Επικαιρότητα

«Ξεκλειδώνουν» τρία προγράμματα προσλήψεων για 42.000 ανέργους – Όλες οι λεπτομέρειες

214154

Τρία νέα προγράμματα απασχόλησης ετοιμάζονται να «τρέξουν» εντός του Μαΐου και αναμένεται να να δώσουν δουλειά σε 42.000 ανέργους. Τα δύο πρώτα είναι με το συνδυασμό «κατάρτισης και απασχόλησης» και απευθύνονται σε 23.000 ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών. Με το ένα θα απασχοληθούν στον τουρισμό 8.000 άνεργοι ενώ με το δεύτερο άλλοι 15.000 άνεργοι σε επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, λιανικού εμπορίου, πληροφορικής, καθώς και σε εταιρίες του πρωτογενούς τομέα με εξωστρεφή προσανατολισμό. Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου και θα προβλέπεται μεγαλύτερη επιδότηση για τους ανέργους. Τον Μάιο θα προκηρυχθεί και το δεύτερο πακέτο κοινωφελούς εργασίας με 19.000 ... Read More »

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

214153

Την επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Οι βασικές ρυθμίσεις αφορούν τη μετενέργεια των συμβάσεων, την επεκτασιμότητα αλλά και τον ρόλο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Συγκεκριμένα, το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις -που έχει αναλυτικά παρουσιάσει το «Εθνος της Κυριακής»- προβλέπει τα εξής: 1 Είδη συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τα είδη των συλλογικών συμβάσεων είναι: η εθνική γενική (που αφορά τους εργαζόμενους όλης της χώρας), οι κλαδικές, οι επιχειρησιακές, οι ομιλικές συμβάσεις (που καθιερώνονται σε επίπεδο ομίλων), οι εθνικές ομοιοεπαγγελματικές (αφορούν εργαζόμενους ορισμένου επαγγέλματος σε όλη τη χώρα) και οι τοπικές ομοιοεπαγγελματικές. ... Read More »

Υπ. Εργασίας: Διασφαλισμένες μέχρι το τελευταίο ευρώ οι συντάξεις – Εξασφαλισμένη η ρευστότητα των ταμείων

214152

Η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την «δεινή» οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών είναι απολύτως διαχειρίσιμη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία”. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι η ρευστότητα των ταμείων είναι εξασφαλισμένη όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια . Αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα δώσει λύση, ... Read More »

Η Λ. Κατσέλη πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζών

21415

Η κ. Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, είναι από χθες ομόφωνα πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και κατ” επέκτασιν ο άνθρωπος που θα εκπροσωπεί τις ελληνικές τράπεζες στα διεθνή φόρα, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τον κλάδο περίοδο. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν ο Ανθιμος Θωμόπουλος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Βασίλειος Ράπανος πρόεδρος του Δ.Σ. της Alpha Bank και ο Νικόλαος Καραμούζης πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Ergasias. Και οι τρεις αντιπρόεδροι διαθέτουν μεγάλη διεθνή εμπειρία. Η κ. Κατσέλη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ... Read More »

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

174152

Προς νέο γύρο συγχωνεύσεων οδεύει ο τραπεζικός κλάδος, με τις εξελίξεις να είναι άμεσες στο κομμάτι των συνεταιριστικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς αδυνατούν να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενώ «χάθηκε» και η δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησής τους από τα κεφάλαια του ΤΧΣ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα «σπάει» σε «καλή» και «κακή» τράπεζα -όπως έγινε και με την περίπτωση της Αγροτικής-, καθώς δεν κατάφερε να βρει τα 170 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει στην απαραίτητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το «κακό» κομμάτι θα πάει σε εκκαθάριση και για ... Read More »

Προχωρά η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας

17415

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν το επόμενο διάστημα οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, η οποία θα έχει ως κεντρική στόχευση τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το παραπάνω αποφασίστηκε χθες το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Δ. Μάρδα και Ν. Βαλαβάνη, καθώς και των αρμόδιων γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Την ευθύνη, μάλιστα, της δημόσιας διαβούλευσης δεν θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας, αλλά η Ομάδα Χρηματοπιστωτικού Τομέα ... Read More »