ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Παρασκευή 8 Μάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Παρασκευή 8 Μάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. 16 / 07-03-2019

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Παρασκευή 8 Μάρτη

2ωρη στάση εργασίας, 12:45μ.μ.  – 14:45μ.μ.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι εργάτριες στο τομέα της υφαντουργίας και του ιματισμού κινητοποιήθηκαν στις 8 Μάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς τους. Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε βίαια το πλήθος των λευκοντυμένων γυναικών, όμως το εργατικό κίνημα είχε ήδη γεννηθεί. Δυο χρόνια αργότερα, οι γυναίκες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις οργάνωσαν το πρώτο εργατικό σωματείο γυναικών και συνέχισαν τον αγώνα για τη χειραφέτηση τους.

Το 1908 παρέλασαν 15.000 γυναίκες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου. Υιοθέτησαν το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η 8 Μαρτίου αποτελεί ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

Ο Σύλλογός μας ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Ο Σύλλογός μας καλεί όλα τα μέλη του,  άνδρες και γυναίκες, να συμμετέχουν στην Παναττική 2ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και  τους καλεί στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μάρτη και ώρα 14:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                                

                    Ι. ΤΥΡΟΣ                                                           Χ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ