ΟΤΟΕ: Ξεκίνησε επαφές με τις διοικήσεις των τραπεζών

Κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των τραπεζών που συγχωνεύονται ξεκινά από σήμερα η ΟΤΟΕ, αρχής γενομένης από τις τράπεζες Εθνική και Eurobank

Ξεκίνησε επαφές με τις διοικήσεις των τραπεζών

Κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των τραπεζών που συγχωνεύονται ξεκινά από σήμερα η ΟΤΟΕ, αρχής γενομένης από τις τράπεζες Εθνική και Eurobank.

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ανάλογη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και στις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξει συνάντηση και με τη διοίκηση της Alpha Bank. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στις τράπεζες προκαλούν ανησυχία στην ΟΤΟΕ, καθώς το συνδικαλιστικό όργανο των τραπεζοϋπαλλήλων έχει ήδη αποστείλει επιστολές στις διοικήσεις, ζητώντας να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κοινωνικό σχέδιο που προβλέπει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία, σημειώνει ο κ. Κούκος, έχει θέση αρχής ότι δηλαδή οι αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό χώρο πρέπει να «υπακούν» σε έναν επιχειρησιακό και κοινωνικό σχεδιασμό, να είναι ενταγμένες στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, καθώς και στην προστασία των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι συγχωνεύσεις πραγματοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης αποτελεί πολύ άσχημη εξέλιξη, υπογραμμίζει ο κ. Κούκος, αφού όπως λέει: «Αν υπήρχε ανάπτυξη, θα μπορούσε να απορροφήσει τους κραδασμούς».

Και υπενθυμίζει ότι η ΟΤΟΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα τις επιφυλάξεις της για τον τρόπο που γίνονται οι συγχωνεύσεις. Επρεπε να προηγηθεί η ανακεφαλαιοποίηση και μετά να πάμε στη συγκέντρωση του κλάδου, λέει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

(Πηγή: http://www.ethnos.gr)