ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 133 – Ενημέρωση για την 29η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 27/4/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 133 – Ενημέρωση για την 29η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 27/4/2021

Ενημέρωση για την 29η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ.132 / 28-04-2021

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 27/04/2021 με τηλεδιάσκεψη μετά από ομόφωνη απόφαση των συμβούλων στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 28ης Συνεδρίασης / 23.03.2021 και υπογραφή πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τα μέλη του Προεδρείου συμφώνησαν για την υπογραφή των πρακτικών της 28ης Συνεδρίασης / 23.03.2021 και εκκρεμούν οι φυσικές υπογραφές. Ο Πρόεδρος προγραμματίζει συναντήσεις με τα μέλη της ΔΑΚΕ για την υπογραφή των πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για το πολυσυζητημένο αντεργατικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο προωθεί πλήθος σαρωτικών αλλαγών. Στο επίκεντρο του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθείται βρίσκονται μεγάλες αλλαγές σε ωράρια – υπερωρίες, τηλεργασία, και κάρτα εργασίας. Είναι ξεκάθαρο πως απαιτούνται τόσο διευκρινήσεις όσο και αγωνιστική επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

  1. Ενημέρωση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ε.Τ.Ε..

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για την πραγματοποίηση με τηλεδιάσκεψη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας στις 21/4/2021, όπου ανακοινώθηκε από την διοίκηση η απόφαση ξεπουλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσω της επικάλυψης με διαγωνιστική διαδικασία με εξειδικευμένους συμβούλους, στην CVC Capital.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις του Ασφαλιστικού μας φορέα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των λογαριασμών της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Οι τελευταίες θετικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, των οργάνων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. (Διοικητικό Συμβούλιο, Εποπτικό Συμβούλιο, Υπηρεσία Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.)  και των χειρισμών του Προέδρου της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και Διευθυντή των Ασφαλιστικών Οργανισμών Ε.Τ.Ε .

Το Προεδρείο του Συλλόγου κατέστησε σαφές για ακόμα μια φορά, ότι η Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε πρέπει να προστατευθεί και να παραμείνει εκτός συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης, από οποιαδήποτε πλευρά.

Πρέπει να σταματήσει ο ασφαλιστικός μας φορέας να είναι έρμαιο μιας στείρας αντιπολιτευτικής συμπεριφοράς κάποιων που με την στάση τους, μπορεί να οδηγήσουν σε οδυνηρές συνέπειες όλα τα ασφαλισμένα μέλη.

Η προστασία των ταμείων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε είναι ευθύνη όλων των μελών του Δ.Σ. και όχι μόνο του Προεδρείου.

  1. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες του πληρεξούσιου δικηγόρου αναφορικά με τη δικαστική απόφαση του Εφετείου.

Ο Πρόεδρος πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η υπόθεση της Εφέσεως κατά του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επανασυζητείται κατόπιν σχετικής κλήσεως την 2/11/2021, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο κ. Τσάκωνα.

  1. Πρόταση για επιδότηση των ηλεκτρονικών καρτών απεριορίστων διαδρομών 2021.

Έγινε ενημέρωση για την απόφαση της ΟΤΟΕ να μην προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με τον ΟΑΣΑ για τις ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών για το 2021, σύμφωνα με την από 13/4/2021 ανακοίνωση της δεδομένου ότι το ενδιαφέρον των τραπεζοϋπαλλήλων εφέτος ήταν μειωμένο. Έπειτα από πρόταση του Γεν. Γραμματέα, αποφασίστηκε ομόφωνα η επιδότηση για την έκδοση 6μηνων ηλεκτρονικών καρτών απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ των μελών του Συλλόγου μας σε ποσοστό 15%. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με την προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής. Θα ακολουθήσει σχετική αναλυτική ανακοίνωση.

  1. Επιστολές – διάφορα.
  • Συζητήθηκε το θέμα της εξωτερίκευσης εργασιών (acquiring, POS) και των διάφορων σεναρίων που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Ο Σύλλογος μας παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να παρέμβει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να αποτρέψει ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων και της τράπεζας.
  • Επικυρώθηκε ομόφωνα η διά περιφοράς (mails) από τα μέλη του Δ.Σ. δαπάνη για τις ευχετήριες κάρτες και τα μαγνητάκια για το Πάσχα, από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που στάλθηκε με αλληλογραφία στα μέλη του Συλλόγου μας.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.