Επικαιρότητα

ΕΝΦΙΑ: Από τις 29 Αυγούστου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο ΤΑΧΙS

ΕΝΦΙΑ 4

Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017. Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ” όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν ... Read More »

Μόνο δύο λύσεις υπάρχουν για τα κόκκινα δάνεια – Η καλή έχει πολλές ζημίες και η κακή απαιτεί χρόνο με ελάχιστο κέρδος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η καλή λύση προδιαθέτει οι τράπεζες να πάρουν τώρα μια μεγάλη ζημία αλλά να καθαρίσουν οριστικά και αμετάκλητα με τα προβληματικά δάνεια. Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν μια μάχη αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμη και οι τραπεζίτες αν τελικώς αυτή την μάχη θα την κερδίσουν. Αναφερόμαστε στα NPLs στα NPEs και στα κόκκινα δάνεια που αποτελεί το μεγαλύτερο συστημικό πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών. Τα NPLs είναι 91 δισεκ. Τα NPEs 117 δισεκ. Τα NPEs αντιστοιχούν στο 65% του ελληνικού ΑΕΠ. Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν μια μεγάλη μάχη και έχουν εγκλωβιστεί με τις αποτιμήσεις τους στο χρηματιστήριο στα 6 δισεκ. Οι τράπεζες αντί ... Read More »

ΟΤΟΕ: Οι τραπεζοϋπάλληλοι βρίσκονται πάλι στο στόχαστρο – Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις για περικοπές 10 χιλ. θέσεων

ΟΤΟΕ

Χρειάζεται σχέδιο και όραμα για την ανάπτυξη Για μεθοδευμένες επιθέσεις εναντίον των τραπεζοϋπαλλήλων, κάνει λόγο η ΟΤΟΕ, η οποία δείχνει τα  νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, που θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ’ επέκταση την πορεία και τις κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο κλάδος δέχεται για ακόμη μία φορά «μεθοδευμένες επιθέσεις από τα νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, που θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ’ επέκταση την πορεία και τις κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι νέες αυτές επιθέσεις αφορούν στα δημοσιεύματα περί δήθεν ανάγκης νέας μείωσης του προσωπικού των τραπεζών κατά δέκα ... Read More »

Ηλεκτρονικό «μάτι» στις καταθέσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ

ΓΓΔΕ: Εφαρμογή που θα προσδιορίζει τη συνολική τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ, το νέο όπλο κατά της φοροδιαφυγής Από την έντυπη έκδοση  Του Γιώργου Κούρου gkouros@naftemporiki.gr Ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική ή οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ, προκειμένου στη συνέχεια να τη συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα, προωθεί άμεσα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των ενεργειών που δρομολογούνται για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Το νέο ισχυρό «όπλο» κατά της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα δίνει τη δυνατότητα μαζικών ελέγχων και ταχύτητα ... Read More »

Ποιος είναι ο πιο περιζήτητος «γαμπρός» για να αναλάβει CEO στις ελληνικές τράπεζες;

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ

Μεγάλη τιμή και για την τράπεζα που ένα στέλεχος είναι τόσο περιζήτητο. Ποιος είναι ο περιζήτητος γαμπρός ως manager στις ελληνικές τράπεζες; Ποιον τραπεζίτη θα ήθελαν να έχουν όλες οι τράπεζες; Αναφερόμαστε στον Γιώργο Αρώνη εκ των βασικών στελεχών της Alpha bank. Τον Γιώργο Αρώνη θα τον ήθελε η Πειραιώς καθώς είναι τραπεζίτης κύρους γνώσεων και ικανοτήτων. Θα τον ήθελε η Εθνική σε μια κορυφαία θέση. Γενικώς ο Γιώργος Αρώνης αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στο ελληνικό banking και ελλείψει ικανών στελεχών – οι ικανοί είναι ελάχιστοι – ο Αρώνης αποτελεί φωτεινή εξαίρεση. Το ερώτημα όμως είναι αν ο ... Read More »

Προετοιμασίες εν όψει «θερμού» φθινοπώρου στα εργασιακά

giorgos-katrougkalos

Γ. Κατρούγκαλος: Μετά την αξιολόγηση ο διάλογος για τη χρηματοδότηση των συνδικάτων – Ακραίες οι θέσεις του ΔΝΤ Από την έντυπη έκδοση Του Στέλιου Παπαπέτρου spapap@naftemporiki.gr H διεύρυνση του κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των ακραίων απόψεων που εκφράζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στα ζητήματα της οργάνωσης των εργασιακών σχέσεων αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης εν όψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έχοντας ήδη διασφαλίσει ένα minimum συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, επιδιώκει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ικανότητα και μέσω της αξιοποίησης ... Read More »