Επικαιρότητα

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κατρούγκαλου με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ -Δεν συμφώνησαν Πηγή: Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κατρούγκαλου με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ -Δεν συμφώνησαν

tameio

«Η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπιστεί το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Δυστυχώς, στο πλαίσιο μια ιδεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση αυτού και γι” αυτόν τον λόγο καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε ενόψει της νομοθετικής κατάργησης πώς μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου μέσω μια συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε: «Αυτή η δυνατότητα διερευνήθηκε σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με τη δήλωση και από τις δυο πλευρές ... Read More »

Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 14% – Η διαπραγμάτευση δεν κλείνει, η χώρα στεγνώνει από ρευστό!

12515

Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν ούτε χθες να βρουν κάποιο κοινό σημείο πάνω στα μεγάλα «αγκάθια» της φορολογικής και της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, οπότε μάλλον η προοπτική μιας συμφωνίας μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη απομακρύνεται επικίνδυνα Αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 14% εξετάζει η κυβέρνηση για να κλείσει την διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να βγάλει τη χώρα από την ασφυξία της ρευστότητας. Η πρόταση αυτή πρόκειται να συζητηθεί στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους δανειστές που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμος. Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν ούτε χθες να βρουν ... Read More »

Βουλή: Απομονωμένη η κυβέρνηση στη συζήτηση για ασφαλιστικό – φορολογικό

katrougalos

Με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι υπηρετεί αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, και σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταρρίπτει την επιχειρηματολογία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι αναποτελεσματικές και εξοντωτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία εργαζομένων και συνταξιούχων, άρχισε το μεσημέρι στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων η συζήτηση για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο. Ο προγραμματισμός προβλέπει να συνεχιστεί αύριο το πρωί η διαδικασία με ακρόαση φορέων και να ολοκληρωθεί στις Επιτροπές την Παρασκευή μετά το Πάσχα, στις 6 Μαΐου. Τότε περίπου θα προσδιοριστεί και η ημερομηνία εισαγωγής και ψήφισής του από την Ολομέλεια. Αξιοσημείωτο είναι ότι επικαλούμενος το ασφυκτικό των ... Read More »

«Αφαίμαξη» στα ταμειακά διαθέσιμα – Ποια δικαιολογία βρίσκει η κυβέρνηση

26315

Από την περασμένη Πέμπτη άρχισε να στήνεται η επιχείρηση «σκούπα» για τη μεταφορά των αποθεματικών των ταμείων, των νοσοκομείων και των δημοσίων οργανισμών προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης οικονομικής ασφυξίας. Το σκηνικό θυμίζει το Μάιο του 2015 όταν η κυβέρνηση είχε σαρώσει τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ και των περιφερειών, πιέζοντας τα διοικητικά συμβούλια να εγκρίνουν τη μεταφορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσών στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση από την περασμένη Πέμπτη, μέχρι στιγμής, έχει ζητήσει να μεταφερθούν στην ΤτΕ: Τα αποθεματικά όλων των νοσοκομείων της χώρας. Τα ταμειακά διαθέσιμα ... Read More »

Οι φόροι αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

21515

Τα παθήματα του παρελθόντος -ακόμη και της σημερινής κυβέρνησης- δεν έγιναν μαθήματα και η επανάληψη του ίδιου λάθους βρίσκεται προ των πυλών. Ολες οι αυξήσεις έμμεσων φόρων που έγιναν τα τελευταία χρόνια -ακόμη και η τελευταία του περασμένου Ιουλίου, με τη μετάταξη εκατοντάδων προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στο 23%- οδήγησαν όχι μόνο σε αποτυχία επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί μέσω των προϋπολογισμών, αλλά και σε μείωση των εσόδων σε απόλυτους αριθμούς από χρονιά σε χρονιά. Υφεση και υψηλότερο κίνητρο φοροδιαφυγής ακυρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εισπρακτικών μέτρων και δημιουργούν συνεχώς την ανάγκη για λήψη καινούργιων. Παρ’ όλα ... Read More »