ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 63 – Ενημέρωση για την 14η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 63 – Ενημέρωση για την 14η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για την 14η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ. 63 / 29-11-2019

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 22/11/2019 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών της 13ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου / 23.10.2019

Τα πρακτικά της προαναφερόμενης συνεδρίασης υπεγράφησαν μόνο από τους συμβούλους του Ενιαίου Ψηφοδελτίου.

  1. Κανονισμός  Εργασίας  – Ενημέρωση για τη συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου μας με το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη επίσημη ενημέρωση που είχαμε για τον Κανονισμό Εργασίας ήταν στις 16/9/2019 και είχε τονιστεί από πλευράς Διοίκησης ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις, στις οποίες θα εξετάσουμε κάθε άρθρο του κανονισμού χωριστά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και τη Δευτέρα 18/11/2019 παραλάβαμε από τη Διεύθυνση Προσωπικού τα έντυπα  με τις προτάσεις  της Διοίκησης για τον Κανονισμό Εργασίας!!! Την Τρίτη 19/11/2019 το Προεδρείο του Συλλόγου μας είχε συνάντηση με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. για το θέμα του Κανονισμού Εργασίας. Το Προεδρείο του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. επεσήμανε ότι η απάντηση προς την Διοίκηση ήταν ότι οι προτάσεις αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν ως βάση συζήτησης.  Στο ίδιο πνεύμα και η συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Οι προτάσεις της Διοίκησης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε για συζήτηση καθώς υπονομεύουν τις Σ.Σ.Ε.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για τις διοικητικές εξελίξεις στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.  

Η δικαστική απόφαση (ΜΠΑ 2508/2019) που εκδόθηκε 14 μήνες μετά τη συζήτησή της, δημιούργησε νέες διοικητικές αναταραχές στο επικουρικό μας ταμείο το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.  Αυτή την στιγμή υπάρχουν δυο διοικήσεις στο Ταμείο, αυτήν των αιρετών και η προσωρινά διορισμένη με την υπ’αριθμ. 2508/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με το από 27/11/2019 email του Συλλόγου μας, σας έχουμε προωθήσει σχετική αλληλογραφία για ενημέρωση. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για τις μετακινήσεις των συνάδελφων στην ομάδα διαχείρισης των κόκκινων δανείων στο πλαίσιο του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Το Προεδρείο του Συλλόγου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής, πραγματοποίησε συνάντηση την Τέταρτη 20/11/2019 και με τον Διευθυντή Καρτών για το θέμα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν στο έργο ενημερώθηκαν και επιλέχτηκαν από τον ίδιο προσωπικά και δεν θα εξαιρεθεί κανένας.  Τόνισε ότι θα απασχοληθούν στο έργο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (5 μήνες περίπου) και  δεσμεύτηκε για την επιστροφή τους στην συνέχεια στη Διεύθυνση Καρτών.

Στο Δ.Σ. συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των συνάδελφων, που θα μετακινηθούν στο έργο των κόκκινων δανείων στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλής. Μέλος του Συλλόγου μας που είχε ενημερωθεί ότι θα συμμετέχει στο έργο παρευρέθηκε στο Δ.Σ. και ζήτησε να γίνει νέα παρέμβαση στον Διευθυντή Καρτών, ώστε να εξαιρεθεί από το έργο.  Η ΔΑΚΕ συνηγόρησε στο αίτημα και ζήτησε να γίνει παρέμβαση εκ νέου, ώστε να εξαιρεθεί και να διασφαλιστούν οι υπόλοιποι…

Το Προεδρείο υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ζητήσει εκ νέου εξαίρεση, αφενός γιατί είναι άδικο για τους υπόλοιπους και αφετέρου γιατί η Διεύθυνση μας ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει εξαίρεση. Το αίτημα λοιπόν απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. Το έργο Data Remediation Project περιγράφεται  με την Πράξη Διοικ. 558/22.11.2019, στην οποία, ως γνωστό υπάρχουν τελικά μόνο δυο (2)  ονόματα από την Διεύθυνση Καρτών αντί των επτά (7), πρόκειται για το αποτέλεσμα των μεθοδευμένων παρεμβάσεων του Συλλόγου μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

Η συνάντηση – ενημέρωση με την Νομικό Σύμβουλο αναβλήθηκε λόγω έκτακτων ανειλημμένων υποχρεώσεών της και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

  1. Απεργιακό Ταμείο.

Αποφασίστηκε να ανοίξει το απεργιακό ταμείο εντός της επόμενης εβδομάδος.  Ως γνωστόν οι πληρωμές έγιναν στις 26/11/2019.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για τα δώρα των συνάδελφων.

Αποφασίστηκε ο τελικός αριθμός των δώρων (ατζέντες και backpack) που θα μοιραστούν.

  1. Επιστολές – διάφορα.

Ο συνάδελφος, κος Κώστας Αντωνίου, υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. λόγω αποχώρησης από την Τράπεζα στο τέλος του χρόνου. Τη θέση του κατέλαβε η πρώτη αναπληρωματική από τον συνδυασμό της ΔΑΚΕ,        κα Γεωργία Γαλανοπούλου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί γνωμάτευση από τη νομικό σύμβουλο του Συλλόγου μας σχετικά με αίτημα συναδέλφισσας.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.