Ανακοίνωση 101 – Οικονομική ενίσχυση και επιβράβευση μαθητών 2020

Ανακοίνωση 101 – Οικονομική ενίσχυση και επιβράβευση μαθητών 2020

 

Αρ.  101 / 31-08-2020

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, για μία ακόμη χρονιά, παραμένοντας σταθερός στις επιβραβεύσεις του και επιθυμώντας να στηρίξει έμπρακτα την κάθε οικογένεια των συναδέλφων ξεχωριστά, συμμετέχοντας στα αυξημένα σχολικά έξοδα κάθε παιδιού,  αλλά και επιβραβεύοντας την αριστεία και την προσπάθεια των παιδιών, αποφάσισε στην 20η Συνεδρίασή του (14.07.2020) τα εξής:

  • να ενισχύσει με το χρηματικό ποσό των 100€ το κάθε παιδί που φοιτά στη νέα σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να συμβάλει στην αγορά των σχολικών ειδών. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφορά και τις τάξεις του Νηπιαγωγείου οι οποίες είναι υποχρεωτικές.
  • να χορηγήσει χρηματικά βραβεία ύψους 150€ στα παιδιά που αρίστευσαν στις σπουδές τους (Γυμνάσιο και Λύκειο) κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, προσκομίζοντας το αριστείο ή την αναλυτική βαθμολογία.
  • να επιβραβεύσει με το ποσό των 150€ τα παιδιά που πέτυχαν κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι., προσκομίζοντας το σχετικό δικαιολογητικό (βεβαίωση εγγραφής).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους.

Οι μαθητές που δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα δεν πρέπει να απογοητεύονται, καθώς οι ευκαιρίες και το μέλλον είναι μπροστά τους και θα τους δοθούν επανειλημμένως οι δυνατότητες να πετύχουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Θέλουμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.–Ε.Τ.Ε. 2005-2006 για τα παιδιά των συναδέλφων που θα φοιτήσουν σε πόλη διαφορετική από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ισχύουν τα εξής (Εγκύκλιος υπ’ αριθμό 206, Σειράς Β, 7/9/2006):

  • εφάπαξ έκτακτη οικονομική βοήθεια ποσού 500€,
  • εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι 10.000€ με την υποβολή σχετικών αιτήσεων στη Διεύθυνση Προσωπικού.

Οι παραπάνω παροχές επεκτείνονται ΚΑΙ στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χλμ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το Πρακτικό Συμφωνίας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.‐ Ε.Τ.Ε. (26/7/2019).

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.