Επικαιρότητα

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! !

καλοκαιρι

Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ… ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΧΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟ, ΔΡΟΣΕΡΟ, ΟΜΟΡΦΟ, ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΕΓΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ… ΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!! Read More »

Μεγαλύτερο δάνειο με πρόσθετα μέτρα για τρίτο Μνημόνιο Στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. Η τρόικα έγινε κουαρτέτο με εκπρόσωπο του ΕSM

590_f5293740e4640d50722187111708f4a6 21 5 15

Σημαντικά μεγαλύτερο δάνειο (αναμένεται υπό προϋποθέσεις να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 90 δισ. ευρώ), περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα ή και τα δύο είναι οι επιλογές για το τρίτο ελληνικό Μνημόνιο όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι θεσμοί μέσω των τεχνικών κλιμακίων. Με το κλείσιμο και της χθεσινής δεύτερης ημέρας της αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών σε ΓΛΚ και Τράπεζα της Ελλάδος έχει αρχίσει να αποτυπώνεται για την πορεία της οικονομίας μια εικόνα σημαντικά χειρότερη από αυτή που αναμενόταν. Αντί για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% του ΑΕΠ που προβλεπόταν να έχει για φέτος ... Read More »

Το κουαρτέτο έρχεται, οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν

26615

Σήμερα ξεκινούν οι πραγματικές διαπραγματεύσεις, με την άφιξη της… Quadriga, δηλαδή το κουαρτέτο των επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών, στην Αθήνα. Εκπρόσωπος των τεχνικών κλιμακίων εισέρχεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον έλεγχο. Εκπρόσωπος των τεχνικών κλιμακίων εισέρχεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον έλεγχο. Quadriga είναι ο όρος που χρησιμοποίησε η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», για να επισημάνει την έλευση και του Νίκολα Τζιαμαρόλι, επικεφαλής εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), που θα συνοδεύει πλέον τον επικεφαλής της ΕΕ, Ντέκλαν Κοστέλο, τον Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ (που φτάνει αύριο). Από την πλευρά της ... Read More »

Ρωμανιάς: Η τρόικα ζητά να διορθώσουμε λάθη στο νόμο για τις συντάξεις

20315

Σοβαρά λάθη στο νόμο που πέρασε με το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων σε ό,τι αφορά τις συντάξεις εντόπισε η τρόικα και ζητεί τη διόρθωσή τους, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά. Ρωμανιάς: Η τρόικα ζητά να διορθώσουμε λάθη στο νόμο για τις συντάξεις Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Ρωμανιάς αποκάλυψε το «καινούριο γράμμα από την τρόικα», με το οποίο ζητούνται αλλαγές. Συγκρεκριμένα ανέφερε ότι πρόκειται για το νόμο 4334, ο οποίος ψηφίστηκε στις 16 Ιουλίου, και τα τελευταία εδάφιά του, 27-30, αναφέρονται στο συνταξιοδοτικό. «Εδώ λοιπόν έχουν γίνει σοβαρά λάθη και μας λένε τώρα ... Read More »

Ποια επιδόματα καταργούνται η ενσωματώνονται στον μισθό

590_f5293740e4640d50722187111708f4a6 21 5 15

Ποια επιδόματα καταργούνται η ενσωματώνονται στον μισθό Πρόταση για ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, η οποία μπορεί να φέρει μείωση από 5% έως 7% στις συνολικές αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων που τα παίρνουν ακόμη, κατέθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Η μείωση στις συνολικές αποδοχές θα αφορά κυρίως τους υπαλλήλους χαμηλών προσόντων που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια και θα προκύψει από την αύξηση στις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος του Σαββάτου», προς ενσωμάτωση ή κατάργηση οδηγούνται: Τα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών και ειδικής απασχόλησης που παίρνουν ... Read More »

Αμετακίνητο το ΔΝΤ για κατώτατο μισθό, ομαδικές απολύσεις, κλειστά επαγγέλματα

sustaseis1-thumb-large28715

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα τηρήσει άκαμπτη στάση στα θέματα των εργασιακών αλλαγών και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, έστειλε χθες και λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Επί της ουσίας το Ταμείο ζητεί να εφαρμοστούν οι δράσεις που είχαν συμφωνηθεί και να μην ανατραπούν οι ψηφισμένοι νόμοι, κάνοντας ειδική αναφορά και στο θέμα των ομαδικών απολύσεων. Παράλληλα, καλεί την Ευρωζώνη να είναι σε εγρήγορση, καθώς μπορεί οι κίνδυνοι ελληνικού ατυχήματος να έχουν μειωθεί μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά παραμένουν ρίσκα δεδομένων των κινήσεων που πρέπει να ... Read More »