Επικαιρότητα

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα για 12.774 άνεργους

%ce%bf%ce%b1%ce%b5%ce%b4-1

Σύμφωνα με το dimosio.gr, τρια νέα προγράμματα απασχόλησης για 12.774 άνεργους βγάζει τις επόμενες ημέρες από τη φαρέτρα του ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Σύμφωνα με την “Ελευθερία του Τύπου” πρόκειται για δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ανέργων και δίνουν «ανάσα» για έως και 12 μήνες σε χιλιάδες δικαιούχους διαφόρων εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ωστόσο, δεν λύνουν το “γόρδιο δεσμό” της ανεργίας, καθώς δίνουν προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Το πρώτο πρόγραμμα αφορα στην πρόσληψη, για χρονικό διάστημα 12 μηνών, 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας από 55 έως 67 ετών σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, δηλαδή σε δήμους και περιφέρειες. ... Read More »

Ένα χρόνο νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου

ff751bab27234a0c806d2ba517e8dc7d

Χωρίς τη μεγάλη είδηση όσον αφορά στη φορολογία αλλά την πικρή για τους φορολογούμενους πρόβλεψη ότι το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί έναν χρόνο νωρίτερα περιλαμβάνει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία. Στις σελίδες της έκθεσης περιλαμβάνονται όλα όσα ψήφισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης για τους φόρους αλλά και όσα έρχονται τους επόμενους μήνες. Πιο συγκεκριμένα: - η έκπτωση φόρου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο μειώνεται από το 2020 κατά 650 ευρώ, από τα 1.900 στα 1.250 ευρώ. Με τη μείωση αυτή το ποσοστό των μισθωτών και συνταξιούχων που ... Read More »

Νέα στρες τεστ για τις τράπεζες ζητάει από την Ελλάδα το ΔΝΤ

tsakalotoseurogroup_914711015

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε αργά χθες τη νύχτα την επί της αρχής συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, προβάλλοντας ταυτόχρονα απαιτήσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και δυσχεραίνουν την έξοδο στις αγορές. Μεταξύ άλλων, ζητάει να διενεργηθούν νέα στρες τεστ στις τράπεζες, αλλά και να μην ανατραπούν μετά το τέλος του προγράμματος οι περιορισμοί στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίσης, επιμένει ότι το χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο και καλεί τους Ευρωπαίους πιστωτές να συμφωνήσουν σε μέτρα ελάφρυνσης που θα βασίζονται σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον ρυθμό ανάπτυξης μεσομακροπρόθεσμα. Αναλυτικά: • Το Δ.Σ. του Ταμείου ενέκρινε ... Read More »

ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια χορήγησης δανείων το β΄ τρίμηνο του 2017

0d02832d1cf0e055b1fb09a961ce1e36

Οι τράπεζες αναμένουν να συμβεί το ίδιο και στο γ΄ τρίμηνο. Αμετάβλητα σε τριμηνιαία βάση παρέμειναν τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2017. Αμετάβλητη παρέμεινε και η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ, ενώ αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου. Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν ... Read More »

ΔΝΤ: Συνεδριάζει 20/7 για την Ελλάδα – Μη βιώσιμο το χρέος σε όλα τα σενάρια – Οι τράπεζες χρειάζονται capital buffer 10 δισ

lagard-1

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τα capital buffer κατά το ΔΝΤ Η χείρα βοηθείας που αναμενόταν από το ΔΝΤ με μια ωραιοποίηση των χαρακτηρισμών στην νέα έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος τελικά δεν θα παρασχεθεί.   Στις 20 Ιουλίου του 2017 – αύριο Πέμπτη – συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ώστε να αποτιμήσει την έκθεση βιωσιμότητας DSA της Ελλάδος η οποία έχει ήδη υποβληθεί στο Ταμείο. Η έκθεση βιωσιμότητας αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο ουσιαστικά διατηρείται η βασική στρατηγική θέση του ΔΝΤ ως προς το ελληνικό χρέος όπως είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2017 ενώ ... Read More »

Το 48% των νέων στην Ελλάδα στηρίζονται οικονομικά στους γονείς ή άλλους συγγενείς

%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%b9

Την «οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς» δηλώνουν ως τη βασική πηγή του εισοδήματός τους 48% των νέων Ελλήνων ηλικίας 18-35 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης ποσοτικής έρευνας της διαΝΕΟσις, η οποία διενεργήθηκε από την MRB στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου CUPESSE. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η «οικονομική στήριξη από γονείς ή άλλους συγγενείς είναι η πιο συχνή πηγή εισοδήματος συγκριτικά με τη «μισθωτή εργασία» που είναι στο 45%. Οι άνεργοι νέοι Έλληνες είναι αρκετά απαισιόδοξοι. Μόνο το 15% από αυτούς θεωρεί πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους 6 μήνες. Ποσοστό 29% των ... Read More »