Ανακοίνωση 102 – Ενημέρωση για τη 21η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Ανακοίνωση 102 – Ενημέρωση για τη 21η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ.  102 / 07-09-2020

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 31/08/2020 με τηλεδιάσκεψη μετά από ομόφωνη απόφαση των συμβούλων, συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στην συνεδρίαση υπήρχε απαρτία ενώ ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Λουκάς Σιγάλας. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 20ης Συνεδρίασης / 14.07.2020.

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ αμφισβήτησε αρχικά την πραγματοποίηση της 20ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. και στη συνέχεια τη διάρκειά της. Ωστόσο, με δεδομένη την πραγματοποίηση των τελευταίων Συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος κάλεσε στα γραφεία του Συλλόγου όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει τη μαγνητοσκόπηση της Συνεδρίασης για να διαπιστώσει το περιεχόμενο και τη διάρκεια της. Αμέσως μετά, οφείλει να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του Συλλόγου. Τα πρακτικά υπεγράφησαν από όλους τους παρόντες στην συνεδρίαση.

Τέλος, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι σύμβουλοι της ΔΑΚΕ δεν έχουν υπογράψει ακόμα τα πρακτικά 17ης και 18ης συνεδρίασης, τους υπογράμμισε ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στη Διεύθυνση Καρτών.

Μετά από αναφορά του Προέδρου στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης (αρ.95) σχετικά με τις εξελίξεις στη Διεύθυνση Καρτών, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως ο Σύλλογος βρίσκεται σε επαγρύπνηση πραγματοποιώντας ενέργειες και επαφές καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις, η Διοίκηση δείχνει με τις κινήσεις της ότι  παραμένει υπέρ της εξωτερικής ανάθεσης εργασιών.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση, συζήτηση και αποφάσεις σχετικά με τα τρέχοντα θέματα και αντικατάσταση στελέχους της υπηρεσίας.

Έγινε για μια ακόμη φορά (όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει στην 20η συνεδρίαση τα μέλη της ΔΑΚΕ απουσίαζαν) ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με τις οικειοθελείς παραιτήσεις των συνάδελφων, θέμα το οποίο είναι ένα καθαρά υπηρεσιακό, αφορά τους ίδιους και την τράπεζα και θα τακτοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συμφώνα με τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης. Το προεδρείο παρακολουθεί το θέμα και θα παρέμβει εκ νέου εάν χρειαστεί.

Μετά την τοποθέτηση της συναδέλφου κας Σπανού Μαρίας σε άλλη υπηρεσία, ο Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. ζήτησε από τον Σύλλογο την αντικατάσταση της με συνάδελφο που να έχει θέση ευθύνης Υποδιευθυντή, όπως προβλέπει το οργανόγραμμα της υπηρεσίας της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.. Η πρόταση του Προεδρείου του Συλλόγου που επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία στο συγκεκριμένο Δ.Σ. είναι ο συνάδελφος κος Ν. Ανδραβιδιώτης, ο οποίος πληροί τα τυπικά προσόντα για την θέση, καθώς είναι Υποδιευθυντής Ε.Τ.Ε., ενώ πρόκειται  για στέλεχος με ήθος, αντικειμενικότητα, μεγάλη εμπειρία και πολυετή ευδόκιμη υπηρεσία.

Η πλευρά της ΔΑΚΕ δεν πρότεινε κάποιο συνάδελφο που να έχει θέση ευθύνης Υποδιευθυντή για την θέση ενώ η πρόταση της ήταν να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα μέλη του Συλλόγου, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται σαν διαδικασία, καθώς όλες οι σχετικές τοποθετήσεις στο παρελθόν έχουν γίνει με τον προαναφερόμενο τρόπο.

  1. ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την συλλογή των εξουσιοδοτήσεων προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο κ. Γ. Τσάκωνα ενόψει του δικαστηρίου της 27/10/2020.

Μετά την αναφορά στην ενημέρωση των μελών του Συλλόγου με κάθε τρόπο σχετικά με την επιστολή του κ. Γ. Τσάκωνα και τη διαδικασία συλλογής των σχετικών εξουσιοδοτήσεων, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την ανάρτηση της ενημερωτικής επιστολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κατηγόρησαν το προεδρείο για απόπειρα υπονόμευσης των συμφερόντων των μελών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε έφεση. Το Προεδρείο κατέστησε σαφές ότι όλες οι ανακοινώσεις του Συλλόγου δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, και κατά συνέπεια μπορεί να τις διαβάσει οποιοσδήποτε, άρα η μη δημοσίευση τους στο λογαριασμό Facebook του Συλλόγου δεν έχει νόημα. Η απάντηση στα περί υπονόμευσης είναι ότι το Προεδρείο επιμελήθηκε μέχρι και εγχειρίδιο ώστε να διευκολύνει τους συναδέλφους που θέλουν την κάνουν ηλεκτρονικά την εξουσιοδότηση. Το περιεχόμενο της ενημερωτικής ανακοίνωσης για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το είχε εγκρίνει άλλωστε ο νομικός της υπόθεσης κ. Γ. Τσάκωνας και δεν είναι απόρρητο. Το Προεδρείο έκανε αυτό που είχε υποχρέωση, δηλαδή να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου για όλες τις επιλογές που έχουν σχετικά με την υπόθεση. Το τι θα πράξει το κάθε μέλος-διάδικος είναι προσωπική του υπόθεση καθώς αφορά τα ατομικά του ασφαλιστικά δικαιώματα.

  1. Επιστολές – διάφορα.

α) Με βάση την απόφαση του Δ.Σ. της 20ης συνεδρίασης, ο Σύλλογος θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα στην οικονομική ενίσχυση των μαθητών και τη χρηματική επιβράβευση των αριστούχων και επιτυχόντων στις εισαγωγικές εξετάσεις.

β) Έγινε ενημέρωση και δοθήκαν συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο στα μέλη του Συλλόγου για τις προαγωγές Τμηματαρχών Α’ και το Συμβούλιο Στελεχών.

γ) Η κοινή συνεδρίαση  με τον Σύλλογο Συνταξιούχων που έχει αποφασιστεί για να συζητηθούν τα κοινά θέματα που απασχολούν όλους μας θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου μετά από συνεννόηση των δυο Προεδρείων.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς