Επικαιρότητα

Τορπίλη ΣΕΒ για τα εργασιακά: Ζητά απελευθέρωση απολύσεων, περιορισμό απεργιών, κατάργηση διαιτησίας ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝ

ΤΟΡΠΙΛΗ 1

Οι Ελληνες βιομήχανοι ζητούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, κατάργηση της διαιτησίας και δραστικό περιορισμό των απεργιών. Βόμβα… του ΣΕΒ για τα εργασιακά δύο μέρες μετά τη συμφωνία που σύναψε με το υπουργείο Εργασίας και τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, και είχε σαν σκοπό την ενίσχυση της κυβερνητικής θέσης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που ζητά ο ΣΕΒ μέσω του εβδομαδίαιου δελτίου για την ελληνική οικονομία δεν μπορούν από μόνες τους, όπως επισημαίνει, να λύσουν το πρόβλημα της απασχόλησης ή της ανάπτυξης ωστόσο εκτιμά ότι αποτελούν σημαντικό συστατικό στοιχείο του συνολικού επιχειρηματικού ... Read More »

Διπλό «ψαλίδι» στις κατώτατες και πρόωρες

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ

Του Γιώργου Γάτου Συντάξεις με βάση τις εισφορές, αντί της κατώτατης σύνταξης, θα λαμβάνουν όσοι και όσες συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά (με ή χωρίς διαδοχική ασφάλιση) με 15ετία χωρίς να εχουν συμπληρώσει το 67ο έτος, ενώ πρόσθετη μείωση 10% θα επιβάλλεται στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μειωμένης σύνταξης από 19/8/2015 και μετά. Το διπλό «ψαλίδι» προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ που εκδόθηκε σε εφαρμογή νόμων οι οποίοι ψηφίστηκαν και ισχύουν από πέρυσι το καλοκαίρι. Με βάση την εγκύκλιο, όταν το αίτημα κρίνεται με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι απονέμων φορέας, ... Read More »

Πέραν από τον Belka «παίζει» και Γερμανός CEO στο ΤΧΣ – Ο ρόλος της Julia, ο Μυλωνάς δεν πάει Πειραιώς… στην ΕΤΕ ξένος

BANKING NEWS1

Ο SSM και τα θολά 69 εκατ της Attica bank Η ανακοίνωση του ΤΧΣ ότι αναζητάει διευθύνων σύμβουλο με κριτήριο μάλιστα να «γνωρίζει ελληνικά» επιβεβαιώνει πλήρως τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του bankingnews που έχει αποκαλύψει με μεγάλη ακρίβεια….την εξέλιξη των ήδη προαποφασισμένων….εξελίξεων. Το bankingnews είχε αποκαλύψει ότι ξένος θα είναι ο CEO του ΤΧΣ ο πολωνός Marek Belka (ελληνικά δεν γνωρίζει πάντως)… ωστόσο ερχόμαστε να προσθέσουμε ότι εσχάτως παίζει και Γερμανός για την θέση του CEO στο ΤΧΣ. (Αν μάλιστα είναι αυτός που φανταζόμαστε προτείνουμε ήδη την αγορά πακέτων χαρτομάντιλων στις ελληνικές τράπεζες….). Η διαδικασία όπως έχουμε αναφέρει απο τις 5/7/2016 ... Read More »

Υπόγειος πόλεμος για τον έλεγχο των τραπεζών

ΕΘΝΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

Αρμαγεδδών «χτυπά» τις ελληνικές τράπεζες και φέρνει σαρωτικές αλλαγές στις ηγεσίες τους, με τα «κλειδιά» των διοικήσεων να περνούν σε ξένα χέρια. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ μετά την παραίτηση του κ. Μιχάλη Σάλλα από το τιμόνι της Πειραιώς, σύντομα αναμένεται και η παραίτηση της κυρίας Λούκας Κατσέλη από την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας. Πιο ήπιες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε Alpha Bank και Eurobank. Ο «κόφτης» του SSM (ενιαίος μηχανισμός εποπτείας) έχει ενεργοποιηθεί και «γεμίζει» με τραπεζίτες και στελέχη της αλλοδαπής τα διοικητικά συμβούλια των συστημικών τραπεζών, απομακρύνοντας τους Ελληνες, είτε ... Read More »

Νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στo διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής

ΔΑΝΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ

Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι ο νέος εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. του τραπεζικού ιδρύματος είναι ο κ. Παναγιώτης Λευθέρης. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. (η «Τράπεζα») ανακοινώνει, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε συνέχεια της από 19.7.2016 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, τον ορισμό του κου Παναγιώτη Λευθέρη ως νέου εκπροσώπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Δ.Σ. της Τράπεζας, σύμφωνα με το Άρθρο 10 του Ν. 3864/2010 όπως ισχύει και τη Σύμβαση Πλαίσιο μεταξύ της Τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στη ... Read More »

Σε δόσεις οι μειώσεις των επικουρικών

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κατά κύματα θα επιβληθούν οι μειώσεις των επικουρικών σε χιλιάδες συνταξιούχους, με την αρχή να γίνεται στις 2 Αυγούστου. Οπως δήλωσε, χθες, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αρμόδια υπηρεσία (ΗΔΙΚΑ) δεν μπόρεσε λόγω δυσκολιών να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων, προκειμένου στη συνέχεια να επιβληθούν οι μειώσεις σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν άθροισμα κύριας και επικουρικής που ξεπερνά τα 1.300 ευρώ μεικτά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει επανυπολογιστεί λιγότερο από το 40% των συντάξεων και μάλιστα τα διαθέσιμα στοιχεία έδειξαν πως πολλοί συνταξιούχοι, ενώ λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, δεν θα υποστούν μειώσεις, καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού (νέο ... Read More »