ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 53 – Απάντηση στην ανακοίνωση – ντροπή της ΔΑΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 53 – Απάντηση στην ανακοίνωση – ντροπή της ΔΑΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απάντηση στην ανακοίνωση – ντροπή της ΔΑΚΕ

Αρ. 53 / 10-10-2019

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο μήνας ξεκίνησε με μια ανακοίνωση – παραλήρημα του σημερινού επικεφαλής της  ΔΑΚΕ.

Βρισκόμαστε  σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία με πιθανές επερχόμενες αλλαγές (νομοσχέδιο για εργασιακά – νέο νομοσχέδιο για ασφαλιστικό),  αλλαγή Κανονισμού Εργασίας Ε.Τ.Ε., προγράμματα εθελουσίας, αλλά παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι την ΔΑΚΕ Εθνοκάρτας, με τον «καταλληλότερο» επικεφαλής της και όλους  τους «καταλληλότερους» που τους πατρονάρουν, το μόνο που τους απασχολεί είναι οι «καρέκλες», οι τοποθετήσεις και οι προαγωγές, όπως οι ίδιοι γράφουν χαρακτηριστικά!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το γεγονός ότι στην 5σελιδη ανακοίνωσή τους (1/10/2019) δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα προβλήματα του Κλάδου μας, καθώς και ουδεμία αναφορά στην Πανελλαδική Απεργία της ΟΤΟΕ για τις 2/10/2019. Αυτό είναι το συνδικαλιστικό τους αποτύπωμα; ΝΤΡΟΠΗ!!!

Κατανοούμε απόλυτα την αχαλίνωτη ανάγκη του επικεφαλής της ΔΑΚΕ  για αυτοπροβολή και έτσι δικαιολογούμε ως ένα σημείο την ανακοίνωση- ντροπή της παράταξης της ΔΑΚΕ.

Οφείλουμε όμως να δώσουμε και κάποιες απαντήσεις – επισημάνσεις:

 

Πρακτικά – Ανακοινώσεις

Σε κάθε συνεδρίαση οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης  Δ.Σ.

Αρχικά τα πρακτικά ήταν πολύ αναλυτικά και δεν είχαν χρόνο να τα διαβάσουν. Όταν στην συνέχεια έγιναν πιο λιτά, πάλι δεν είχαν χρόνο για την ανάγνωση τους ή την υπογραφή τους.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει….

Ακόμα και όταν σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν καλή τη πίστη, οι αλλαγές – προσθήκες στα πρακτικά που επιθυμούσαν τα μέλη της ΔΑΚΕ, πάντα έβρισκαν κάποια δικαιολογία στο τέλος να μην τα υπογράψουν.

Όσον αφορά τις ενημερωτικές ανακοινώσεις, το Προεδρείο, στο πλαίσιο της καλόπιστης συνεργασίας, είχε ξεκινήσει αρχικά μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ όλων των μελών του Δ.Σ., σχετικά με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων αυτών.

Όταν όμως διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών των γραπτών συνομιλιών, διέρρευσε από τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ, προς άγνωστους αποδέκτες, αφαιρώντας κομμάτια από τα γραφόμενά μας και αλλοιώνοντας με αυτό τον τρόπο το νόημά τους, αποφασίστηκε να τερματιστεί η διαδικασία αυτή.

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Αναφορικά με το θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και της έφεσης, είναι προφανές ότι ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ εξακολουθεί να αγνοεί ότι :

  • Το Προεδρείο του Συλλόγου έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του νομικού της υπόθεσης ) για να κατατεθεί άμεσα η έφεση, υλοποιώντας την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης .
  • Το Προεδρείο κατέβαλε την προκαταβολή στον νομικό για την υπόθεση της έφεσης, καθώς η ημερομηνία εκδίκασης προσδιορίστηκε για  την Τρίτη 11/02/2020.
  • Το Προεδρείο παρουσίασε στο Δ.Σ. του Συλλόγου την τελευταία αναλογιστική μελέτη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που προμηθεύτηκε από την Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  στο πλαίσιο της  συνεχόμενης ενημέρωσης για τα θέματα του Ταμείου. Εάν η ΔΑΚΕ θέλει να  δώσει την  αναλογιστική μελέτη σε ανεξάρτητο – εξειδικευμένο αναλυτή, καλά θα κάνουν να σκεφτούν το πλαίσιο για τα GDPR και τις νομικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν μετά από μια τέτοια ενέργεια.
  • Τώρα όσο αφορά την ενημέρωση των συνάδελφων που δεν συμμετέχουν στην έφεση τι να πει κάνεις; Είναι προφανές ότι η ΔΑΚΕ και ο επικεφαλής της  θεωρούν  τους συναδέλφους, μειωμένης αντίληψης και για τον λόγο αυτό τους προτρέπει, αν έχουν αμφιβολίες, ότι είναι προτιμότερο να συμμετέχουν στην έφεση. Επίσης, θεωρούν ότι μόνο αυτοί που συμμετέχουν στην έφεση είναι καλά ενημερωμένοι και όσοι δεν συμμετέχουν όχι. Ως πότε θα συνεχίσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη την συναδέλφων;

Τέλος, επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι, το τι θα πράξει ο κάθε συνάδελφος για τα ασφαλιστικά του δικαιώματα είναι προσωπική του υπόθεση. Η προσπάθεια που καταβάλει η ΔΑΚΕ να «επιβάλει» τις απόψεις της και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να «χειραγωγήσει» τους συναδέλφους, που δεν συμμετέχουν στην έφεση, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον άκομψος.

Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Για το θέμα της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., το Προεδρείο, για πρώτη φορά έδωσε τη δυνατότητα σε μέλος του Συλλόγου εκτός Δ.Σ. να μετέχει στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε . Δεν θεωρούμε τα μέλη του Δ.Σ. παντογνώστες και θέλουμε να διαχύσουμε την γνώση των θεμάτων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη.

Είναι πραγματικά θλιβερό ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ να γράφει μια ανακοίνωση και να χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «καταλληλότερο»!!!!!

Ο αποκλεισμός του από το Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε οφείλεται στο γεγονός ότι τον θεωρούμε επικίνδυνο για τα συμφέροντα της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Οι συνεχείς υπόγειες κινήσεις και δολοπλοκίες του, μας επιβεβαιώνουν συνεχώς.

Είναι  γεγονός ότι η ΔΑΚΕ καταφέρεται  συνεχώς χωρίς αιτία κατά του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., μόνο και μόνο επειδή ο επικεφαλής της δεν είναι πλέον μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Η ΔΑΚΕ, ο σημερινός επικεφαλής της και όλοι αυτοί που τους πατρονάρουν,  αδιαφορούν για την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και προτάσσοντας τον λαϊκισμό και την κινδυνολογία,  επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τα Ταμεία μας.

Ξεχνούν άλλωστε ότι πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ ( συνταξιούχοι σήμερα) έχουν «φεσώσει» την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και το Ταμείο τρέχει στα δικαστήρια για να προστατέψει τα συμφέροντα του.

Δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν η ΔΑΚΕ και ο «καταλληλότερος» επικεφαλής της να είχαν βγάλει ανακοινώσεις για τα πρώην στελέχη της ΔΑΚΕ που «φέσωσαν» το Ταμείο.

Το Προεδρείο του Συλλόγου καλεί το σύνολο των συνάδελφων να καταδικάσει την επικίνδυνη συμπεριφορά και τον λαϊκισμό της ΔΑΚΕ αφού  με τα τερτίπια τους  βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα των Ταμείων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η Νομικός  Σύμβουλος του Συλλόγου  επιλέχτηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ετήσια βάση με αμοιβή κατά αποκοπή. Με τον τρόπο αυτό, ο Σύλλογος θα αποφύγει να έχει ένα σημαντικό ετήσιο κόστος σε σύγκριση με τις προσφορές που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ.

Όσον αφορά το βιογραφικό της οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εκτός των άλλων είναι Νομικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ. Αυτό σημαίνει ότι είναι μία εξαίρετη νομικός και  ότι γνωρίζει σε βάθος όλα τα θέματα που απασχολούν τον τραπεζικό κλάδο. Επιπλέον είναι κόρη του Ν. Φ. (διακεκριμένου νομικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ επί σειρά ετών, και κατά καιρούς και του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ φυσικά).

Ο λαϊκισμός της ΔΑΚΕ στο μεγαλείο του !!!! Να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, να σπείρει τη καχυποψία να δημιουργήσει διχασμό ανάμεσα στους συναδέλφους, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι η νομικός σύμβουλος του Συλλόγου ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση μας με το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ την οποία  χειρίζεται ως γνωστόν άλλος νομικός.

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ – Υπόθεση Sabbatical συναδέλφου

Ερωτάται  ο «καταλληλότερος» που ήταν όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το 2016; Ως μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. τι έκανε τότε για το θέμα;

Είπε στον συνάδελφο που έκανε χρήση Sabbatical, έστω κάτι  από όλα αυτά που γράφει για το θέμα σήμερα στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ;

Μήπως ο ίδιος πρέπει να λογοδοτήσει για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς όφειλε ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. να γνωρίζει για το θέμα της αποζημίωσης πριν ο συνάδελφος δηλώσει συμμετοχή στο Sabbatical;

Κατά τα αλλά, το αν συμφέρει ή όχι να αποχωρήσει κάποιος με το πρόγραμμα εθελουσίας, αυτό έχει να κάνει με τα ατομικά κριτήρια του καθενός και μόνο.

Ο Σύλλογος ξεκαθάρισε ότι θα παρέμβει αν υπάρχει υπηρεσιακή «πίεση» σε συνάδελφο, ώστε να αναγκαστεί να αποχωρήσει με το πρόγραμμα εθελουσίας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου δεν είναι «ντελάλης» της εκάστοτε Διοίκησης να “αβαντάρει” την εκάστοτε εθελούσια που σε κάθε περίπτωση πλήττει τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Εάν ο σημερινός επικεφαλής της ΔΑΚΕ  θέλει να κάνει οικειοθελώς το  «παπαγαλάκι» της Διοίκησης (με τι ανταλλάγματα άραγε; Μήπως την «κάλυψη» να γυρνά περιπλανώμενος όλη μέρα, κάθε μέρα, από κτήριο σε κτήριο; αντικείμενο εργασίας δεν έχει;), και προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους για το πόσο καλή είναι η εθελούσια έξοδος και πόσο τους συμφέρει να αποχωρήσουν, αυτό είναι ένα  θέμα, που σαφώς και  πρέπει να προβληματίσει όλα τα μέλη του Συλλόγου μας…

Κανονισμός εργασίας

Ο Νόμος ορίζει ρητά ότι ο μεγαλύτερος και  αντιπροσωπευτικότερος Σύλλογος είναι αυτός που υπογράφει τις Ε.Σ.Σ.Ε., τους Κανονισμούς και γενικά εκπροσωπεί τους εργαζόμενους σε κάθε είδους  διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της Ε.Τ.Ε.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι ο αντιπροσωπευτικότερος Σύλλογος και είναι αυτός που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των διαπραγματεύσεων για την αλλαγή του Κανονισμού Εργασίας και φυσικά θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, καθώς αυτός θα υπογράψει τον Νέο Κανονισμό.

Το γεγονός ότι το Προεδρείο του Συλλόγου γνωρίζει  ποιος θα υπογράψει τον νέο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (σύμφωνα με τον Νόμο) όταν αυτός συμφωνηθεί, μετά τον διάλογο Εργαζομένων (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) αλλά και τους υπόλοιπους Συλλόγους  μαζί με εμάς, – Διοίκησης, είναι αυτονόητο.

Ο λαϊκισμός και η σπέκουλα δεν έχει προηγούμενο από την ΔΑΚΕ και τον σημερινό επικεφαλής της, και όλους αυτούς που την πατρονάρουν καθώς  γράφει ότι το παιχνίδι «είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο»;;; ενώ κάνει λόγο για δουλοπρέπεια και υποτακτικότητα του Προεδρείου του Συλλόγου μας! Από πού προκύπτουν όλα αυτά; ΝΤΡΟΠΗ !!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να απομονώσετε όλες αυτές τις συμπεριφορές που είναι διχαστικές και τορπιλίζουν τα συμφέροντά μας.

Τα προβλήματα υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων και γενικότερα των κατακτήσεών μας είναι μπροστά μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς. 

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 53 – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ