Επικαιρότητα

Εθνική και ΤΧΣ κατέληξαν σε συμφωνία -Τα βασικά σημεία

ete1

Σε συμφωνία κατέληξαν Εθνική Τράπεζα και ΤΧΣ και με βάση αυτή το Ταμείο θα προτείνει ένα νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ενώ η διαδικασία πλήρους ανασυγκρότησης του δ.σ. θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Ιανουαρίου. Αναλυτικά η συμφωνία των δύο πλευρών: Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Τράπεζα) κατέληξαν από κοινού σε μία συμφωνία με την οποία επιβεβαιώνεται η δέσμευσή τους για εποικοδομητική συνεργασία, συμβάλλοντας έτσι στη σταθερότητα και την ανάπτυξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η συμφωνία βασίζεται στο υφιστάμενο Πλαίσιο Συνεργασίας (RFA), στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και στο ευρωπαϊκό νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. ... Read More »

Θέμα ημερών η εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 1

Θέμα ημερών -δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν εντός του επόμενου διημέρου- είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η έναρξη του προγράμματος εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των δράσεων του πλάνου αναδιάρθρωσης για το οποίο έχει δεσμευθεί η διοίκηση της τράπεζας. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» για 3 εβδομάδες, με στόχο την αποχώρηση περίπου 1.500 εργαζομένων από τις δραστηριότητες της τράπεζας στην ελληνική αγορά. Πηγές αναφέρουν ότι το ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης θα είναι 180.000 ευρώ,ευθυγραμμισμένο με τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου που εφάρμοσαν και οι υπόλοιπες τράπεζες. Θα απευθύνεται σε όλους ... Read More »

Ερχονται ξένα funds για εξαγορά δανείων από τις τράπεζες

funds

Αν και το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οι ελληνικές τράπεζες «ξεδιπλώνουν» τη δράση τους στο βαθμό που ο νόμος το επιτρέπει. Ενα είναι βέβαιο: ο στόχος εκκαθάρισης των ισολογισμών θα πρέπει να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο. Η Eurobank προχώρησε μετά από διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα στη μεταβίβαση ομολογιακού δανείου της MIG, ύψους 150 εκατ. ευρώ, σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Fortress Investment Group. Στην περίπτωση της Eurobank πάντως, η πώληση του ομολογιακού της MIG είναι κεφαλαιακά ουδέτερη αφού η τράπεζα πούλησε τα δάνεια στο ποσό που αυτά ήταν εγγεγραμμένα στα βιβλία της. Ωστόσο ... Read More »

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην γενική απεργία την Πέμπτη

%ce%bc%ce%bc%ce%bc

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ... Read More »

Στην κόψη του ξυραφιού και οι κύριες συντάξεις

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Αθήνα Θέμα μειώσεων στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς θέτει το ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε επισήμως χθες, Δευτέρα, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος. Όπως δήλωσε στον Σκάι, το ΔΝΤ στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων 4,2 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει, θέτει θέμα εξοικονόμησης από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά το 2019. «Το αίτημα αυτό δεν υπήρχε πριν, τέθηκε πριν από λίγες ημέρες» ανέφερε ο Τ.Πετρόπουλος. «Ωστόσο δεν το θέτουν για τώρα, αλλά για το 2019» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «δεν δεχόμαστε να το συζητάμε ούτε για το μέλλον». Ήδη οι εκπρόσωποι του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ... Read More »

Γεγονός το 4ο μνημόνιο με μέτρα μετά το 2018 – Αυξάνει το κόστος η λύση για το χρέος, ζημιώνονται οι τράπεζες – ΔΝΤ: Κόκκινη κάρτα

bad-news

Το Eurogroup στις 5/12/2016 επιφύλασσε αρνητικές εκπλήξεις για την Ελλάδα Το Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 επιφύλασσε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ελλάδα. Μπορεί για λόγους επικοινωνιακής προπαγάνδας να λέγονται ότι κέρδισε η Ελλάδα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και… τα εργασικά πάνε αργότερα αλλά -Το ΔΝΤ ήδη θεωρεί ότι τα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους είναι ανεπαρκή οπότε εγείρεται μείζον πρόβλημα – Αποκαλύπτονται τα εξής αξιοπερίεργα.Γεγονός το 4ο μνημόνιο με νέα μέτρα από το 2019 1)Η κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup στις 5/12/2016 δεσμεύθηκε να δεσμεύσει για πολλά χρόνια μετά το 2018 την Ελλάδα μέσω ενός μηχανισμού ... Read More »