Επικαιρότητα

Σήμερα η κατάθεση προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική

%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-2

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η ενάρξη της περιόδου κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών στην ΕΤΕ για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του μήνα για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων. Ωστόσο φήμες στην αγορά χθες ανέφεραν ότι μπορεί να υπάρξει μία εβδομάδα αναβολή και η διαδικασία να αρχίσει από την επόμενη Δευτέρα. Σύμβουλοι πώλησης είναι η Goldman Sachs και η Μorgan Stanley. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, οι διεκδικητές είναι κυρίως κινέζικα funds και όπως τα Fosun, Gongbao και Wintime και το ... Read More »

Συμφωνία σε φορολογικό – συντάξεις και πλεόνασμα 3,5% και χάσμα σε εργασιακά και ενέργεια – Νέος γύρος επαφών σήμερα

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b7

Σήμερα, πάντως, αναμένεται να υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αξιωματούχους από τις Βρυξέλλες «Σήμα» από την κυβέρνηση για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στο θέμα του εργασιακού, για το οποίο δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος στις τετραήμερες διαβουλεύσεις που μεσολάβησαν στις Βρυξέλλες, περιμένουν οι δανειστές για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Σήμερα, πάντως, αναμένεται να υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με αξιωματούχους από τις Βρυξέλλες γι΄ αυτό το αγκάθι  ενώ στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο δεν αποκλείεται να ορισθεί τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών με την συμμετοχής της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Η Κομισιόν ... Read More »

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων

oaed-2-620x371

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ, που αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.  Δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά» του ΟΑΕΔ είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας. Μέσω του προγράμματος επί 12 μήνες θα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ), Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση ... Read More »

25η Μαρτίου

25-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85

Η 25η Μαρτίου είναι μια μεγάλη διπλή γιορτή, καθώς εκτός από εθνικό έχει και θρησκευτικό χαρακτήρα. Γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821 που έγινε εναντίον του τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Εκτός από την Επανάσταση εναντίων των Τούρκων, γιορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού. Η ημέρα του Ευαγγελισμού ήταν η μέρα που η Παναγία έμαθε την χαρμόσυνη είδηση ότι πρόκειται να γεννήσει τον Χριστό. Ο Σύλλογός μας εύχεται σε όλους τους εορτάζοντες, στον Ευάγγελο και την Ευαγγελία, χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.  Σε γνωρίζω από την κόψη του ... Read More »

Bloomberg: Φεύγουν οι καταθέσεις, επιστρέφει ο εφιάλτης του 2015

katatheseis

Στην αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 400 εκατ. ευρώ, απόρροια της αβεβαιότητας στην οικονομία και της εκροής τραπεζικών καταθέσεων, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Οι εκροές ελληνικών καταθέσεων επέστρεψαν το 2017, οδηγώντας την κεντρική τράπεζα της χώρας να αυξήσει το όριο στην έκτακτη χρηματοδότηση (ELA), καθώς το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχει πυροδοτήσει φόβους στους καταθέτες για το ενδεχόμενο να ξαναζήσουν το δράμα του 2015, που οδήγησε τη χώρα κοντά στην οικονομική κατάρρευση,  σημειώνει το διεθνές πρακτορείο. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται, οι εκροές από τις αρχές του έτους έως την περασμένη Πέμπτη (16/3/2017) διαμορφώθηκαν ... Read More »