Επικαιρότητα

Χωρίς ρευστό μένουν τα ασφαλιστικά ταμεία – Απώλειες ενός δισ. από τη μη είσπραξη εισφορών

26315

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ έσοδα από τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο του μηνός Μαΐου, «χάνει» το ΙΚΑ αύριο (τελευταία προθεσμία για τις πληρωμές) λόγω των… κλειστών τραπεζών, ενώ χωρίς τα έσοδα που υπολόγιζαν κινδυνεύουν να μείνουν, για τον ίδιο λόγο, και τα άλλα Ταμεία! «Δεν μπήκε ούτε… ευρώ λόγω της αναγκαστικής τραπεζικής αργίας και το ίδιο αναμένεται να συμβεί έως ότου αποκατασταθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», αποκαλύπτουν στην «Ημερησία» κορυφαία στελέχη των Ταμείων δηλώνοντας την αγωνία τους για την εξέλιξη των εισπράξεων από τις οποίες εξαρτώνται οι… πληρωμές ... Read More »

Τι ισχύει με το capital control των τραπεζών

30615

Eνταση, αλαλούμ, αλλά και αγωνία για την επόμενη μέρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας τραπεζικής πραγματικότητας με τα capital controls δηλαδή τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων. Ουρές, αλαλούμ, αλλά και αγωνία για την επόμενη μέρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας τραπεζικής πραγματικότητας με τα capital controls Πολλά ΑΤΜ, χθες από το μεσημέρι αντί για 60 ευρώ που είναι το ημερήσιο όριο αναλήψεων, έδιναν 50 ευρώ, ενώ πολλές επιχειρήσεις αρνήθηκαν να κάνουν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, αντίθετα κανονικά γίνονται όλες οι συναλλαγές με χρεωστικές. Εύλογο λοιπόν είναι ότι οι απορίες είναι πολλές, καθώς οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για ... Read More »

Tην Πέμπτη ανοίγουν 850 καταστήματα τραπεζών για τους συνταξιούχους

20315

Αθήνα Την Πέμπτη θα ανοίξουν 850 καταστήματα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης. Ειδικότερα από την Εθνική θα λειτουργήσουν 250 καταστήματα, από την Τράπεζα Πειραιώς 250 καταστήματα, από την Alpha Bank 200 καταστήματα και 150 από την Eurobank, που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια. Οι συνταξιούχοι θα μπορούν σωρευτικά να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα 60 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή αν ανοίξουν την Πέμπτη θα μπορέσουν να πάρουν 240 ευρώ (60 ευρώ την ημέρα). Όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν κάρτα μπορεί να σηκώνουν 60 ευρώ ... Read More »

300.226 αιτήσεις για επιδότηση σίτισης, ενοικίου και ρεύματος

26615

Αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων για την επιδότηση ρεύματος, ενοικίου και σίτισης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας. Οπως ανακοίνωσαν χθες οι αναπληρώτριες υπουργοί Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, όσοι υπέβαλαν αίτηση θα μπορούν να πληροφορηθούν για το εάν περιλαμβάνονται στους τελικούς δικαιούχους καθώς και να ενημερωθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες, ηλεκτρονικά, μέσω των ιστοσελίδων www.anthropocrisis.gr και www.ypakp.gr ή μέσω των ΚΕΠ. Οσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις λίστες, θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις στα ΚΕΠ μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, και ... Read More »

Tρύπα 1,7 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα το πρώτο πεντάμηνο του 2015

26615

Στη χειρότερη κατάσταση από την είσοδο της χώρας στα μνημόνια βρίσκεται η ελληνική οικονομία, κάτι που αποτυπώνεται στα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού. Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι πλεονασματικό, αλλά είναι ταυτόχρονα και πλασματικό. Η «μαύρη τρύπα» στα φορολογικά έσοδα ξεπέρασε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015 τα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του -πλην μισθών και συντάξεων- με τις δαπάνες να είναι κατά 2,6 δισ. ευρώ λιγότερες από ό,τι προβλεπόταν. Αν η κυβέρνηση δεν είχε αποφασίσει να παγώσει όλες τις πληρωμές για να διασφαλίσει επαρκή ταμειακή ρευστότητα ώστε να καταβάλει εγκαίρως ... Read More »

Εντείνονται οι πιέσεις στους φορείς για τα διαθέσιμα

26615

Εκτακτη συνεδρίαση για σήμερα το μεσημέρι έχει ορίσει το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), με βασικό θέμα τον δανεισμό του ΙΚΑ με 150 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων Ιουλίου. Οι ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν στην ώρα τους, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) δεν έχουν αποδοθεί τα 280 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ, που αντιστοιχούν στην κρατική χρηματοδότηση για τον Ιούλιο. Κατά τις τελευταίες ημέρες γίνονται μάλιστα συνεχείς συσκέψεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ... Read More »