Ανακοίνωση 105 – Ενημέρωση για τη 22η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Ανακοίνωση 105 – Ενημέρωση για τη 22η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ.  105 / 02-10-2020

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 29/09/2020 με τηλεδιάσκεψη μετά από ομόφωνη απόφαση των συμβούλων, συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στην συνεδρίαση υπήρχε απαρτία με απούσα τη συνάδελφο Γαλανοπούλου Γεωργία ενώ ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Λουκάς Σιγάλας. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 21ης Συνεδρίασης / 31.08.2020.

Τα μέλη του Προεδρείου συμφώνησαν για την υπογραφή των πρακτικών της 21ης Συνεδρίασης / 31.08.2020. Οι Χ. Γεωργιλής και Χ. Δεμερτζόγλου δήλωσαν πως θα προχωρήσουν στην υπογραφή των πρακτικών της 17ης / 13.02.2020 και 18ης Συνεδρίασης / 26.05.2020 που εκκρεμούν. Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι αναμένει από τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ που ισχυρίστηκαν σε ανακοίνωση τους ότι δεν έγινε ποτέ η 20η συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία δεν παρευρέθηκαν, να ανακαλέσουν.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στη Διεύθυνση Καρτών.

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με τις συναντήσεις που πραγματοποίησε το προεδρείο με τον νέο ΒΓΔ κ. Δ. Πλέσσα, ο οποίος φαίνεται να μην είναι υπέρ της εξωτερίκευσης των εργασιών της τράπεζας. Το νέο οργανόγραμμα πρόκειται να σταλεί στη Διοίκηση προς έγκριση πριν εφαρμοστεί. Σχετικά με την απομάκρυνση της Β. Χριστοπούλου από την Διεύθυνση Καρτών λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ανακοίνωσης για την επιστροφή της στην τράπεζα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τα τρέχοντα θέματα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με τα θέματα που εκκρεμούν στον ασφαλιστικό μας φορέα. Κατόπιν ψηφοφορίας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του Προέδρου για ανανέωση της θητείας του Λ. Σιγάλα μέχρι το τέλος της θητείας του Δ.Σ., με αναπληρωματικό τον Α. Σακελλαρίου.

  1. ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την συλλογή των εξουσιοδοτήσεων προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο κ. Γ. Τσάκωνα ενόψει του δικαστηρίου της 27/10/2020.

Ο Πρόεδρος έκανε αναφορά στη διαδικασία συλλογής των σχετικών εξουσιοδοτήσεων και συμπλήρωσε πως θα σταλεί υπενθύμιση στα μέλη  ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ εξέφρασε την καχυποψία του και τη άποψη πως η διαχείριση της υπόθεσης πρέπει να περάσει στα χέρια αυτών που συμμετέχουν στην έφεση για να λάβει την απάντηση πως το Προεδρείο, το οποίο σύμφωνα με το καταστατικό διοικεί τον Σύλλογο, κινεί τη διαδικασία βάσει της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

  1. Πρόταση και απόφαση για αγορά προστατευτικών μασκών για τα μέλη του Συλλόγου μας.

Μετά από σχετικές προτάσεις, ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε η αγορά προστατευτικών μασκών ως παρότρυνση στους συναδέλφους/μέλη η χρήση μάσκας στο χώρο εργασίας. Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα φροντίσει να προμηθευτεί μάσκες για να τις διανείμει στα μέλη του.

  1. Προϋπολογισμός πολιτιστικών κονδυλίων 2021.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με τις περικοπές των πολιτιστικών κονδυλίων που συντελούνται τα τελευταία χρόνια από την τράπεζα. Συμπλήρωσε πως θα σταλεί σχετική επιστολή και θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με στόχο την αύξηση του ποσού.

  1. α) Ανανέωση σύμβασης Βεσκούκη Κωνσταντίνας

Αποφασίστηκε η ανανέωση της σύμβασης της υπαλλήλου του Συλλόγου Βεσκούκη Κωνσταντίνας με σύμβαση αορίστου χρόνου.

β) Συνδρομή γυμναστηρίου συναδέλφων

Με αφορμή την εκ νέου ερώτηση από συνάδελφο που αποχώρησε στις 31/12/2019 και προσκόμισε απόδειξη με την ίδια ημερομηνία για να πληρωθεί ετήσια συνδρομή γυμναστηρίου για το 2020, ξεκαθαρίστηκε ότι το Δ.Σ. έχει απορρίψει το αίτημα (ανακοίνωση 81) καθώς  πλέον δεν είναι μέλος του Συλλόγου, ενώ η απόφαση του συνάδελφου να επιστρέψει τα χρήματα για το ίδιο θέμα (ανακοίνωση 98) δεν αφήνει κανένα περιθώριο επανεξέτασης του συγκεκριμένου θέματος καθώς η απόφαση του Δ.Σ. είναι στην σωστή κατεύθυνση. Ο Πρόεδρος τόνισε πως  το ζήτημα των επιδοτήσεων των γυμναστηρίων είναι μια παροχή που αφορά αποκλειστικά τα ενεργά μέλη του Συλλόγου, για δραστηριότητες που αφορούν το χρονικό διάστημα που είναι μέλη του Συλλόγου.

γ) Χρηματική επιβράβευση για αριστεία

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε πως ο Σύλλογος θα προβεί άμεσα στην πίστωση του ποσού που αφορά τη χρηματική επιβράβευση των μαθητών/παιδιών των μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.