ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 45 – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 45 – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Επιβράβευση μαθητών» 

 

Αρ. 45 / 02-09-2019

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιτυχία τους αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται πλέον για την ενήλικη ζωή τους και εισέρχονται σε ένα ταξίδι δημιουργικό με σκοπό την επιστημονική τους κατάρτιση και την επιτυχημένη επαγγελματική τους σταδιοδρομία.  Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς, που στήριξαν με πολλές θυσίες και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων των παιδιών τους.

Οι μαθητές που δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα δεν πρέπει να απογοητεύονται, καθώς οι ευκαιρίες και το μέλλον είναι μπροστά τους και θα τους δοθούν επανειλημμένως οι δυνατότητες να εκπληρώσουν τους σκοπούς και τα όνειρά τους.

Ο Σύλλογός μας, μιας και οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες, επιθυμώντας να στηρίξει έμπρακτα την κάθε οικογένεια των συναδέλφων ξεχωριστά, συμμετέχοντας στα αυξημένα σχολικά έξοδα κάθε παιδιού,  αλλά και επιβραβεύοντας την αριστεία και την προσπάθεια των παιδιών, αποφάσισε στην 11η Συνεδρίασή του (01.08.2019 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 44 – Ενημέρωση για την 11η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.) για μία ακόμη χρονιά, παραμένοντας σταθερός στις επιβραβεύσεις του, τα εξής:

  • να ενισχύσει με το χρηματικό ποσό των 100€ το κάθε παιδί που φοιτά στη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ώστε να συμβάλει στην αγορά των σχολικών ειδών. Η πίστωση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.
  • να χορηγήσει χρηματικά βραβεία ύψους 150€ στα παιδιά που αρίστευσαν στις σπουδές τους (Γυμνάσιο και Λύκειο) κατά το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019, προσκομίζοντας το αριστείο ή την αναλυτική βαθμολογία.
  • να επιβραβεύσει με το ποσό των 150€ τα παιδιά που πέτυχαν κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι., προσκομίζοντας το σχετικό δικαιολογητικό (βεβαίωση εγγραφής).

Θέλουμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. – Ε.Τ.Ε. 2005-2006 για τα παιδιά των συναδέλφων που θα φοιτήσουν σε πόλη διαφορετική από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ισχύουν τα εξής (Εγκύκλιος υπ.’ αριθμ. 206, Σειράς Β, 7/9/2006):

  • εφάπαξ έκτακτη οικονομική βοήθεια ποσού 500€
  • εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι 10.000€ με την υποβολή σχετικών αιτήσεων στη Διεύθυνση Προσωπικού.

Οι παραπάνω παροχές επεκτείνονται ΚΑΙ στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χλμ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το Πρακτικό Συμφωνίας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.‐ Ε.Τ.Ε. (26/7/2019).

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ !

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 45 – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (2019)