Ανακοίνωση 37 – ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ

Ανακοίνωση 37 – ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ

Αρ. 37 / 01.09.2022

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, παραμένοντας σταθερός στις επιβραβεύσεις του για την προσπάθεια των παιδιών και επιθυμώντας να στηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες των συναδέλφων συμμετέχοντας στα αυξημένα σχολικά έξοδα κάθε παιδιού, αποφάσισε στην 11η Συνεδρίαση / 30.08.2022 τα εξής:
• να ενισχύσει με το χρηματικό ποσό των 100€ το κάθε παιδί που φοιτά στη νέα σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να συμβάλει στην αγορά των σχολικών ειδών. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αφορά και τις τάξεις του Νηπιαγωγείου οι οποίες είναι υποχρεωτικές. Οι λογαριασμοί των συναδέλφων έχουν ήδη πιστωθεί.

• να επιβραβεύσει με το ποσό των 150€ τα παιδιά που πέτυχαν κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.,προσκομίζοντας το σχετικό δικαιολογητικό (βεβαίωση εγγραφής).

Υπενθυμίζουμε ότι στην 9η Συνεδρίαση / 23.06.2022 είχε αποφασιστεί η χορήγηση χρηματικών βραβείων ύψους 150€ στα παιδιά που αρίστευσαν στις σπουδές τους (Γυμνάσιο και Λύκειο) κατά το εκπαιδευτικό έτος 2021- 2022, προσκομίζοντας το αριστείο ή την αναλυτική βαθμολογία. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που δεν το έχουν κάνει ήδη να προωθήσουν το αριστείο ή τις αναλυτικές βαθμολογίες στο email του Συλλόγου άμεσα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο για την προσπάθεια και τις υψηλές τους επιδόσεις όσο και για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους.
Θέλουμε, επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.–Ε.Τ.Ε. 2005-2006 για τα παιδιά των συναδέλφων που θα φοιτήσουν σε πόλη διαφορετική από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, ισχύουν τα εξής (Εγκύκλιος υπ’ αριθμό 206, Σειράς Β, 7/9/2006):
✓ εφάπαξ έκτακτη οικονομική βοήθεια ποσού 500€,
✓ εφάπαξ άτοκο δάνειο ύψους μέχρι 10.000€ με την υποβολή σχετικών
αιτήσεων στη Διεύθυνση Προσωπικού.
Οι παραπάνω παροχές επεκτείνονται ΚΑΙ στις περιπτώσεις εισαγωγής τέκνου σε σχολή ίδιου Νομού εφόσον απέχει από τον τόπο κατοικίας πάνω από 40 χλμ., καθώς και για φοίτηση (προπτυχιακά προγράμματα) σε πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού αναγνωρισμένες από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το Πρακτικό Συμφωνίας Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.‐ Ε.Τ.Ε. (26/7/2019).

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Χ. ΓΕΩΡΓΙΛΗΣ                                                          Ι. ΤΥΡΟΣ