Ενημέρωση για τη 20η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Ενημέρωση για τη 20η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ.  96 / 17-07-2020

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 14/07/2020 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Από την συνεδρίαση απουσίασαν ο κ. Χ. Δεμερτζόγλου καθώς βρισκόταν σε προγραμματισμένη  άδεια, η κ. Γ. Γαλανοπούλου λόγω έκτακτου εργασιακού κωλύματος και ο κ. Χ. Γεωργιλής ως εκ των υστέρων ένδειξη διαμαρτυρίας για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη, η οποία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τους συμβούλους. Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. Λουκάς Σιγάλας. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 19ης Συνεδρίασης / 25.06.2020

Τα πρακτικά συμφωνήθηκαν και  θα υπογραφούν μέσα στις επόμενες ήμερες.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στη Διεύθυνση Καρτών.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για το περιεχόμενο των  συναντήσεων που είχε το Προεδρείο με τους κ.κ. Χ. Θεοφιλίδη, Ε. Χατζηιωάννου, Α. Ρουμελιώτη και Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.  και αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης ( Ανακοίνωση 95/15-7-2020) για την ενημέρωση τόσο των μελών του Συλλόγου όσο και όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα.

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση-συζήτηση.

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για το θέμα των «οικειοθελών» παραιτήσεων των συνάδελφων που «κατήγγειλε» στην ανακοίνωση της 8/7/2020 η ΔΑΚΕ. Ο Γ. Γραμματέας και υπάλληλος της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. τόνισε ότι οι οικειοθελείς παραιτήσεις των συνάδελφων είναι στο πλαίσιο της επίλυσης ενός καθαρά υπηρεσιακού θέματος που αφορά τους ίδιους και την τράπεζα , ενώ είναι αυτονόητο ότι  ο Προέδρος της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε θα το έχει ως θέμα ημερήσιας διάταξής στο επόμενο Δ.Σ.

Με ομόφωνη απόφαση, καταδικάζουμε ως απαράδεκτη, την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της ΔΑΚΕ που, στην ανακοίνωση της, παρουσιάζει το υπηρεσιακό θέμα των συνάδελφων ως «ύποπτο» και αφήνει «υπονοούμενα» για τους συνάδελφους της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., ενώ η αποστολή της συγκεκριμένης ανακοίνωσης στην ιεραρχία της τράπεζας δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα των συνάδελφων.

  1. ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης με κ. Γ. Τσάκωνα.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10/7/2020 και παρευρέθηκαν οι Ι. Τύρος, Χ. Ζαχαριάς και Χ. Γεωργιλής με τον κ. Γ. Τσάκωνα, έγινε συζήτηση σχετικά  με την έφεση του Συλλόγου μας, την αντέφεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, την πρόσθετη παρέμβαση των εν ενεργεία Συλλόγων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και την τριτανακοπή μελών που θα εκδικαστούν όλα μαζί την 27/10/2020. Αποφασίστηκε ομόφωνα το Δ.Σ. να ετοιμάσει ένα  ενημερωτικό σημείωμα – ανακοίνωση  για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μας σχετικά με την υπόθεση ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, το οποίο θα προωθηθεί σε όλα τα μέλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

  1. Απόφαση για οικονομική ενίσχυση και χρηματική επιβράβευση παιδιών συναδέλφων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος αποφάσισε ομόφωνα να ενισχύσει και να επιβραβεύσει τους μαθητές με χρηματικά ποσά :

  • για κάθε μαθητή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
  • για αριστεία στις τάξεις Γυμνασίου & Λυκείου,
  • για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  1. Οικονομική κάλυψη της συμμετοχής των συναδέλφων στον 38ο Μαραθώνιο της Αθήνας (08/11/2020).

Αποφασίστηκε ομόφωνα ο Σύλλογος να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος συμμετοχής όσων συναδέλφων το επιθυμούν στους αγώνες.

 

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς