Επικαιρότητα

Στη Φρανκφούρτη η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη

euro 1

Σε συνέδριο με κεντρικό ομιλητή τον Μάριο Ντράγκι Στη Φρανκφούρτη θα μεταβεί σήμερα η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη θα συμμετάσχει στις εργασίες του Euro50 Group με θέμα: «Monetary Policy in Times of Turbulence», στο οποίο θα συζητηθούν ζητήματα νομισματικής πολιτικής, ιδίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η κ. Κατσέλη, η οποία είναι μέλος του Euro50 Group, θα μιλήσει κατά την αποψινή εναρκτήρια συζήτηση, ενώ αύριο θα συμμετάσχει σε δείπνο κατά το οποίο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι. Το ... Read More »

Αύξηση ορίων ηλικίας για 120.000 άτομα

oura

Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 2 έως και 7 έτη για περίπου 120.000 ασφαλισμένους μέσω περιορισμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς η κυβέρνηση. Συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου 250.000- 270.000 βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση με ειδικά όρια είτε για πρόωρη είτε για πλήρη σύνταξη.Από αυτούς περίπου 150.000 ασφαλισμένοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έχουν δηλαδή έως το 2012 συμπληρώσει τόσο τα απαιτούμενα κάθε φορά έτη ασφάλισης, όσο και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτοί δεν αναμένεται να θιγούν και μπορούν να βγουν στη σύνταξη όποτε το επιθυμούν, γνωρίζοντας βέβαια ότι εάν πρόκειται ... Read More »

Παράθυρο για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

kathiemerini

Την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που υπονομεύουν τη σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος προτείνει η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των θεσμών, ανοίγοντας διάπλατα παράθυρο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε περίπου 120.000 ασφαλισμένους, από 2 έως και 7 έτη. Συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου 250.000-270.000 βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση με ειδικά όρια είτε για πρόωρη είτε για πλήρη σύνταξη. Από αυτούς, περίπου 150.000 ασφαλισμένοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έχουν δηλαδή έως το 2012 συμπληρώσει τόσο τα απαιτούμενα κάθε φορά έτη ασφάλισης, όσο και το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτοί δεν αναμένεται να θιγούν και μπορούν να βγουν στη σύνταξη όποτε ... Read More »

Μάρδας: Τα εργασιακά παραμένουν το βασικό θέμα διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις

303152

Τα εργασιακά παραμένουν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, το βασικό θέμα διαφωνίας, στο Brussels Group. «Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας στον Αντ1. «Αξίζει για τα δύο-τρια θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» τόνισε. Μιλώντας για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά, σύμφωνα ... Read More »

Επί τάπητος πρόωρες συντάξεις και μηδενικό έλλειμμα

30315

Οι πρόωρες συντάξεις αλλά και οι προωθούμενες διατάξεις για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ήταν δύο από τα θέματα που τέθηκαν στο Brussels Group. Επί τάπητος πρόωρες συντάξεις και μηδενικό έλλειμμα Για τα θέματα υπήρξαν πιέσεις, με την ελληνική πλευρά να βάζει «κόκκινες γραμμές» στην περαιτέρω μείωση συντάξεων και να αντιπροτείνει «κουμπαρά» για τα Ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καυτό» θέμα των πρόωρων συντάξεων μπήκε εκ νέου στο τραπέζι. Το θέμα αυτό έχει επανειλημμένα τεθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών, που ζητούν να εφαρμοστούν τα γενικά όρια ηλικίας για πλήρη σύνταξη στα 67. Η ελληνική πλευρά επικεντρώνεται στα λεγόμενα ... Read More »

ΕΤΕ: Οι στόχοι της νέας διοίκησης

NBG

Στόχος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-3,57% είναι να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά της προς το προσωπικό η νέα διοίκηση της ΕΤΕ. «Η ανάληψη των καθηκόντων μας γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και είναι κοινή μας επιδίωξη να συνεχιστεί αυτή η μακρόχρονη παράδοση ώστε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό όμιλο που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και διεθνώς», αναφέρουν η νέα πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. «Το ανθρώπινο δυναμικό, όλες και όλοι ... Read More »