Επικαιρότητα

Επανέρχονται τριετίες, συλλογικές συμβάσεις και μισθός στα €751

asfalistiko1

Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας προβλέπει το νομοσχέδιο – μαμούθ για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει διατάξεις που επαναφέρουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την επεκτασιμότητα των συμβάσεων και για επιχειρήσεις που δεν έχουν ενταχθεί στα εργοδοτικά συλλογικά όργανα, την επαναλειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ενώ θα θέτει εκ νέου σε ισχύ τις τριετίες, σύμφωνα με «Τα Νεα». Επίσης, θα περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς, εντός διετίας, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αναλυτικά τα οκτώ μέτρα που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο 1. Θα προωθηθεί σταδιακά – σε συνδυασμό με φορολογικά ... Read More »

Θέμα αλλαγής στις διοικήσεις των τραπεζών ανοίγει ο υπ. Επικρατείας

NBG

Νέα παρέμβαση για το θέμα των τραπεζών πραγματοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει τις παραιτήσεις των διοικήσεων των τραπεζών και προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές διοικήσεων. Η παρέμβαση του κ. Φλαμπουράρη πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών και της επιστολής του υπουργού Οικονομικών προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με την οποία η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι το τραπεζικό σύστημα θα λειτουργεί με καθαρά εμπορικές – τραπεζικές αρχές. Επίσης, με την επιστολή οι ελληνικές ... Read More »

Καταργούνται τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση – εθελουσίες

b2c42b97cf2da342db1bedde6eed3276_xl

Την κατάργηση κάθε κινήτρου για πρόωρη συνταξιοδότηση ή εθελουσία έξοδο προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής. Όπως ανέφερε, «όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον θα πρέπει να απορρίψουμε κάθε τέτοιο εγκληματικό μέτρο που έχει δημιουργήσει τρομακτικό πρόβλημα στο ασφαλιστικό μας σύστημα». Σημείωσε ακόμη πως μπαίνει τέλος και στο καθεστώς 48χρονων συνταξιούχων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τονίζοντας ότι «αν τίθεται θέμα υγείας υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που θα μπορούν να αξιοποιηθούν». Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε ότι το μόνο διαπραγματεύσιμο ... Read More »

Ενημέρωση για τη Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ της 1-3-2015

logo

Μετά τη διεξαγωγή της Γ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ της 1/3/2015, δείτε τις παρακάτω ανακοινώσεις όπως δόθηκαν από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (δελτίο τύπου και ανακοινώσεις Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής) καθώς και το Σύλλογο της ALPHA BANK: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-1 (pdf) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01-Κ.Ε.Ε.-01.03.2015 (pdf) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02-Κ.Ε.Ε.-01.03.2015 (pdf) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ALPHA BANK (pdf) Read More »

Οι προβλέψεις για συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό

oura

Σύγχυση επικρατεί στους κόλπους των ασφαλισμένων αναφορικά με τις παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, καθώς διαβάζοντας κανείς το «e-mail Βαρουφάκη» αναγνωρίζει σε αυτό μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να καταφέρει να «κλείσει» τη συμφωνία, καθώς η τρόικα επέμενε για ακόμη περισσότερα. Αν και στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το «e-mail Χαρδούβελη ανατράπηκε», το νέο κείμενο της συμφωνίας περιέχει αρκετά κοινά θέματα, όπως ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι ενοποιήσεις ταμείων και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Συγκεκριμένα: • Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να κλείσει κάθε πόρτα που οδηγεί στην πρόωρη ... Read More »

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

gsee

26.2.2015: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ της ΓΣΕΕ Είχαμε την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας όπου ετέθησαν αρκετά ζητήματα αλλά προσπαθήσαμε να εστιάσουμε στα επείγοντα που είναι η επαναρρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών σχέσεων και βεβαίως μέσω αυτού, του κατώτερου μισθού που όπως γνωρίζετε με βίαιο και νομοθετικό τρόπο είχε μειωθεί. Ο υπουργός μας έδωσε ένα γενικό περίγραμμα προθέσεων στα πλαίσια μια δημιουργικής ασάφειας όπως είναι και η συμφωνία με τους δανειστές. Περιμένουμε στο προσεχές διάστημα ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες εκείνες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επανασυστήσουν το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και βεβαίως στην κατεύθυνση αυτή ... Read More »