Ανακοίνωση 148 – Οικονομική ενίσχυση και επιβράβευση μαθητών 2021

Ανακοίνωση 148 – Οικονομική ενίσχυση και επιβράβευση μαθητών 2021

Αρ.  148 / 01-09-2021

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας παραμένοντας σταθερός στις επιβραβεύσεις του για την αριστεία και την προσπάθεια των παιδιών και επιθυμώντας να στηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες των συναδέλφων συμμετέχοντας στα αυξημένα σχολικά έξοδα κάθε παιδιού, αποφάσισε στην 32η Συνεδρίασή του (14.07.2021) τα εξής:

  • να ενισχύσει με το χρηματικό ποσό των 100€ το κάθε παιδί που φοιτά στη νέα σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να συμβάλει στην αγορά των σχολικών ειδών. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφορά και τις τάξεις του Νηπιαγωγείου οι οποίες είναι υποχρεωτικές.
  • να χορηγήσει χρηματικά βραβεία ύψους 150€ στα παιδιά που αρίστευσαν στις σπουδές τους (Γυμνάσιο και Λύκειο) κατά το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, προσκομίζοντας το αριστείο ή την αναλυτική βαθμολογία.
  • να επιβραβεύσει με το ποσό των 150€ τα παιδιά που πέτυχαν κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι., προσκομίζοντας το σχετικό δικαιολογητικό (βεβαίωση εγγραφής).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο για την προσπάθεια και τις υψηλές τους επιδόσεις όσο και για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά τις πολλαπλές προκλήσεις και τις αντιξοότητες  της τηλεκπαίδευσης, εν μέσω πανδημίας. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους.

Οι μαθητές που δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα δεν πρέπει να απογοητεύονται, καθώς οι ευκαιρίες και το μέλλον είναι μπροστά τους και θα τους δοθούν επανειλημμένως οι δυνατότητες να πετύχουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Θέλουμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.–Ε.Τ.Ε. 2005-2006 για τα παιδιά των συναδέλφων που θα φοιτήσουν σε πόλη διαφορετική από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ισχύουν τα εξής (Εγκύκλιος υπ’ αριθμό 206, Σειράς Β, 7/9/2006):

  • εφάπαξ έκτακτη οικονομική βοήθεια ποσού 500€,
  • εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι 10.000€ με την υποβολή σχετικών αιτήσεων στη Διεύθυνση Προσωπικού.

Οι παραπάνω παροχές επεκτείνονται ΚΑΙ στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χλμ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το Πρακτικό Συμφωνίας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.‐ Ε.Τ.Ε. (26/7/2019).

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!