Ανακοίνωση 71 – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ  23-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Ανακοίνωση 71 – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 23-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Αρ. 71 / 20.03.2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, μετά από αρκετά χρόνια, διοργανώνει και πάλι εκδρομή στο εξωτερικό.

Σκοπός μας είναι να αφήσουμε πίσω τα αρνητικά vibes που δημιουργήθηκαν σε όλους μας την τελευταία δεκαετία, τόσο από την οικονομική κρίση της χώρας όσο και από την παγκόσμια υγειονομική κρίση, που μας εξανάγκασαν να κλειστούμε στα σύνορα της χώρας και να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, μόνο νοητά. Καιρός λοιπόν, να κάνουμε πραγματικότητα τα ταξίδια του μυαλού! Τι καλύτερο λοιπόν για μια δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα, από ένα ταξίδι σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, το Λονδίνο!

Το Λονδίνο, ένα ζωντανό μείγμα μεγαλείου, ιστορίας, στυλ και κουλτούρας που φημίζεται για τον άριστο συνδυασμό του γοητευτικού, του εμβληματικού και του μοντέρνου χαρακτήρα του, μας καλεί το φετινό καλοκαίρι, να το ανακαλύψουμε. Μια σύγχρονη μεγαλούπολη, πλούσια σε ιστορικά μνημεία, που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Είναι η πόλη που μπορεί και ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις του επισκέπτη: μουσεία, ανάκτορα, θέατρα, πινακοθήκες, συναυλίες, πολυκαταστήματα, νυχτερινή ζωή.

Για την διοργάνωση του ταξιδιού μας στο Λονδίνο, εμπιστευόμαστε ένα από τα μεγαλύτερα, εμπειρότερα και οικονομικότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας μας, το COSMORAMA.

  • Το ταξίδι μας θα διαρκέσει 5 ημέρες, από 23 έως 27 Αυγούστου.
  • Οι πτήσεις μας θα είναι με Sky Express και η διαμονή μας σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό σε Αγγλικό μπουφέ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να επιδοτήσει το 100% της συνολικής δαπάνης του ταξιδιού για τα μέλη του και το 60% για τους συνοδούς-οικογένειές τους!

Ακολουθεί ο τιμοκατάλογος του ταξιδιού:

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ
Διαμονή

 

Τιμή σε Δίκλινο ή Τρίκλινο Μονόκλινο Φόροι
5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό σε αγγλικό μπουφέ 590€ +200€ +230€
(τιμή για γκρουπ έως 20 άτομα)
550€ +190€
(τιμή για γκρουπ έως 30 άτομα)
520€ +195€
  (τιμή για γκρουπ άνω των 40 ατόμων)
  Παιδική τιμή (2-12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες: 300€

      ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
1η μέρα Αθήνα – Λονδίνο 11:10 13:05
 5η μέρα Λονδίνο – Αθήνα 14:00 19:30

 

Σημειώνεται ότι για το ταξίδι στο Λονδίνο, θα χρειαστεί διαβατήριο σε ισχύ.

Επειδή όπως αναγράφεται πιο πάνω και στον τιμοκατάλογο, η τελικά διαμορφωμένη τιμή ανά άτομο, θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετεχόντων, σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή από σήμερα 20/03/2023 έως και την Παρασκευή 31/03/2023 (εσωτερικά τηλέφωνα: 12034 (γραμματέας) και 12053, 12058 (Προέδρου).

Χαρά μας είναι να συμμετέχετε όλοι!

Το φετινό καλοκαίρι, το Λονδίνο μας περιμένει!

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής και οι αναλυτικές παροχές.

Ημέρα 1η: Αθήνα – Λονδίνο (ξενάγηση πόλης & Βρετανικό μουσείο)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη και κατεύθυνση προς το κέντρο της πολυπολιτισμικής μητρόπολης της Ευρώπης όπου και θα ξεκινήσουμε κάνοντας πανοραμική ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Ο διάσημος συγγραφέας Σάμιουελ Τζόνσον είχε πει κάποτε ότι εάν βαριέσαι το Λονδίνο τότε έχεις βαρεθεί να ζεις. Θα περάσουμε από το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ (Royal Albert Hall), από το φημισμένο Χάιντ Παρκ (Hyde Park) με τα 640 στρέμματα γης που φιλοξενεί και τα ανάκτορα του Κένσινκτον, από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο και διασχίζοντας την περίφημη οδό Παρκ Λειν (Park Lane) και περνώντας το Γκρίν παρκ (Green Park) φτάνουμε στο σήμα κατατεθέν της βραδινής ζωής του Λονδίνου την πλατεία Πικαντίλυ (Piccadilly square). Στη συνέχεια θα περάσουμε από την πλατεία Τραφάλγκαρ (Trafalgar square) που ονομάζεται και ομφαλός του Λονδίνου διότι από εδώ χιλιομετρούνται επίσημα όλες οι αποστάσεις προς άλλες πόλεις της Αγγλίας αλλά και το εξωτερικό. Στον περίφημο δρόμο του Γουάιτ Χολ (Whitehall) θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (Buckingham Palace) όπου διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ενώ θα περάσουμε και μπροστά από το επίσημο παλάτι της μοναρχίας που είναι το παλάτι του Αγίου Ιακώβου αλλά επειδή ήταν σχετικά μικρό εδώ και περίπου 120 χρόνια η Βασιλική Αυλή έχει μεταφερθεί στο γειτονικό παλάτι του Μπάνκινγχαμ. Θα δούμε το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου, ένα καταπληκτικό κτίριο χτισμένο σε δύο διαφορετικού αιώνες τον 11ο και τον 19ο αιώνα. Το κοινοβούλιο στεγάζει την βουλή των λόρδων και τη βουλή των κοινοτήτων ενώ φυσικά διακρίνουμε και το ρολόι της βουλής το περίφημο Μπιγκ Μπεν (Big Ben). Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την παλιά πόλη του Λονδίνου ή αλλιώς το Σίτυ του Λονδίνου που έχει έκταση μόλις ένα τετραγωνικό μίλι αλλά στεγάζει τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της γης αλλά πάρα πολλές τράπεζες. Εδώ λοιπόν ουσιαστικά χτυπάει η οικονομική καρδιά της Ευρώπης. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου (Tower Bridge) θα συνεχίσουμε και θα δούμε την γέφυρα του πύργου (Tower Bridge) πάνω στον ποταμό Τάμεση που είναι μαιανδρικός ποταμός. Το χρηματιστήριο και η τράπεζα της Αγγλίας βρίσκονται εδώ στο κέντρο της παλιάς πόλης του Λονδίνου καθώς επίσης και ένα από τα αριστουργήματα του Κρίστοφερ Ρεν ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου (St Pauls Cathedral). Θα  καταλήξουμε  στο φημισμένο Βρετανικό Μουσείο στο οποίο μεταξύ των άλλων θα δούμε την πτέρυγα των ελληνικών αρχαιοτήτων όπου εκτίθενται τα μοναδικής ομορφιάς γλυπτά του Παρθενώνα και θα θαυμάσουμε πλήθος άλλων αρχαιοτήτων μεταξύ των οποίων το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού και τον ναό της Αρτέμιδος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Λονδίνο (ελεύθερη μέρα – προαιρετικός βραδινός γύρος πόλης)

Ημέρα ελεύθερη για αγορές και για επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης μιας και είναι ανεξάντλητη σε καταστήματα, τέχνη και ψυχαγωγία. Όπως είναι γνωστό το Λονδίνο είναι πραγματικά πρωτεύουσα της μόδας. Οι περίφημες Όξφορντ Στρητ, Μπόντ Στρητ, Ρήγεντς Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα της όπως το Σέλφριντζις, με τους γνωστούς οίκους μόδας υψηλής ραπτικής και με καταστήματα υψηλής ποιότητας αποτελούν αγοραστικό πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών του Λονδίνου. Επίσης δεν πρέπει να λησμονήσουμε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο Χάροντς στο Νάιτσμπριτζ για ανάλογα βαλάντια. Εναλλακτικά προτείνουμε μία βόλτα στις διάσημες αγορές του Λονδίνου όπως του Πορτομπέλο στην περιοχή του Νότινγκ Χίλ, την αγορά Spitalfields και Camden με καταστήματα και τους δεκάδες πάγκους που εμπορεύονται αντίκες και άλλα είδη λαϊκής τέχνης σε δεύτερο χέρι που μπορεί να σας φανούν ευκαιρίες. Για ένα καλό γεύμα για όσους επιθυμούν την Κινέζικη κουζίνα οι επιλογές είναι πολλές καθώς στην παραδοσιακή Κινέζικη συνοικία (China Town) υπάρχουν αμέτρητα Κινέζικα εστιατόρια, ενώ δίπλα από την Κινέζικη συνοικία υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια όλων των εθνικοτήτων όπως το Αργεντίνικο Gaucho Piccadilly για steaks, τα κλασικά Βρετανικά παραδοσιακά Rules & Simpsons και το πολυτελές The Wolseley στο Mayfair. Το βράδυ μπορείτε να συμμετέχετε σε μια βραδινή βόλτα της πόλης γνωρίζοντας από κοντά την καρδιά της νυχτερινής ζωής του Λονδίνου. Θα δούμε το Soho με τα στενά σοκάκια και τα πολλά bar και καμπαρέ, την περίφημη Leicester Square με τους κινηματογράφους που φιλοξενούν παγκόσμιες πρεμιέρες αλλά και την διάσημη Shaftesbury Avenue όπου παίζονται τα διασημότερα μιούζικαλ του κόσμου. Στη συνέχεια θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε τα πιο γνωστά μνημεία της πόλης και τις γέφυρες του Τάμεση, φωτισμένα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Λονδίνο (ελεύθερη μέρα – προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση)

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και ημέρα ελεύθερη. Η πρόταση μας είναι η κρουαζιέρα στον Τάμεση με πλοιάριο για μια διαφορετική ματιά της πόλης μέσα από το ποτάμι. Θα καταλήξουμε στο Γκρίνουιτς με το πιο διάσημο αστεροσκοπείο στον κόσμο, θα δούμε το σημείο 0 της ώρας και το σημείο που χωρίζετε το ανατολικό με το δυτικό ημισφαίριο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο, το πιο γρήγορο πλοίο της εποχής του (Cutty Shark) και να απολαύσετε ένα γεύμα σε παμπ με θέα το ποτάμι.

Ημέρα 4η: Λονδίνο (ελεύθερη μέρα – προαιρετική εκδρομή Οξφόρδη – Στράντφορντ απόν Έιβον)

Ελεύθερη ημέρα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε στην ημερήσια  εκδρομή μας στην Οξφόρδη  το Στράτφορντ και το Βicester Outlet Village.  Πρώτη στάση η Οξφόρδη, πόλη θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής παιδείας. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια των κολεγίων στην πιο διάσημη πανεπιστημιούπολη του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια καταπληκτική διαδρομή μέσα στη φύση και περνώντας από γραφικά χωριουδάκια τα σπίτια των οποίων χτίστηκαν από ξύλο και πλίνθο θα φτάσουμε στην κουκλόπολη του Στράτφορντ Απόν Έιβον. Είναι χτισμένο πάνω στον ποταμό Έιβον, και έγινε γνωστό διότι εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο θεατρικός συγγραφέας  Γουίλλιαμ Σαίξπηρ. Στο κέντρο της κωμόπολης δεσπόζουν το ομώνυμο θέατρο καθώς και το πατρικό σπίτι του Σαίξπηρ.

Ημέρα 5η: Λονδίνο – Αθήνα

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ)

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* (επιλεγμένο ξενοδοχείο NOVOTEL EXCEL 4* ή παρόμοιο HILTON LONDON KENSINGKTON 4*sup
  • Αγγλικό πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη
  • Επίσκεψη στο Βρετανικό μουσείο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α
  • Ιατροφαρμακευτική ταξιδιωτική ασφάλεια και για COVID-19
  • Πτήσεις με SKY EXPRESS
  • 1 βαλίτσα μέχρι 20 κιλά
  • 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Εμπειρότατος συνοδός αρχηγός του πρακτορείου COSMORAMA
  • Πληροφοριακό υλικό με χρήσιμα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία
  • Έξτρα δώρα από το COSMORAMA (εκπτώσεις και δωρεάν βιβλία, δωρεάν ξεναγήσεις στα Μουσεία της Ελλάδας από Διπλωματούχο Ξεναγό).
  • Δυνατότητα εξόφλησης έως 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά και είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Oλοήμερη εκδρομή στην Οξφόρδη και στο Στράντφορντ: 80€ κατ’ άτομο (μίνιμουμ συμμετοχή 20 άτομα)
  • Εκδρομή μισής ημέρας στο Γουίνσδορ: 50€ κατ’ άτομο (μίνιμουμ συμμετοχή 20 άτομα)
  • Επίσκεψη στο μουσείο του Harry Potter for now):30€ κατ’ άτομο (μίνιμουμ συμμετοχή 20 άτομα)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΚΑΣΤΡΑ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

16-60 ΕΤΩΝ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

61+ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙ

5-15 ΕΤΩΝ

ΚΑΣΤΡΟ ΓΟΥΙΝΣΔΟΡ £ 23.50 £ 21.20 £ 13.50
ROYAL OBSERVATORY – ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ £ 16.00 £ 08.00
MADAME TUSSAUD’S EXPERIENCE (ADVANCED TICKET) £ 30.50 £ 27.50
LONDON EYE (STANDARD TICKET) £ 27.00 £ 24.50
LONDON DUNGEONS (ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΡΟΜΟΥ) £ 27.00 £ 21.50
ΠΥΡΓΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ £ 29.90 £ 14.90 £ 24.00
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ £ 21.50 £ 19.40 £ 12.90
SEA LIFE LONDON AQUARIUM £ 27.00 £ 24.50
THE VIEW FROM THE SHARD
HARRY POTTER MUSEUM £ 60.00    
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ*, ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ*, ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ & ΑΛΒΕΡΤΟΥ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΕΙΤ, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.cosmorama-travel.gr καθώς και στα έντυπα του COSMORAMA και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Χ. ΓΕΩΡΓΙΛΗΣ                                                             Ι. ΤΥΡΟΣ