ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια χορήγησης δανείων το β΄ τρίμηνο του 2017

ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια χορήγησης δανείων το β΄ τρίμηνο του 2017

Οι τράπεζες αναμένουν να συμβεί το ίδιο και στο γ΄ τρίμηνο.

Αμετάβλητα σε τριμηνιαία βάση παρέμειναν τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2017.
Αμετάβλητη παρέμεινε και η συνολική ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ, ενώ αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.
Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Δάνεια προς νοικοκυριά
Στον αντίποδα, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.
Η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το α΄ τρίμηνο.
Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων από νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2017.
Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το β΄ τρίμηνο του 2017.
Τέλος, η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

 

19.07.2017

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=892663