Ανακοίνωση 108 – Ενημέρωση για τη 23η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Ανακοίνωση 108 – Ενημέρωση για τη 23η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

 

Αρ.  108 / 05-11-2020

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 30/10/2020 με τηλεδιάσκεψη μετά από ομόφωνη απόφαση των συμβούλων, συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στην συνεδρίαση υπήρχε απαρτία ενώ ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Λουκάς Σιγάλας. Επιπλέον, παρευρέθηκαν διαδικτυακά όταν συζητήθηκε το θέμα ημερήσιας διάταξης 4 (Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.) η Πρόεδρος και η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου των Συνταξιούχων πρώην Εθνοκάρτας, κ. Α. Οικονόμου και κ. Ε. Μερκούρη. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 22ης Συνεδρίασης / 29.09.2020.

Τα μέλη του Προεδρείου συμφώνησαν για την υπογραφή των πρακτικών της 22ης Συνεδρίασης / 29.09.2020. Ο Πρόεδρος υπενθύμισε στους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ πως εκκρεμεί η υπογραφή των πρακτικών της 17ης / 13.02.2020 και 18ης Συνεδρίασης / 26.05.2020 από την πλευρά τους τα οποία τους έχουν σταλεί ηλεκτρονικά από τις 30/6/2020. Επίσης, δεδομένου ότι όλες οι τελευταίες συνεδριάσεις μαγνητοσκοπούνται, ανάμεσα σε αυτές και η αμφισβητούμενη από την ΔΑΚΕ 20η Συνεδρίαση Δ.Σ., ο Πρόεδρος καλεί οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου επιθυμεί και μπορεί, να στείλει σχετικό mail στον Σύλλογο για να κληθεί σε συγκεκριμένη συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου προκειμένου να παρακολουθήσει το βίντεο της συγκεκριμένης συνεδρίασης μαζί με μέλη του Προεδρείου και φυσικά τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ.

  1. Εθελούσια έξοδος.

Μετά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.  με την Γ.Δ. Ε. Χατζηιωάννου και Β.Γ.Δ. Γ. Αρμελινιό, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με το περιεχόμενο της νέας εθελούσιας εξόδου που πρόκειται να προκηρύξει η Τράπεζα μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι ο Σύλλογος θα παρακολουθεί στενά την εν λόγω διαδικασία και θα παρέμβει όπου αυτό απαιτηθεί.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19) και τις συνέπειες αυτού σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στα κτίρια της Τράπεζας και τόνισε πως πρέπει να προωθηθεί η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό και να τηρηθούν πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης. Τόνισε ότι το Προεδρείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρέμβει όπου αυτό απαιτηθεί.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τα τρέχοντα θέματα του Ασφαλιστικού μας Φορέα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου των Συνταξιούχων κ. Αγγελική Οικονόμου και κ. Ευαγγελία Μερκούρη. Ο Πρόεδρος, αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον ασφαλιστικό μας φορέα,  κατήγγειλε τον κ. Γεωργιλή για υπονόμευση της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και εκτόξευση κατηγοριών χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία και τον κάλεσε ή να τεκμηριώσει ή να ανακαλέσει εμπράκτως.

Η κ. Οικονόμου δήλωσε πως όλα τα χρόνια συμμετοχής της στα Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε, δεν έχει πέσει στην αντίληψή της κάτι διαφορετικό τα τελευταία δυο χρόνια που να συνιστά κακοδιαχείριση και κακουργηματική απιστία και κάλεσε τον κ. Γεωργιλή να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες του.

O επικεφαλής της ΔΑΚΕ δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στην δική του τοποθέτηση που να αποδεικνύει όλες αυτές τις απίστευτες κατηγορίες που έχει κατά καιρούς εκτοξεύσει κατά των ανθρώπων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν κλήθηκε ούτε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ούτε τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβούλιου της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε προκειμένου να τεκμηριώσει τις θέσεις του. Επανέλαβε τις συνήθεις κατηγορίες κατά του Προεδρείου και του Προέδρου της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. λέγοντας ότι έχει στοιχεία για τον εισαγγελέα.

Ο Γ. Γραμματέας ανέφερε ότι η όλη συμπεριφορά της ΔΑΚΕ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους στον ασφαλιστικό μας φορέα και του πρότεινε να είναι περισσότερο προσεκτικός στις ενέργειές του.

Η κ. Οικονόμου απευθυνόμενη στον επικεφαλής της ΔΑΚΕ του απάντησε ότι όλα αυτά που ανέφερε δεν στοιχειοθετούν, κατά την γνώμη της, κακοδιαχείριση και κακουργηματική απιστία. Τόνισε ότι σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων συνεργάστηκε με σεβασμό όλα αυτά τα χρόνια, και με τα Προεδρεία της ΔΑΚΕ (συμπεριλαμβανόμενου του επικεφαλής της ΔΑΚΕ) και με το σημερινό Προεδρείο του Συλλόγου, ανεξάρτητα από τις συνδικαλιστικές ή άλλες διαφορές. Τόνισε στον επικεφαλής της ΔΑΚΕ ότι οφείλει να σέβεται τους θεσμούς, δηλαδή το Προεδρείο του Συλλόγου ανεξάρτητα από την αντιπαράθεση που έχει μαζί του. Τέλος, κάλεσε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να χαμηλώσουν τους τόνους και να περιφρουρηθεί από όλους η μεγαλύτερη κατάκτηση στην ιστορία του Συλλόγου μας, η Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε..

Ο Πρόεδρος στην δική του δευτερομιλία, πέραν των άλλων, ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι, κυρίως από την πλευρά της ΔΑΚΕ, καθώς το θέμα της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. δεν ενδείκνυται για αντιπαραθέσεις.

  1. ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με το δικαστήριο της 27/10/2020.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. πως κατά το δικαστήριο της 27/10/2020 συζητήθηκαν όλα τα θέματα. 1)  Έφεση Συλλόγου, 2) Έφεση Δ.Σ. ΤΑΠΙΛΤΑΤ 3) Πρόσθετες παρεμβάσεις από όλους τους Συλλόγους των εν ενεργεία ασφαλισμένων μελών και 4) Τριτανακοπή μελών του ταμείου. Αναμένεται η απόφαση του Εφετείου για όλα τα προαναφερόμενα σε 4-5 μήνες σύμφωνα με εκτίμηση του πληρεξούσιου δικηγόρου, κ. Γ. Τσάκωνα.

  1. Απεργιακό Ταμείο.

Ο Πρόεδρος πρότεινε το άνοιγμα του Απεργιακού Ταμείου για το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αποφασίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. τα κριτήρια και εστάλη άμεσα η σχετική επιστολή στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των συναδέλφων το συντομότερο.

  1. Επικύρωση απόφασης σχετικά με την αγορά προστατευτικών μασκών για τα μέλη του Συλλόγου.

Έγινε εκ νέου παρουσίαση των διαθέσιμων προσφορών και κατόπιν ψηφοφορίας έγινε η τελική επιλογή. Ο Σύλλογος θα προχωρήσει άμεσα στην παραγγελία των προστατευτικών μασκών για τα μέλη του.

  1. Ενημέρωση και απόφαση σχετικά με την αγορά ημερολογίων και δώρων για τα μέλη για τα Χριστούγεννα.

Μετά από την παρουσίαση των σχετικών προσφορών, τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα την αγορά ημερολογίων και δώρων Χριστουγέννων (power banks) για τα μέλη του Συλλόγου.

  1. Επιστολές – διάφορα.

Με αφορμή την αιφνίδια απώλεια του συζύγου συναδέλφου, αποφασίστηκε ομόφωνα η εφαρμογή του άρθρου 4 του Κανονισμού Αλληλεγγύης του Συλλόγου μας.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.