«Κλειδώνει» ο CEO της Εθνικής Τράπεζας

«Κλειδώνει» ο CEO της Εθνικής Τράπεζας

Την επόμενη εβδομάδα η nomination committee θα προτείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας το όνομα του νέου διευθύνοντα συμβούλου. Μικρή η λίστα των υποψηφίων για τη θέση.

«Κλειδώνει» ο CEO της Εθνικής Τράπεζας

Με ταχύ ρυθμό προχωρά η διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -0,77% καθώς το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης (nomination committee), προκειμένου να επιλέξει τον/τους υποψήφιους CEOs και να στείλει την πρόταση τόσο στον βασικό μέτοχο της Τράπεζας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής.

Στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι επαφές με τους υποψήφιους, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα είναι «μικρή» και πάνω στο τραπέζι βρίσκονται πλέον δύο -διαφορετικής δυναμικής και αφετηρίας- υποψηφιότητες, οι οποίες μάλιστα στηρίζονται και από διαφορετικά μέτωπα…

Πηγές από την τράπεζα τονίζουν ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και η τελική επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει πριν από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής, η οποία έχει ορισθεί για την 26η Ιουλίου.

«Στόχος όλων των εμπλεκόμενων, ΤΧΣ, εποπτών και του διοικητικού συμβουλίου, είναι το θέμα να έχει κλείσει μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων και σε αυτήν να σφραγισθεί και τυπικά η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας», αναφέρει στο Euro2day.gr πηγή με γνώση της διαδικασίας και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστέρηση. Η αβεβαιότητα προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές και τους μετόχους. Η τράπεζα καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις και πρέπει εντός του Σεπτεμβρίου να υποβάλει στον SSM τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ουσιαστικά, οι στόχοι αποτελούν το στρατηγικό πλάνο της Εθνικής μέχρι και το 2021. Αυτός ο στόχος απαιτεί την άμεση τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου».

Οι υποψήφιοι

Η υποψηφιότητα που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς συγκεντρώνει μία σειρά από προϋποθέσεις, κυρίως τη διατήρηση της συνέχειας χωρίς στοιχεία ανατροπής, είναι αυτή του Παύλου Μυλωνά, ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου εδώ και περίπου δυόμισι μήνες. Πρόκειται για στέλεχος που γνωρίζει σε βάθος τη λειτουργία της Εθνικής, καθώς εργάζεται στον όμιλο κοντά δύο δεκαετίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητά του για τη θέση του CEO στηρίζεται τόσο από το εσωτερικό της τράπεζας (σ.σ. από το διοικητικό συμβούλιο) όσο και από εμπλεκόμενους εκτός τράπεζας (σ.σ. εντός και εκτός συνόρων).

Στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων -αρχικά ο κατάλογος ήταν μακρύς- παραμένει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και μία ακόμη πρόταση που αφορά ιδιαίτερα γνωστό και έμπειρο τραπεζικό στέλεχος, με μακροχρόνια εμπειρία τόσο στον κρατικό, όσο και στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, ο οποίος το τελευταίο 10ήμερο έχει πραγματοποιήσει επαφές με υψηλόβαθμους παράγοντες τόσο εντός, όσο και εκτός της Εθνικής.

Στα «ατού» του, η αποδεδειγμένη εμπειρία σε υψηλές θέσεις με μεγάλες απαιτήσεις και το ισχυρό «ειδικό βάρος» που διαθέτει στην ευρύτερη αγορά.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1624812/kleidonei-o-ceo-ths-ethnikhs-trapezas.html

10.07.2018