Ανακοίνωση 104 – Για την απομάκρυνση της Προέδρου του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. από την Διεύθυνση Καρτών (014)

Ανακοίνωση 104 – Για την απομάκρυνση της Προέδρου του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. από την Διεύθυνση Καρτών (014)

Αρ. 104/ 30-09-2020
Η απομάκρυνση της Προέδρου του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.) από την Διεύθυνση Καρτών(014) και η επιστροφή της στην εταιρία ICAP, εν μέσω πανδημίας, είναι πράξη καθαρά εκδικητική προς το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η απομάκρυνση της συναδέλφισσας από την ΕΤΕ μετά από 13 χρόνια υπηρεσίας είναι αυτονόητο ότι έχει άμεση σχέση με την συνδικαλιστική της ιδιότητα και δράση και όχι με υπηρεσιακούς λόγους.
Η απομάκρυνση της Προέδρου του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ από την Διεύθυνση Καρτών (014) έρχεται σαν επιστέγασμα σε μια σειρά από γεγονότα που συμβαίνουν στην Διεύθυνση το τελευταίο 1,5 χρόνο (πλήθος απολύσεις ενοικιαζόμενων, σενάρια εξωτερίκευσης εργασιών κτλ) για τα οποία ο Σύλλογος μας έχει παρέμβει και τοποθετηθεί δημόσια.
Σε μια εποχή που η Διοίκηση της ΕΤΕ αναζητεί το γόνιμο διάλογο με τους εργαζομένους (Κανονισμός Εργασίας, οργανωτικές αλλαγές, κτλ) στα πλαίσια του μετασχηματισμού της Τράπεζας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα από ενέργειες στελεχών της, όπως η απομάκρυνση από την ΕΤΕ της Προέδρου του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ..
Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες καθώς ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες αλαζονείας και αυταρχισμού, οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με την εργασιακή κουλτούρα της Εθνικής Τράπεζας.
Καλούμε την Διοίκηση της ΕΤΕ να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να επαναφέρει την Προέδρο του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. σε υπηρεσία εντός ΕΤΕ.
Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.