ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40 – ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40 – ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Πράγματι το μήνυμα δεν ελήφθη”

      Αρ. 40 / 12-07-2019

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση  που προκάλεσαν 12 μέλη και πραγματοποιήθηκε στις 08/06/2019, όπως είναι γνωστό, καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής ενάντια στο Προεδρείο του Συλλόγου.

Κανένα από τα 12 μέλη του Συλλόγου δεν τοποθετήθηκε στη Γενική Συνέλευση για να την υποστηρίξουν ως όφειλαν, παρά μόνο για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι άκουσαν τις συνήθεις κατηγορίες του επικεφαλής της ΔΑΚΕ για ολιγωρία, καθυστερήσεις και υποτιθέμενες ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντα του Συλλόγου.

Οι συνάδελφοι έκριναν τις απόψεις της ΔΑΚΕ και αποφάσισαν με την ψήφο τους να εμπιστευτούν το Προεδρείο του Συλλόγου.

Αυτό μάλλον δεν το κατάλαβε ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ο οποίος από την αμέσως επόμενη ημέρα συνέχισε πιεστικά να ζητά ανασύσταση του Προεδρείου (είναι άλλωστε το μοναδικό που πραγματικά τον ενδιαφέρει).

Όσον αφορά το θέμα της έφεσης για την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, το Προεδρείο, όπως δεσμεύτηκε στην Γενική Συνέλευση, κίνησε άμεσα τις διαδικασίες για να εφαρμοστεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (εδώ δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε την περυσινή  απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με την οποία αποφασίστηκαν και  ζητήθηκαν από το τότε Προεδρείο της ΔΑΚΕ εκλογές, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ έκανε να την εφαρμόσει πέντε μήνες).

Ειδικότερα, το Προεδρείο, μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε άμεσα συνάντηση με τον δικηγόρο της υπόθεσης (παρουσία των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ) για να μας ενημερώσει για τα διαδικαστικά κυρίως της υπόθεσης και απέστειλε, μετά τις οδηγίες του πληρεξούσιου δικηγόρου, σε όλους σας την σχετική φόρμα εξουσιοδότησης.

Η διαδικασία αποστολής της υπογεγραμμένης φόρμας, μέσω συστημένης εσωτερικής αλληλογραφίας, είναι αυτή που ακολουθείται για όλα τα έγγραφα που αποστέλλουν τα μέλη του Συλλόγου (αποδείξεις, κλπ) και διασφαλίζει απόλυτα την όλη διαδικασία.

Εχθές ολοκληρώθηκε η διαδικασία συλλογής των εξουσιοδοτήσεων, οι οποίες και θα παραδοθούν στον δικηγόρο κατά το Δ.Σ. της 15 Ιουλίου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην άσκηση της έφεσης.

Οι αιτιάσεις ότι το Προεδρείο προσπάθησε να επηρεάσει τα μέλη, ώστε να μην υπογράψουν την φόρμα εξουσιοδότησης, δείχνει για μια ακόμα φορά, ότι ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ υποτιμά την νοημοσύνη των μελών του Συλλόγου.

Ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο καθένας από εσάς θα έθετε σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά του συμφέροντα, προκειμένου να κάνει το χατίρι του Προεδρείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Προεδρείο του Συλλόγου μας έχει προ πολλού ενημερώσει τα μέλη με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο αναφορικά με το ζήτημα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ενημερώνοντάς τους για τις επιλογές που έχουν δικαστικώς και εξωδίκως, όσο και αποστέλλοντας  σε όλα τα μέλη τις έγγραφες απαντήσεις-διευκρινίσεις  του πληρεξουσίου δικηγόρου, (27/05/2019)  προκειμένου κάθε μέλος να λάβει την δική του απόφαση έχοντας πλήρη γνώση των δεδομένων, ενώ προ πολλού έχουμε προσκαλέσει όλα τα μέλη μας να λάβουν αντίγραφα της πρωτόδικης απόφασης και της αγωγής μας.

Η συμμετοχή  ή όχι του κάθε ασφαλισμένου μέλους στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην έφεση είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Όπως έχουμε ξαναγράψει, πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του προσωπικά για το μέλλον της επικουρικής του ασφάλισης

Οφείλουν επιτέλους οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ να σεβαστούν την απόφαση του κάθε μέλους σχετικά με την υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Κάποιοι είναι υπέρ της έφεσης και κάποιοι άλλοι κατά της έφεσης. Αυτό εκτός από σεβαστό οφείλει να είναι και αποδεκτό από όλους μας, καθώς αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στα υπόλοιπα που αναφέρει η ΔΑΚΕ στην ανακοίνωσή της, όπου η υποκρισία και ο φθόνος περισσεύει, δεν θα απαντήσουμε.

Όπως γίνεται αντιληπτό για ακόμα μια φορά, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όσο και η Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προσωπικών φιλοδοξιών του επικεφαλής της ΔΑΚΕ. Σε αυτή τη τακτική του θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

Πράγματι το μήνυμα δεν ελήφθη από την ηγεσία της ΔΑΚΕ, η οποία εξακολουθεί υποκριτικά να μιλάει για ενότητα, ενώ ταυτόχρονα στην πράξη συνεχώς προσπαθεί να διχάζει όλο και περισσότερο τα μέλη του Συλλόγου.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 40 – ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ