Επικαιρότητα

Με Τσιτσιράγκο, Θωμόπουλο, Ζανιά … και μια έκπληξη η short list στην Εθνική τράπεζα για την θέση του προέδρου

ΕΤΕ

Στους κύκλους του SSM πάντως επικρατεί μια λογική ότι προκρίνονται πρώτα οι έλληνες του εξωτερικού και δεύτερες επιλογές οι έλληνες… του εσωτερικού. Ολοκληρώνεται σήμερα 20 Οκτωβρίου του 2016  η διαδικασία αξιολόγησης της short list για την θέση του προέδρου της Εθνικής τράπεζας.  Στην short list συμμετέχουν 4 στελέχη αξίας και ικανοτήτων ο καθένας στον τομέα του. Τα 4 άτομα που έχουν επιλεγεί στην short list είναι Δημήτρης Τσιτσιράγκος: Ήταν κορυφαίο στέλεχος του International Finance Corporation, IFC και είχε συμμετάσχει στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών του 2015. Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος προέρχεται από τον τραπεζικό τομέα, κατείχε σημαίνουσες θέσεις ενώ είχε συμμετάσχει και ... Read More »

Στην τελική ευθεία οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών

%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83

Πυρετώδεις είναι οι περί τις τράπεζες διαβουλεύσεις, αφού σε τελική ευθεία εισέρχονται οι διοικητικές αλλαγές των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ προωθούνται άμεσα τα θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στην Τράπεζα Πειραιώς αυτήν ή την άλλη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο. Με τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διοικητικές αλλαγές στην τράπεζα, με τον πρόεδρο και τον Ceo να ανακοινώνονται μαζί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο SSM έχει δώσει την έγκρισή του για το πρόσωπο του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, ο οποίος προτείνεται για τη θέση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Εν ... Read More »

Ψευδής η πληροφόρηση για τον ΑΚΑΓΕ

%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b3%ce%b5

«Η προβλεπόμενη σε διατάξεις των προ του 2015 κυβερνήσεων και η προγραμματισμένη από πέρσι χρηματοδότηση φορέων κοινωνικής ασφάλισης από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που θεσπίσθηκε για το σκοπό αυτό, παρουσιάζεται ακόμα μια φορά από μερίδα των ΜΜΕ ως παράνομη μεταφορά χρημάτων από τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ που προορίζονται για την καταβολή συντάξεων» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι, προς αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτει τα εξής: «Α) Στις 30/09/2015: Τα συνολικά αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ ανέρχονταν σε 4,028 δισ. ευρώ, εκ των οποίων  2,389 δισ. ευρώ ήταν στο λογαριασμό του κυρίως ΑΚΑΓΕ και τα υπόλοιπα 1,639 ... Read More »

Νέο σύστημα για το ύψος των ασφαλιστικών οφειλών στον ΟΑΕΕ

oaee-735x459

«Επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σύστημα που προσεγγίζει με έναν πραγματικά αξιόπιστο τρόπο τις δυνατότητες των ασφαλισμένων να καταβάλλουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, το πρωί στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «οι οφειλές είναι πάρα πολύ μεγάλες» και «στον ΟΑΕΕ περίπου διακόσιες ενενήντα έξι χιλιάδες ασφαλισμένοι, δεν πληρώνουν εισφορές, τετρακόσιες τέσσερις χιλιάδες περίπου, είναι αυτοί που πληρώνουν και ένας μεγάλος αριθμός έχει ήδη, εδώ και καιρό, απενταχθεί πλήρως, σταματώντας τις δραστηριότητές του». «Είναι μια εκρηκτική εικόνα», είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ... Read More »

Αποκάλυψη όλα τα ονόματα για τις διοικήσεις – 15 υποψήφιοι στην Πειραιώς, λίστα 4 στην Εθνική – Ο Θωμόπουλος με Atlas Capital

ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την θέση του CEO στην Πειραιώς Μεταξύ 24 και 31 Οκτωβρίου του 2016 θα έχουν ανακοινωθεί οι νέες διοικήσεις σε Πειραιώς και Εθνική τράπεζα. Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι1)Ο Άνθιμος Θωμόπουλος ο πρώην CEO της Πειραιώς ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς….αλλά δεν φαίνεται πιθανό να αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Θωμόπουλος έχει πολλές συμπάθεις στο εξωτερικό αλλά πολλές αντιπάθειες στο εσωτερικό… όπως αναφέρει τραπεζίτης. 2)Ο Άνθιμος Θωμόπουλος φαίνεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία με το Atlas Capital για να επενδύσει 110 εκατ στην Credicom. Η εξέλιξη αυτή ... Read More »

Εκδήλωση Ιστορικής μνήμης με τίτλο “Συνεισφορά των Τραπεζοϋπαλλήλων στην Αντίσταση 1941-1944′

otoe1

με την ευκαιρία της επετείου του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, το χτύπημα των γερμανικών στρατευμάτων και η κατοχή της Ελλάδας για 1270 ημέρες δημιουργούν συνθήκες ανείπωτης ζωής και μιας τραγωδίας με εξευτελισμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, πείνα, θανάτους Ελλήνων, μπλόκα και εκτελέσεις σε όλη την Ελλάδα. Από τον Απρίλη του 1941, που η χιτλερική Γερμανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ελλάδος και προσέτρεξε σε βοήθεια της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι, για να αποφύγει το όνειδος της ήττας της στο Αλβανικό Μέτωπο, οι μάχες αίματος και θανάτου αποτελούν την καθημερινότητα της εποχής. ... Read More »