Ανακοίνωση 106 – Το πολύ το κυρ ελέησον…

Ανακοίνωση 106 – Το πολύ το κυρ ελέησον…

Το πολύ το κυρ ελέησον…

Αρ.  106 / 12-10-2020

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα επιλέξαμε να μην απαντήσουμε στις διαδοχικές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ και του σημερινού επικεφαλής της. Θεωρήσαμε ότι υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα από τις εμμονές του και την ανάγκη του για αυτοπροβολή. Η τελευταία όμως ανακοίνωση ξεπέρασε τα όρια της ανοχής, καθώς το θράσος και τα ψεύδη περισσεύουν.

Στην τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ οφείλουμε μερικές απαντήσεις καθώς το πολύ το κυρ ελέησον…

ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ επανέρχεται με τις χιλιοειπωμένες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς εναντίον των μελών του Προεδρείου, κατηγορώντας μας ότι παρασύραμε τα μισά μέλη του Συλλόγου ώστε να αλλάξουν στάση απέναντι στην έφεση. Εκτός από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θεωρεί τους συναδέλφους πρόβατα που δεν μπορούν να δουν το προσωπικό τους συμφέρον, του θυμίζουμε ότι έχουμε εξηγήσει όσο πιο αναλυτικά γίνεται τις θέσεις και τη στάση μας. Το έχουμε κάνει μάλιστα μπροστά στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία, παρά την δική του αντίθετη στάση, ψήφισε συντριπτικά υπέρ των πεπραγμένων του Προεδρείου. Εκεί πήρε τις απαντήσεις που του άξιζαν.

Από την πλευρά μας δεν προβήκαμε ποτέ σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς για την επιλογή της πλειοψηφίας να προχωρήσει σε έφεση. Θεωρήσαμε δικαίωμα του καθενός και καθεμιάς σας να αποφασίσει για το δικό του ασφαλιστικό μέλλον.

Για τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ, δικαίωμα να αποφασίσουν από μόνοι τους έχουν μόνο όσοι συμφωνούν μαζί του. Δεν είναι όμως χωρίς λόγο η εκ νέου επίθεση με το γνωστό ύφος και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Ούτε είναι χωρίς λόγο το γεγονός ότι τώρα θυμήθηκε (μετά από τόσους μήνες) ότι το Προεδρείο δεν πρέπει να χειρίζεται τα διαδικαστικά θέματα της έφεσης. Η ώρα της εκδίκασης της αίτησης πλησιάζει και πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχή. Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ με τις κατηγορίες περί υπονόμευσης, προετοιμάζει το έδαφος ώστε, σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της έφεσης, να ρίξει την ευθύνη αλλού. Άλλωστε εκείνος δεν γίνεται να φταίει, δεν γίνεται να κάνει λάθος.

Δυστυχώς για εκείνον, τα μέλη του Συλλόγου γνωρίζουν ποιος γυρνούσε στους διαδρόμους, τάζοντας σίγουρα χρήματα. Θυμίζουμε ότι η ίδια η  ΔΑΚΕ σε ανακοίνωση της στις 30/11/2017 γράφει χαρακτηριστικά για τον Χ. Γεωργιλή και το θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: που επειδή «είναι αισιόδοξος» για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ τα τελευταία χρόνια, έχει καταντήσει «ανέκδοτο» η φράση από συναδέλφους «…πότε να φέρουμε τις τσάντες για τα λεφτά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ» και ακόμα δεν μας έχει πει συγκεκριμένα πως θα το καταφέρει.

Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Θέλει μεγάλο θράσος να ισχυρίζεσαι ότι νοιάζεσαι για τα συμφέροντα της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. όταν, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, έχεις βάλει στο στόχαστρο τους ανθρώπους της κι ενώ είναι γνωστές οι προσπάθειες που καταβάλλονται και ποιοι είναι οι στόχοι.  Όταν μάλιστα φτάνεις στο σημείο να προτείνεις μείωση των υπαλλήλων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., τότε αποδεικνύεται ότι επιδιώκεις την αποδυνάμωση του ασφαλιστικού μας φορέα για να εξυπηρετήσεις δικά σου συμφέροντα.

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν η αντιπολίτευση του Συλλόγου δεν είχε βγάλει ανακοινώσεις ενάντια στους ανθρώπους της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., θεωρώντας ότι είναι μια κατάκτηση που πρέπει να περιφρουρηθεί, αφήνοντας την μακριά από αντιπαραθέσεις που άθελα θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει ζημιά.

Το τελευταίο διάστημα  η ΔΑΚΕ και ο επικεφαλής της έχουν επιλέξει την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. ως πεδίο σύγκρουσης, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Θέλει μεγάλο θράσος να κατηγορείς συναδέλφους σου ως βολεμένους ή εν δυνάμει βολεμένους, όταν εσύ έχεις περάσει τον εργασιακό σου βίο ως τουρίστας και περιπατητής. Αλήθεια αυτήν τη χρονική περίοδο που διανύουμε ποιος τον καλύπτει;

Δυστυχώς μην κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών για την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., η ΔΑΚΕ και ο επικεφαλής της κάνουν λόγο  ακόμα μια φορά για κακοδιαχείριση. Θυμούνται τα μέλη του Συλλόγου μας τα μεγάλα λόγια του επικεφαλής της ΔΑΚΕ στην ετήσια Γενική Συνέλευση, όπου μιλούσε για στοιχεία που έχει και για σημεία και τέρατα στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Ακόμα περιμένει το Εποπτικό Συμβούλιο τα στοιχεία αυτά.

Καλούμε την ΔΑΚΕ και τον επικεφαλής της να σταματήσουν να χτυπάνε την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.. Υπάρχουν άλλα πεδία αν θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση, όχι όμως η Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.. Όλα τα μέλη της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. στηρίζουν το μέλλον τους σε αυτήν, ας μην την εμπλέκει στην προσωπική του εμμονή.

Με τα υπόλοιπα που αναφέρει, δεν θα ασχοληθούμε. Ακόμα τον περιμένουμε να περάσει από τον Σύλλογο για να ακούσει την καταγεγραμμένη μέσω ZOOM 20η Συνεδρίαση του Διοικητικού  Συμβούλιου (14/7/2020) , που μας κατηγόρησε ότι δεν έγινε ποτέ.

Γνωρίζουμε ότι παρά τις συνεχείς του βόλτες, σαν εξιδεικευμένος περιπατητής, δεν θα ζητήσει να την ακούσει γιατί θα πρέπει μετά (όπως υποσχέθηκε σε ανακοίνωση) να ζητήσει συγνώμη για το λάθος.

Και λάθη δεν κάνει ποτέ…

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.