Ενημέρωση για τη 19η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Ενημέρωση για τη 19η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ.  90 / 1-07-2020

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 25/06/2020 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στην συνεδρίαση υπήρχε απαρτία ενώ ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.  Λουκάς Σιγάλας. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 17ης Συνεδρίασης / 13.02.2020 και 18ης Συνεδρίασης / 26.5.2020.

Τα πρακτικά των προαναφερόμενων συνεδριάσεων συμφωνήθηκαν να υπογράφουν τις επόμενες ήμερες.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19) και τις συνέπειες αυτού σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για την παγκόσμια οικονομική ύφεση συνέπεια της πανδημίας του Covid-19 και τη γενικότερη ανησυχία που επικρατεί. Επίσης, διευκρίνισε ότι η τηλεργασία θα ισχύσει μέχρι 30 Ιουνίου ενώ οι εργαζόμενοι δικαιούνται δέκα ημέρες άδεια το ελάχιστο βάσει νόμου. Υπάρχει πληροφόρηση ότι προβλέπεται η επιστροφή σε δύο βάρδιες σε ποσοστό 55% το μέγιστο και μόνιμο προσωπικό 10% αν είναι απαραίτητο, ανάλογα με το πλήθος και τις ανάγκες κάθε διεύθυνσης, ενώ θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ωστόσο, για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από πλευράς τράπεζας.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: α) ενημέρωση, συζήτηση και αποφάσεις σχετικά με τα θέματα της 174/22.06.2020 συνεδρίασης Δ.Σ. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., β) Εποπτικό Συμβούλιο – ενημέρωση για το πόρισμα.

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με την κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. στις 22 Ιουνίου, ενώ συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι αποφάσεις και που πάρθηκαν. Ο Προέδρος ανέγνωσε το σχετικό πόρισμα του Εποπτικού Συμβουλίου της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. το οποίο είναι σε θετική κατεύθυνση και προς όφελος όλων των ασφαλισμένων μελών. Σε ότι αφορά τις καταγγελίες του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, δεν βρέθηκε το παραμικρό, ενώ όλα ήταν απολύτως νόμιμα. Τέλος, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα να συνεδριάζουν κάθε χρόνο. Ο Σύλλογος, με ομόφωνη απόφαση του στην 18η συνεδρίαση του και με την από 1/6/2020 επιστολή του, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε να συμπεριληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξής το θέμα της χρηματοδότησης του λογαριασμού 2578/3 (σύνταξη). Στην 174/22.06.2020 συνεδρίαση Δ.Σ. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε  αποφάσισε να ζητήσει κεφάλαια για την χρηματοδότηση του Ταμείου Συντάξεων (2578/3) ώστε να ενισχυθεί ο εν λόγω λογαριασμός και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συμβολαίου. Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι τα Ταμεία της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε είναι η κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων της πρώην Εθνοκάρτας και οφείλουμε όλοι μας να τα διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού». Στην συνέχεια, ο Προέδρος ενημέρωσε για τις υποθέσεις των συναδέλφων που είχαν και έχουν οικονομικές και δικαστικές εκκρεμότητες με την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.  και τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά. Επίσης, ενημέρωσε ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων λογαριασμών, έγινε πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου μας στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. για τη δημιουργία internet banking. Η πρόταση του Προέδρου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.. Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επικύρωσε την απόφαση για την παράταση της θητείας του Λουκά Σιγάλα στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε..

  1. ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ (ενημέρωση – συζήτηση, ενέργειες).

Με  εμπιστευτικό – ενημερωτικό σημείωμα του προς τα μέλη  του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο κ. Τσάκωνας, τονίζει χαρακτηριστικά, «όπως και προφορικώς ήδη σας έχω επισημάνει, θα πρέπει να κατηγοριοποιήσετε τα μέλη σας, εν γνώσει πλέον και των προβλημάτων που προκύπτουν από τις αντιτιθέμενες θέσεις των μελών, ούτως ώστε να προσέλθουν όσοι και όπως και εάν προσέλθουν στην επόμενη δίκη με συγκεκριμένες και ορισμένες θέσεις και με συγκεκριμένο τρόπο υποστήριξής τους». Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον, πως υπάρχει αλλαγή στα δεδομένα και, συνεπώς, το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει την  υποχρέωση για ενημέρωση όλων των μελών μας. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον κ. Τσάκωνα ώστε να δούμε πως θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες για την κατηγοριοποίηση των μελών.

  1. Επικαιροποίηση των αποφάσεων σχετικά με τις επιδοτήσεις των μελών σε γυμναστήρια και θέατρα.

Με αφορμή την προσκόμιση εισιτήριων θέατρου από τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ, τα οποία όμως απορρίφθηκαν καθώς είχε είδη πληρωθεί τα εισιτήρια της χειμερινής περιόδου, ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με το τι ισχύει και τι όχι. Μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα, μπήκε σαν θέμα ημερήσιας διάταξης ώστε να επικαιροποιηθεί το πλαίσιο για θέατρα και γυμναστήρια και να μην υπάρχουν οι «γνωστές» παλινωδίες και αντεγκλήσεις για το τι ισχύει. Οφείλουμε σαν Δ.Σ. να είμαστε ξεκάθαροι. Πρέπει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη μας, ακόμα και αυτά που δεν κάνουν χρήση, να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει. Έγινε διεξοδική συζήτηση για τον ακριβή προσδιορισμό των θεατρικών περιόδων, ενώ αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα και η ένταξη των εισιτηρίων κινηματογράφου στις επιδοτήσεις. Αποφασίστηκε η επιδότηση τεσσάρων (4) εισιτηρίων ανά ημερολογιακό έτος για κάθε μέλος του Συλλόγου. Η επιδότηση αφορά εισιτήρια θεάτρου, κινηματογράφου, συναυλιών και μουσικών σκηνών. Η απόφαση ισχύει από την ημερομηνία λήψης της απόφασης και δεν έχει αναδρομική ισχύ. Θα ακολουθήσει ξεχωριστή, αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου για το επικαιροποιημένο πλαίσιο.

  1. Δημιουργία Internet Banking του Συλλόγου (θέμα εξ αναβολής από την 9η Συνεδρίαση / 04.06.2019 και 18η Συνεδρίαση / 26.05.2020).

Το θέμα συζητήθηκε για μια ακόμη φορά και συνάντησε την επανειλημμένη άρνηση των εκπρόσωπων της ΔΑΚΕ. Για την δημιουργία του internet banking απαιτείται η υπογραφή όλων των μελών του Δ.Σ.. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ότι κάποιους  συναδέλφους της ΔΑΚΕ δεν τους ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των μελών του Συλλόγου αλλά το «βόλεμα» του επικεφαλής της, καθώς για να βάλουν την υπογραφή τους ζητάνε «ανταλλάγματα»! Υπέρ της δημιουργίας του internet banking ψήφισε η Γ. Γαλανοπούλου από πλευράς ΔΑΚΕ. Τέλος, για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι από πλευράς ΔΑΚΕ και ο Κώστας Αντωνίου είχε υπερψηφίσει την δημιουργία του internet banking όταν πρωτοσυζητήθηκε το θέμα στο Δ.Σ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  1. Επιστολές – διάφορα.

α) Με βάση την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ., αποφασίστηκε η ανανέωση της σύμβασης της γραμματέας του Συλλόγου Βεσκούκη Κωνσταντίνας από 01/07/2020 με σύμβαση τριών μηνών.

β) Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις  επικείμενες προαγωγές Τμηματαρχών Α’ και Συμβούλιο Στελεχών.

γ) Αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να γίνει συνάντηση  με τον Σύλλογο Συνταξιούχων μετά από αίτημα του από τον 2/2020 για να συζητηθούν τα κοινά μας θέματα που μας απασχολούν όλους μας.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.