Ανακοίνωσή 137 : Ενημέρωση για την 30η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Ανακοίνωσή 137 : Ενημέρωση για την 30η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ.137 / 28-05-2021

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 26/05/2021 με τηλεδιάσκεψη μετά από ομόφωνη απόφαση των συμβούλων στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 29ης Συνεδρίασης / 27.04.2021.

Τα μέλη του Προεδρείου συμφώνησαν για την υπογραφή των πρακτικών της 29ης Συνεδρίασης / 27.04.2021 και εκκρεμούν οι φυσικές υπογραφές. Ο Πρόεδρος προγραμματίζει συναντήσεις με τα μέλη της ΔΑΚΕ για την υπογραφή των πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της νομικής συμβούλου του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ, κας Φιλιπποπούλου Γεωργίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για  πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ., στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η νομική σύμβουλος του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ, κα Γ. Φιλιπποπούλου, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς άξονες του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο είναι γεμάτο διατάξεις που πλήττουν σοβαρά τα δικαιώματα των εργαζομένων ως προς το ωράριο και την οργάνωση του χρόνου εργασίας, υπονομεύουν τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ οι ρυθμίσεις για την ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν θα πρέπει να ισχύσουν πριν την πλήρη εφαρμογή της. Τέλος, η ίδρυση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητη Αρχή, καταδεικνύει την απόσυρση του κράτους από την ευθύνη της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και ΣΣΕ. Για τους λόγους αυτούς, υπάρχει θύελλα αντιδράσεων από όλο τον κόσμο της εργασίας. Το νομοσχέδιο μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση μέσα στον επόμενο μήνα.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση – συζήτηση για τα θέματα του Ασφαλιστικού μας φορέα και ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου μας στο Εποπτικό Συμβούλιο, Μαυρίκα Παναγιώτη.

Ο Πρόεδρος εξήρε τη συμβολή του εκπροσώπου του Συλλόγου μας στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., κ. Π. Μαυρίκα. Ο συνάδελφος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις εργασίες του Εποπτικού Συμβουλίου της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. στις οποίες συμμετείχε. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις και τις ενέργειές του αναφορικά με τις διαδικασίες ενίσχυσης των λογαριασμών και τη συστηματοποίηση των συσκέψεων του Εποπτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε ότι ήταν σε πλήρη συνεννόηση με την Διοίκηση του Συλλόγου που τον τοποθέτησε στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. ως εκπρόσωπο του Συλλόγου συμφώνα με τις καταστατικές διαδικασίες.

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, στο πλαίσιο της μικροπολιτικής που ασκεί στην διοίκηση το Συλλόγου μας, αμφισβήτησε όχι μόνο τη συνεισφορά του συναδέλφου αλλά και την καταλληλόλητα του για τη συγκεκριμένη θέση. Σε ένα ακόμη από τα γνωστά παραληρήματά του, προσπάθησε να υποβαθμίσει τον ρόλο του Εποπτικού Συμβουλίου, να μειώσει τον συνάδελφο  Π. Μαυρίκα και τις εργασίες-προτάσεις του που συμβάλανε θετικά στην ενίσχυση του λογαριασμού συντάξεων. Τέλος, με το νέο απίστευτο ντελίριο υπονόμευσης και λασπολογίας της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και των οργάνων της, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ για άλλη μία φορά αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι επικίνδυνος για τα ασφαλιστικά συμφέροντα των μελών του Συλλόγου μας. Σημειώνουμε ότι προς τιμήν τους, τα άλλα δύο (2) μέλη της ΔΑΚΕ δεν συμμερίστηκαν τις απόψεις του επικεφαλής τους.

  1. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: α) Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις. β) Απόφαση για τον ορισμό αντιπροσώπων (Συνέδρων) του Συλλόγου μας στις γενικές συνελεύσεις του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την από 02/03/2021 επιστολή του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αφορά στον ορισμό αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση. Για την παροχή διευκρινήσεων, ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Τσάκωνας συνδέθηκε εκτάκτως στην τηλεδιάσκεψη. Βάσει της παραγράφου 3 του 1ου μέρους του αρθ.11 του  καταστατικού, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στο επόμενο συνέδριο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Η συγκεκριμένη πρόταση του Προέδρου με ονόματα 5 τακτικών και 5 αναπληρωματικών αντιπροσώπων έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία (6-1).

  1. Επιστολές – διάφορα.
  • Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το θέμα της εξωτερίκευσης εργασιών (aquiring, POS). Ο Σύλλογος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα συναινέσει να εκχωρηθούν σε τρίτους σημαντικές τραπεζικές εργασίες, ούτε να πληγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο και αντιπροσωπευτικότερο Σύλλογο (ΣΥΕΤΕ) και την ΟΤΟΕ, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε επαγρύπνηση.
  • Έγινε ενημέρωση στα μέλη του Δ.Σ. για τις εργασίες που πραγματοποίησε η νομική σύμβουλος κα. Γ. Φιλιπποπούλου για το Σύλλογο μας από τον Ιούνιο του 2020 έως και σήμερα και την αμοιβή της. Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε περίτρανα η σωστή επιλογή της Διοίκησης του Συλλόγου. Η δαπάνη εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ..
  • Έγινε ενημέρωση για την υπογραφή του χρησιδανείου διάρκειας 5 ετών που αφορά τα γραφεία του Συλλόγου με μόνη υποχρέωση την καταβολή του σχετικού χαρτόσημου στην εφορία.
  • Επικυρώθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η διά περιφοράς (email) απόφαση για την δαπάνη που αφορούσε τα self-test (Covid-19) της γραμματέως του Συλλόγου, Βεσκούκη Κωνσταντίνας.
  • Δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος, λόγω της πανδημίας Covid-19 η εκδρομή του Αγίου Πνεύματος.
  • H αιμοδοσία του Συλλόγου έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 2021 στο κτίριο της Πειραιώς 74.
  • Συζητήθηκε το θέμα συναδέλφου που αποχώρησε τον 12/2020 με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί το θέμα στην νομική σύμβουλο ώστε να γνωμοδοτήσει για την υπόθεση.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.