Επικαιρότητα

Διοικήσεις τραπεζών και ΤΧΣ στο επίκεντρο συνάντησης Δραγασάκη-ΟΤΟΕ

ΟΤΟΕ 1

Tις θέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Διοικήσεων και του ΤΧΣ και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ώστε οι τράπεζες να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας ζήτησε να πληροφορηθεί η ΟΤΟΕ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, στη συνάντηση που έγινε σήμερα οι συνδικαλιστές έθεσαν και το ζήτημα της απορρόφησης απολυμένων συναδέλφων από τιςΣυνεταιριστικές Τράπεζες και την BNP Paribas, το οποίο εξακολουθεί να εκκρεμεί και ζήτησε από την κυβέρνηση να συνδράμει στην άμεση εξεύρεση λύσης. Σε επισήμανση του προέδρου της ΟΤΟΕ, ότι ο όγκος των ... Read More »

«Μπλοκάρουν» την έκδοση οριστικών συντάξεων

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 1

Μπλοκάρει «επ΄αόριστον» η έκδοση οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης για 150.000 ασφαλισμένους που παίρνουν μόνο την προσωρινή και οι οποίοι θα περιμένουν άγνωστο για πόσους μήνες μέχρι τα Ταμεία να βγάλουν την τελική τους κύρια σύνταξη. Η έκδοση της οριστικής τους σύνταξης συνδέθηκε με κρυφή «ρήτρα» επανυπολογισμού, η οποία «δένει τα χέρια» των Ταμείων, καθώς η Υπουργική Απόφαση για τον επανυπολογισμό των υφιστάμενων κύριων συντάξεων ορίζει στο άρθρο 5 ότι «σε κάθε νέα σύνταξη που εκδίδεται με τις προγενέστερες διατάξεις του ν. 4387/16, διενεργείται ταυτόχρονα και ο επανυπολογισμός της με το νέο τρόπο που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387. Η επίμαχη ... Read More »

ΕΝΦΙΑ: Από τις 29 Αυγούστου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο ΤΑΧΙS

ΕΝΦΙΑ 4

Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017. Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ” όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν ... Read More »

Μόνο δύο λύσεις υπάρχουν για τα κόκκινα δάνεια – Η καλή έχει πολλές ζημίες και η κακή απαιτεί χρόνο με ελάχιστο κέρδος

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η καλή λύση προδιαθέτει οι τράπεζες να πάρουν τώρα μια μεγάλη ζημία αλλά να καθαρίσουν οριστικά και αμετάκλητα με τα προβληματικά δάνεια. Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν μια μάχη αλλά ουδείς γνωρίζει ακόμη και οι τραπεζίτες αν τελικώς αυτή την μάχη θα την κερδίσουν. Αναφερόμαστε στα NPLs στα NPEs και στα κόκκινα δάνεια που αποτελεί το μεγαλύτερο συστημικό πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών. Τα NPLs είναι 91 δισεκ. Τα NPEs 117 δισεκ. Τα NPEs αντιστοιχούν στο 65% του ελληνικού ΑΕΠ. Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν μια μεγάλη μάχη και έχουν εγκλωβιστεί με τις αποτιμήσεις τους στο χρηματιστήριο στα 6 δισεκ. Οι τράπεζες αντί ... Read More »

ΟΤΟΕ: Οι τραπεζοϋπάλληλοι βρίσκονται πάλι στο στόχαστρο – Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις για περικοπές 10 χιλ. θέσεων

ΟΤΟΕ

Χρειάζεται σχέδιο και όραμα για την ανάπτυξη Για μεθοδευμένες επιθέσεις εναντίον των τραπεζοϋπαλλήλων, κάνει λόγο η ΟΤΟΕ, η οποία δείχνει τα  νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, που θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ’ επέκταση την πορεία και τις κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο κλάδος δέχεται για ακόμη μία φορά «μεθοδευμένες επιθέσεις από τα νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, που θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ’ επέκταση την πορεία και τις κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας. Οι νέες αυτές επιθέσεις αφορούν στα δημοσιεύματα περί δήθεν ανάγκης νέας μείωσης του προσωπικού των τραπεζών κατά δέκα ... Read More »

Ηλεκτρονικό «μάτι» στις καταθέσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ

ΓΓΔΕ: Εφαρμογή που θα προσδιορίζει τη συνολική τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ, το νέο όπλο κατά της φοροδιαφυγής Από την έντυπη έκδοση  Του Γιώργου Κούρου gkouros@naftemporiki.gr Ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα προσδιορίζει τη συνολική καθαρή ατομική ή οικογενειακή τραπεζική περιουσία για κάθε ΑΦΜ, προκειμένου στη συνέχεια να τη συγκρίνει με τα δηλωθέντα ατομικά ή οικογενειακά εισοδήματα, προωθεί άμεσα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο των ενεργειών που δρομολογούνται για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων. Το νέο ισχυρό «όπλο» κατά της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα δίνει τη δυνατότητα μαζικών ελέγχων και ταχύτητα ... Read More »