ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 69 – Ενημέρωση για την 15η  Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 69 – Ενημέρωση για την 15η  Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλή Χρονιά – Ενημέρωση για την 15η  Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

      Αρ. 69 / 10-01-2020

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ καθώς εκτιμούμε ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά «κομβική» για το εργασιακό μας μέλλον, αφού τα εργασιακά μας κεκτημένα που απορρέουν από τις Συλλογικές μας Συμβάσεις τίθενται υπό αμφισβήτηση  και θα μας επηρεάσουν καθοριστικά. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Απαιτείται συσπείρωση, αλληλεγγύη και αγωνιστική  επαγρύπνηση από όλους μας ανεξαιρέτως.

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 20/12/2019 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα :

 Επικύρωση πρακτικών 14ης Συνεδρίασης / 22.11.2019

Τα πρακτικά της προαναφερόμενης συνεδρίασης υπεγράφησαν από τους συμβούλους του Ενιαίου Ψηφοδελτίου.

 1. Ενημέρωση – συζήτηση για την επιστολή της Εθνικής Ασφαλιστικής ( εξ αναβολής από το προηγούμενο Δ.Σ.)

Αναγνώστηκε η επιστολή προς την ΕΠΑΣΠΠΕ, μετά από σχετική συζήτηση το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

 

 1. Ενημέρωση – συζήτηση για τις διοικητικές εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Έγινε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις  στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Το συμπέρασμα είναι  ότι το Ταμείο λειτουργεί κανονικά με την αιρετή διοίκηση που στηρίζεται ξεκάθαρα από όλους τους Συλλόγους των εν ενεργεία ασφαλισμένων μελών, και συνεχίζει το έργο της.  Όσοι συνάδελφοι αποχώρησαν πρόσφατα όπως και το μέλος του Δ.Σ. μας που αποχώρησε, το διαπίστωσαν στην πράξη με την επίσκεψη τους στα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ . Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

 1. Προκήρυξη ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης όπως υπαγορεύει το καταστατικό μας. Θα ακολουθήσει η  σχετική ανακοίνωση με την προκήρυξη της.

 

 1. Προϋπολογισμός Συλλόγου για το έτος 2020.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο προϋπολογισμός του Συλλόγου θα οριστικοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. προκειμένου μετά να εγκριθεί από την Ετήσια Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό μας.

 

 1. Προγραμματισμός Εκδήλωσης για Κοπή Πίτας Συλλόγου το 2020.

Μετά από πρόταση του Προέδρου συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα  ότι η ετήσια εκδήλωση της κοπής της πίτας θα διεξαχθει την ιδία ημέρα και πιθανότατα στον ίδιο χώρο με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Θα ληφθεί μέριμνα για να παρευρεθούν και οι συνάδελφοι από την επαρχία.

 

 1. Ενημέρωση για το πρόγραμμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2019.

Ενημερώθηκε το σώμα ότι,  μετά την έγκριση του συγκεκριμένου κονδυλίου από την Διοίκηση και την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας, θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των συναδέλφων.

 

 1. Πολιτιστικά:
 • Ενημέρωση – συζήτηση για τα δώρα των συνάδελφων.

Όπως είναι γνωστό τα δώρα των συναδέλφων ένα back-pack και η κλασσική ατζέντα θα μοιραστούν στα μέλη του Συλλόγου μας από το προεδρείο.

 • Ενημέρωση για τη χειμερινή εκδρομή (6-7-8/12/2019).

Η χειμερινή εκδρομή στην πρωτεύουσα της Ηπείρου ήταν επιτυχημένη και η συμμέτοχη ήταν 34 δωμάτια. Επίσης μετά από πρόταση του Προέδρου,  ένα δωρεάν δωμάτιο που έδωσε το ταξιδιωτικό πρακτορείο, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. να δοθεί στην υπάλληλο του Συλλόγου μας κα Σοφία Ζαχαρή. Τέλος ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ για προσωπικούς λογούς ματαίωσε την τελευταία στιγμή την συμμέτοχη του κάτι το οποίο είναι ανθρώπινο και κατανοητό. Πλην όμως η ενεργεία του να στείλει στην θέση του κάποιο μη μέλος του Συλλόγου χωρίς καμία ενημέρωση, θα την χαρακτηρίζαμε τουλάχιστον ατυχές συμβάν. Όπως είναι αυτονόητο μετά από σχετικές ενέργειες το δωμάτιο δεν επιδοτήθηκε από τον Σύλλογο  και πληρώθηκε κανονικά. Κατά καιρούς έχουν ρωτήσει αν μπορούν να συμμετέχουν συνάδελφοι από άλλους Συλλόγους της ΕΤΕ, χωρίς επιδότηση και η απάντηση είναι αρνητική. Πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό σε όλους μας ότι οι εκδρομές γίνονται για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειες τους, ή τους συνόδους τους. Οι εποχές που κάποιοι πονηρούληδες έστελναν τους φίλους τους ή τους συγγενείς τους (πρόσφατο παρελθόν) στην θέση τους στις εκδρομές έχει παρέλθει οριστικά.

 • Ενημέρωση για τη χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή (φιλοδώρημα).

Η καθιερωμένη  εκδήλωση της παιδικής χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν σε ένα χαρούμενο κλίμα και πιστεύουμε ότι άφησε  αρκετά ικανοποιημένα τα τιμώμενα πρόσωπα, δηλαδή τα παιδιά μας. Παραβρεθήκαν συνολικά 59 άτομα (γονείς και παιδιά) οι όποιοι στην πλειονότητα τους αποχώρησαν στο τέλος του προγράμματος. Και του χρόνου με υγεία ευχόμαστε. Τέλος για τη ιστορία δόθηκε φιλοδώρημα 60€ στους σερβιτόρους του ξενοδοχείου που εργάστηκαν και εξυπηρέτησαν άψογα την εκδήλωση μας.

 1. Επιστολές – διάφορα.
 • Αγορά βιβλίων από ΚΕΘΕΑ.

Για άλλη μία χρονιά αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί ένα ποσό 100€ για αγορά βιβλίων από το ΚΕΘΕΑ.

 • Γνωμάτευση για συναδέλφισσα Β.Σ.

Ο  Πρόεδρος κατέθεσε στο Δ.Σ. την γνωμάτευση  που εκπόνησε η  νομικός σύμβουλος  του Συλλόγου μας για το θέμα της συναδέλφου Β.Σ.  Η παραγγελία της εν λόγω γνωμάτευσης είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η γνωμάτευση δεν άρεσε στην συναδέλφισσα η οποία όταν προσήλθε στο Δ.Σ. ήταν φανερά εκνευρισμένη εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της.

 • Επίσκεψη νομικού σύμβουλου ( εξ αναβολής από το προηγούμενο Δ.Σ.)

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε επίσης και η νομικός σύμβουλος του Συλλόγου μας η οποία ως γνωστό είναι και νομικός σύμβουλος της ΟΤΟΕ. Μας ενημέρωσε για τις τελευταίες  εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς με τις απολύσεις των 24 συναδέλφων και τις επόμενες ενέργειες. Έγινε συζήτηση  σχετικά με το σχέδιο Ηρακλής στην Τράπεζα μας και γενικότερα για τα θέματα του Κλάδου. Εκφράστηκαν προβληματισμοί για το μέλλον.

 

Μια απάντηση στην τελευταία ανακοίνωση – λασπολογία της χρονιάς.

 

Στην τελευταία ανακοίνωση της χρονιάς (18/12/2019) η ΔΑΚΕ  Εθνοκάρτας που κατά την πάγια και προσφιλή τακτική της λασπολογεί  εναντίον της Διοίκησης του Συλλόγου, συνεχίζοντας την επικίνδυνη ρητορική της για τα Ταμεία της ΕΠΑΣΠΠΕ,  όχι απλά αμφισβητεί , αλλά ουσιαστικά αναιρεί  όλα όσα έκανε η ίδια η ΔΑΚΕ και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μπαζίγος για την διασφάλιση τους. Είναι προφανές ότι αδιαφορούν για τις κατακτήσεις του Συλλόγου  και το μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρέκλες!

Όσον αφορά την συναίνεση για την οποία τόσο κόπτονται όλοι τους και  φυσικά ο αποχωρήσαντας  από το Δ.Σ. «Mr. Know How» ας μας πουν πως εννοούν την συναίνεση στην πράξη.

 • Συναίνεση ήταν η ανατροπή του ΕΝΙΑΙΟΥ Προεδρείου του Συλλόγου τo 2018 όπου συμμετείχαν όλοι με τα γνωστά επακόλουθα για τον Σύλλογο;

 • Συναίνεση ήταν η μη συμμέτοχη τους στις τελευταίες εκλογές σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο;

 • Συναίνεση ήταν η συκοφάντηση κατά συρροή και κατά εξακολούθηση των συναδέλφων που συμμετείχαν στο ΕΝΙΑΙΟ Ψηφοδέλτιο ;

 • Συναίνεση ήταν η πρόταση μομφής και η καταχρηστική συνέλευση των 12 συναδέλφων μόλις έξι μήνες μετά τις εκλογές ώστε να οδηγήσουν τον Σύλλογο σε νέες περιπέτειες  και στην πλήρη απαξίωση του μέσα στην Τράπεζα;

 • Συναίνεση είναι που δεν υπογράφουν για την λειτουργία internet banking του Συλλόγου ώστε να πληρώνονται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις όλα τα μέλη του Συλλόγου;

 • Συναίνεση διαφαίνεται από το περιεχόμενο όλων των ανακοινώσεων της ΔΑΚΕ που έχει εκδώσει τον τελευταίο ένα (1) χρόνο;

Η συναίνεση αποδεικνύεται με πράξεις, όχι με λόγια. Τα έργα και οι πράξεις της ΔΑΚΕ αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ΔΑΚΕ  δεν επιθυμεί συναίνεση. Επιθυμεί μόνο μια καρέκλα για τον επικεφαλής της.

Το Προεδρείο δεν εκβιάζεται και δεν λειτουργεί  διχαστικά  αντίθετα από τη ΔΑΚΕ και το έχει αποδείξει στην πράξη. Τα Προεδρείο  θα συνεχίσει το έργο του στις δύσκολες μέρες που έρχονται για τον Κλάδο και το εργασιακό μας μέλλον γενικότερα. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων.