ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 62 – Προκήρυξη Πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας για τις απολύσεις συναδέλφων μέσω εταιρειών στην Εθνική Τράπεζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 62 – Προκήρυξη Πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας για τις απολύσεις συναδέλφων μέσω εταιρειών στην Εθνική Τράπεζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκήρυξη Πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας για τις απολύσεις συναδέλφων μέσω εταιρειών στην Εθνική Τράπεζα

Αρ. 62 / 28-11-2019

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 29/11/2019 από 07:45 π.μ. έως τις 10:45 π.μ. ή τρεις (3) ώρες από την έναρξη της βάρδιας,

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ

Πράγματι η Τράπεζα μετασχηματίζεται:

  • Σε έναν απάνθρωπο οργανισμό, όπου το ανθρώπινο δυναμικό αντιμετωπίζεται απλά σαν ένα ακόμα επιπλέον κόστος.
  • Σε έναν οργανισμό, όπου οι δημιουργία συνθηκών φόβου και ανασφάλειας, θεωρούνται ως η αποτελεσματική πρακτική του σύγχρονου management.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν τα υψηλόμισθα μεγαλοστελέχη, που συρρέουν κατά δεκάδες από ‘’την αγορά’’, είναι ότι κάθε επιχείρηση είναι  οι άνθρωποί της, η αφοσίωσή τους, η εμπειρία τους. Αν άνοιγαν ένα οποιοδήποτε βιβλίο σύγχρονου management θα το γνώριζαν.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας, που προέρχονται από εξωτερικές εταιρείες, απέναντι στο μαζικό κύμα απολύσεων που αντιμετωπίζουν.

Για εμάς δεν αποτελούν απλά μέρος ενός έργου outsourcing, αλλά τους ανθρώπους που δουλεύουν στο πλάι μας, πολλοί από αυτούς πάνω από 15 και 20 χρόνια. Αποτελούν τους ανθρώπους, που στήριξαν την τράπεζα τις τελευταίες δυο δεκαετίες, και το έχουν αποδείξει με την αφοσίωση τους και την εργατικότητά τους, με ελάχιστη ανταμοιβή.

Σε αυτούς τους ανθρώπους συμπαραστεκόμαστε, συμμετέχοντας με τρίωρη στάση εργασίας, στην 24ωρη απεργία τους.

Η καταιγίδα των απολύσεων ξεκίνησε στην Ε.Τ.Ε. και όλοι μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση αυτών των ανθρώπων. Μόνον τότε θα κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και ότι το θέμα, έστω έμμεσα, αφορά και εμάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν καθολικά στην στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 62 – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.11.2019