Γερή «ένεση» ρευστότητας από τη ρύθμιση – εξπρές

26315

Έσοδα της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν χθες στα ταμεία του δημοσίου αποκλειστικά μέσω των τραπεζών και χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τις εφορίες. Δεδομένου ότι οι συνήθεις εισπράξεις σε ημερήσια βάση δεν ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, η θετική διαφορά αποδίδεται στη ρύθμιση – εξπρές, η οποία «τρέχει» σήμερα για τρίτη ημέρα. Μέχρι τώρα, οι εκτυπώσεις των ειδοποιητηρίων έχουν φτάσει τις 140.000, ενώ ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνει όσο περνούν οι ώρες. Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει την αποστολή ηλεκτρονικών προσκλήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση. Ήδη έχουν αποσταλεί περίπου 500.000 ... Read More »