Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Πουλαρίκα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Πουλαρίκα

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στην Τράπεζα Πίστεως Alpha Bank Αλέκος Πουλαρίκας. Ο Αλέκος υπήρξε Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ επί σειρά ετών και συνέβαλε καθοριστικά στις κατακτήσεις των εργαζομένων στον τραπεζικό χώρο. Ήταν ο «Αρχιτέκτονας» του Ενιαίου  Μισθολογίου  των Τραπεζοϋπαλλήλων και ένας από τους πατέρες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τραπεζοϋπάλληλοι, πολλά από τα εργασιακά κεκτημένα τους φέρουν την σφραγίδα του Αλέκου Πουλαρίκα. Αιωνία η μνήμη του.

Ανακοίνωση ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΟΥΛΑΡΙΚΑ / Αθήνα, 16 Αυγούστου 2021
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Αλέκου Πουλαρίκα, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της ΟΤΟΕ, πρωτοστάτησε σε νικηφόρους αγώνες του κινήματος των τραπεζοϋπαλλήλων και συνέβαλε σημαντικά στον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ήταν άνθρωπος με ήθος, όραμα και έντονη διεκδικητικότητα.
Η Συνομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.
Η ΓΣΕΕ θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

***************************************************************************

Ανακοίνωση ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΟΥΛΑΡΙΚΑ / Αθήνα, 12 Αυγούστου 2021

Μια ιστορική μορφή της ΟΤΟΕ και ευρύτερα του συνδικαλιστικού κινήματος,  ο Αλέκος Πουλαρίκας, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, μετά από μακρά ασθένεια.

Κατέλαβε διαδοχικά όλα τα αξιώματα του Προεδρείου της ΟΤΟΕ ως Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Γενικός Σύμβουλος, επί τρεις δεκαετίες.

Πρωτοστάτησε με την αγωνιστική του διάθεση σε όλους τους ιστορικούς απεργιακούς αγώνες της ΟΤΟΕ.

Συνέβαλε καθοριστικά στις υπογραφές των πιο σημαντικών Συλλογικών Συμβάσεων της ΟΤΟΕ, του 1982 και του 1984, που επηρέασαν σημαντικά την μετέπειτα πορεία της ΟΤΟΕ.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 16/8/21 και ώρα 16:00 στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Η ΟΤΟΕ θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.