ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6-  2019 – Μια χρονιά «ορόσημο» για το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6- 2019 – Μια χρονιά «ορόσημο» για το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

      Αρ. 6 / 10-01-2019

2019 – Μια χρονιά «ορόσημο» για το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων

 

Καλή Χρονιά στην ηγεσία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό παραμονές πρωτοχρονιάς και με το που μπήκε το νέο έτος άρχισαν τα «κατευθυνόμενα»  δημοσιεύματα, που δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, οι οποίες είναι εχθρικές απέναντι στους τραπεζοϋπαλλήλους.

Καλή Χρονιά στην ηγεσία της ΟΤΟΕ, η οποία έχει την ευθύνη για την υπογραφή της ΚΣΣΕ, η οποία οφείλει στο ελάχιστο:

  • Να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.
  • Να απαιτήσει άμεσα το «ξεπάγωμα» του επιδόματος πολυετίας.
  • Να προχωρήσει σε νέα μείωση κατά 1% του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων χορήγησης της ΟΤΟΕ, επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τους συναδέλφους που με θυσίες κατάφεραν να κρατήσουν ενήμερα τα δάνεια τους όλα αυτά τα χρόνια.
  • Να απαιτήσει ρυθμίσεις με λύσεις τύπου freeze & split στο σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, ενήμερων ή ληξιπρόθεσμων.

Η ηγεσία της ΟΤΟΕ οφείλει να ετοιμάσει  σχέδιο αντεπίθεσης απέναντι στις Διοικήσεις των Τραπεζών, οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον τους τραπεζοϋπαλλήλους  ξεκάθαρα ως «κόστος» και τίποτα περισσότερο!!!

 

Καλή Χρονιά στην ηγεσία του ΣΥΕΤΕ , η οποία την άνοιξη  του 2019 έχει να φροντίσει για την υπογραφή της ΕΣΣΕ, η οποία οφείλει στο ελάχιστο:

  • Την οριστική απαλοιφή της αρνητικής διαφοράς (κουτάκι).
  • Την προστασία των θέσεων εργασίας.
  • Να στείλει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτος.

Καλή Χρονιά και στους άλλους Συλλόγους της ΕΤΕ, που οφείλουν σε συνεργασία με τον ΣΥΕΤΕ να εργαστούν από κοινού με θέσεις – προτάσεις για την προάσπιση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και του ΤΥΠΕΤ, το οποίο  εκτός από τα χαμένα έσοδα από τις εξελίξεις με τον ΛΕΠΕΤΕ αντιμετωπίζει πλέον ξεκάθαρα πρόβλημα και από την συρρίκνωση της ασφαλιστικής του βάσης, η οποία μειώνεται δραματικά από τα συνεχόμενα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Καλή Χρονιά και στην Διοίκηση της ΕΤΕ,  η οποία έχει χρέος απέναντι στους εργαζομένους και συνταξιούχους της και οφείλει:

  • Να σεβαστεί τους συνταξιούχους και εργαζομένους της ΕΤΕ και να βρει μια λύση, ώστε να δοθεί ένα αίσιο τέλος για τον ΛΕΠΕΤΕ και φυσικά για το ΤΥΠΕΤ.
  • Να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των μετατάξεων  που τις «πάγωσε» αρχές  Δεκέμβρη «παγώνοντας» τους 170 συναδέλφους που ανήκουν στον Κλάδο του Βοηθητικού Προσωπικού και επί σειρά ετών μετατάξεις ακούν, και  μετατάξεις δεν βλέπουν. Ο εμπαιγμός των εν λόγω συναδέλφων πρέπει αμέσως να σταματήσει.
  • Να σεβαστεί τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και τους εργαζομένους (ωράριο, απλήρωτες υπερωρίες κτλ)
  • Να αναγνωρίσει την προσφορά των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και να συμφωνήσει για την επαναφορά της αρνητικής μισθολογικής διαφοράς (κουτάκι).
  • Να συμφωνήσει σε λύσεις – ρυθμίσεις freeze & split στο σύνολο των δανειακών υποχρεώσεών μας, ενήμερων ή ληξιπρόθεσμων.

 

Καλή Χρονιά και στη νέα Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην ΕΤΕ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα Γενικός θα σεβαστεί τα στελέχη και τους εργαζομένους στην ΕΤΕ και δεν θα «καπελώσει» το υπάρχον δυναμικό με μεταγραφές από τέως συνεργάτες της στην Eurobank,  όπως φημολογείται έντονα.

Το 2019 είναι μια χρόνια «ορόσημο» για το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη μια σειρά από γεγονότα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στις τράπεζες γενικότερα.

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους με Υγεία  και Δύναμη.

Απαιτείται επαγρύπνηση για την προάσπιση των εργασιακών μας κεκτημένων.

Τίποτα δεν χαρίστηκε, τίποτα δεν μας δόθηκε γιατί μας το χρωστούσαν.

Τα πάντα κατακτήθηκαν με αγώνες.

                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                                                             

Ι. ΤΥΡΟΣ                                                            Χ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ