Ο Παύλος Μυλωνάς νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα

Ο Παύλος Μυλωνάς νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα

Υπέρ του Παύλου Μυλωνά έκλεισε η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου για την Εθνική Τράπεζα, ενώ ο έτερος υποψήφιος, Νίκος Καραμούζης ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter την αποχώρησή του από τη διαδικασία.

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέληξε στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Μυλωνά, την οποία θα εισηγηθεί ο εκπρόσωπος του Ταμείου στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που θα συγκληθεί πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία επιλογής του νέου CEO για την Εθνική Τράπεζα ολοκληρώθηκε κατόπιν συνεδρίασης τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, όσο και του Γενικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε σχεδόν παμψηφεί την υποψηφιότητα Μυλωνά.

Πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Νίκος Καραμούζης, νυν πρόεδρος της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο οποίος φερόταν να έχει ισχυρές πιθανότητες να αναλάβει την θέση του CEO στην ΕΤΕ, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι δεν συμμετέχει στη διαδικασία. Όπως ανέφερε ειδικότερα, στο μήνυμά του: «Τελευταία γίνονται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για την εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα στην πορεία των συζητήσεων πρωτόγνωρες καταστάσεις, δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά του ΤΧΣ για τις σημερινές εξελίξεις, με το Ταμείο να αναμένει πρώτα επίσημη τοποθέτηση από την Εθνική Τράπεζα. Πάντως, ούτε και η τελευταία αναμένεται να προβεί, τουλάχιστον σήμερα, σε ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από τις αρχές Μαΐου με την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη με ορίζοντα τη γενική συνέλευση των μετόχων, γνωρίζει πολύ καλά την Εθνική Τράπεζα, καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα από τον Ιούνιο του 2014.

Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων τον Δεκέμβριο του 2013. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Προΐσταται της Επενδυτικής Επιτροπής και είναι μέλος της επιτροπής ALCO του Ομίλου. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, πρόεδρος του ΔΣ της Vojvodjanska Banka AD, μη εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Finansbank, της Αστήρ Παλας Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε, της Εθνικής Asset Management, της Εθνικής Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, της United Bulgarian Bank AD, καθώς και τoυ επιστημονικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and  Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3305463/o-paulos-mulonas-neos-dieuthunon-sumboulos-stin-ethniki-trapeza

18.07.2018