Ανακοίνωση 74 – ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση 74 – ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

 

 Αρ. 74 / 28.03.2023

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023

9:00 – 13:00

Στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, κτήριο Ε.Τ.Ε.

Πειραιώς 74

(στο ισόγειο, είσοδος από το κυλικείο)

Κάθε ζωή είναι πολύτιμη και μοναδική!

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος         

άμεσης διαθεσιμότητας και επάρκειας αίματος όταν χρειαστεί, όταν κάθε δευτερόλεπτο μετρά!

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας έγκειται στην αξία του προσφερόμενου αίματος για τους ασθενείς, όχι μόνο για τη διάσωση της ζωής, αλλά και για την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας, για να ζήσουν μια μακροβιότερη και πιο παραγωγική ζωή.

Μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές. Πολλοί ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση δεν έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε ασφαλές αίμα. Η συλλογή αίματος από εθελοντές αιμοδότες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μια ασφαλή και επαρκή παροχή αίματος.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι μία πράξη αγάπης, ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας που αποδεικνύει έμπρακτα τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που χρειάζεται αίμα. Είναι ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού, που αρμόζει στη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες που γεννούν οι νέες συνθήκες της εποχής μας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, καθώς το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται!

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αιμοδότες – μέλη του Συλλόγου μας δικαιούνται 2 ημέρες αιμοδοτική άδεια. Στην αιμοδοσία μπορεί να λάβει μέρος όποιος συνάδελφος – υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας επιθυμεί και δεν έχει δώσει αίμα το τελευταίο εξάμηνο, έχοντας επίσης το δικαίωμα άδειας 2 ημερών.

Επίσης, οι συνάδελφοι των συνεργαζόμενων εταιρειών μπορούν να λάβουν μέρος στην αιμοδοσία και με τη συμμετοχή τους θα λάβουν κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Έτσι, εάν στο μέλλον προκύψει ανάγκη αίματος για τους ίδιους ή συγγενικό τους πρόσωπο, θα έχουν τη δυνατότητα να τους δοθεί μέσω του Συλλόγου μας.

Προσφέρουμε εθελοντικά αίμα! Δωρίζουμε ζωή!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Χ. ΓΕΩΡΓΙΛΗΣ                                                          Ι. ΤΥΡΟΣ