ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 76- Ενημέρωση για τη 16η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 76- Ενημέρωση για τη 16η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για τη 16η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ. 76 / 31-01-2020

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 24/01/2020 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα :

 1. Επικύρωση πρακτικών 15ης Συνεδρίασης / 20.12.2019.

Τα πρακτικά της προαναφερόμενης συνεδρίασης υπεγράφησαν από τους συμβούλους του Ενιαίου Ψηφοδελτίου.

 1. Ενημέρωση – συζήτηση για τα θέματα της υπ’αρ.172/15.01.2020 Συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Έγινε πλήρης ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Συλλόγου στο Δ.Σ. (I. Τύρο, Λ. Σιγάλα)  για  τα θέματα και τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Το τεχνικό επιτόκιο που μετά από διαπραγματεύσεις  της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. με την Εθνική Ασφαλιστική συμφωνήθηκε στο 1,20%, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ καλό επιτόκιο για τα σημερινά δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι στις διαπραγματεύσεις με την Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχαν ο Προέδρος της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.  και οι δυο εκπρόσωποι του Συλλόγου μας στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Η κάλυψη των οδοντιατρικών  επανήλθε μετά από 4 ημερολογιακά έτη και 3 χαμένα ασφαλιστικά έτη. Πρόκειται για μια επιπλέον παροχή που αναμφίβολα αποτελεί κέρδος για τα  ασφαλισμένα μέλη. Ισχύει για την τρέχουσα χρήση από 1/1/2020 έως 31/03/2020, καθώς και για την επόμενη δηλαδή από 01/04/2020 έως 31/03/2021.

 1. ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ (ενημέρωση – συζήτηση).

Έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ- ΑΤ, ενώ το Προεδρείο ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τον Νομικό σύμβουλο που έχει αναλάβει την υπόθεση και περιμένει οδηγίες του εν όψει του δικαστηρίου.

Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά.

 1. Απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς (ενημέρωση – συζήτηση).

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις της συμφιλιωτικής διαδικασίας που πραγματοποιείται καθημερινά στο Υπουργείο Εργασίας, το θέμα είναι σε εξέλιξη, οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζονται με στόχο να ανακληθούν όλες οι απολύσεις. Εν τούτοις δεν υπάρχει ακόμα οριστική λύση στο θέμα.

Ανέφερε ότι η θέση της ΟΤΟΕ είναι ότι, όποιες εταιρείες διαχείρισης δανείων αναλάβουν τραπεζικές εργασίες αποτελούν οντότητες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, άρα οφείλουν να εντάσσονται στις εργασιακές ρυθμίσεις του κλάδου.

Διαπιστώθηκε από τις τοποθετήσεις όλων, ότι σαν κλάδος τραπεζοϋπαλλήλων, θα πρέπει  να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

 1. Εθελούσια Έξοδος (ενημέρωση – συζήτηση).

Συζητήθηκε η επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου σχετικά με την παράταση της εθελούσιας εξόδου μέχρι 10/2/2020. Αναφέρθηκε από όλους ότι ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να παίρνει την απόφαση του σύμφωνα με τα προσωπικά του δεδομένα χωρίς άλλου είδους παρεμβολές. Όποιος συνάδελφος δεχθεί πιέσεις θα πρέπει να ενημερώσει αμέσως το συλλογικό του όργανο.

 1. Σχέδιο Ηρακλής (ενημέρωση – συζήτηση για την εξέλιξη του έργου)

Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι σε εξέλιξη και θα μεταστεγαστεί στο επόμενο διάστημα στο πρώην Κατάστημα Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας (711), στον κόμβο της Βαρυμπόμπης. Ως γνωστόν τη μέρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. βγήκε νέα πράξη διοίκησης για το έργο που μετακινούνται 45 συνάδελφοι μεταξύ των οποίων και συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας από 3 διαφορετικές διευθύνσεις. Οι ενέργειες είναι συνεχείς προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων χωρίς αποκλεισμούς.

 1. Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Κοπή Πίτας Συλλόγου το 2020 (προγραμματισμός – αποφάσεις).

Αποφασίστηκε  ομόφωνα από το Δ.Σ. η  ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και η Κοπή Πίτας του Συλλόγου θα γίνει την Παρασκευή 21/02/2020 στον ίδιο χώρο.

Λεπτομέρειες σε νεότερη ανακοίνωση του Συλλόγου. 

 1. Πόρισμα Εξελεγκτικής Επιτροπής Συλλόγου.

Συζητήθηκε το περιεχόμενο του πορίσματος.

 1. Προϋπολογισμός Συλλόγου για το έτος 2020 (συνέχεια της προηγούμενης Συνεδρίασης – απόφαση).

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. ο προϋπολογισμός για το έτος 2020.

 1. Απόφαση για τους λαχνούς για την κοπή πίτας του Συλλόγου και συμμετοχή του Προεδρείου του Συλλόγου σε άλλες εκδηλώσεις.

Αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. οι λαχνοί του Συλλόγου να είναι όπως πέρυσι (1ος = 150€, 2ος = 100€, 3ος = 100€, 4ος = 100€, 5ος = δωροεπιταγή Public 50€, 6ος = δωροεπιταγή Public 50€). Οι λαχνοί αφορούν ανεξαιρέτως όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Αποφασίστηκε επίσης τυχόν δώρα – λαχνοί  από άλλους Συλλόγους να κληρωθούν στην κοπή της πίτας επί των παρόντων μελών του Συλλόγου.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.