Ζανιάς (Εθνική): Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σπάσει όλα τα ταμπού, μέσω των μεταρρυθμίσεω

Βιώσιμο το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής τράπεζα
Τη βεβαιότητα πως οι κίνδυνοι για την Ελλάδα έχουν αισθητά μειωθεί εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γ. Ζανιάς, μιλώντας στο 3ο επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, στη Νέα Υόρκη.
«Οι βασικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία έχουν περιοριστεί. Η ελληνική κοινωνία επιδεικνύει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να σπάσει ταμπού ολοκληρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Ζανιάς.
Ταυτόχρονα επισήμανε πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και περνά σταδιακά από τη φάση της ύφεσης στη φάση της ανάπτυξης.  
Ο κ. Ζανιάς χαρακτήρισε βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αλλά και σημαντικές τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, παραδέχθηκε πως οι κίνδυνοι έχουν μειωθεί και έχει επιστρέψει η εμπιστοσύνη των επενδυτών. 
Ο κίνδυνος της πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας έχει περιοριστεί παρά το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής.
«Σήμερα η ελληνική οικονομία συνεπάγεται δύο πράγματα: 1) την επίτευξη τριών θετικών σημείων: τα δημοσιονομικά ελλείμματα έγιναν πλεονάσματα, τα εξωτερικά ελλείμματα έγιναν πλεονάσματα και η ύφεση γυρίζει σε ανάπτυξη και 2) θετικές προοπτικές σε τέσσερα κρίσιμα ζητήματα: στο δημόσιο χρέος, στις προοπτικές ανάπτυξης, στον τραπεζικό κλάδο και στους υφιστάμενους κινδύνους», κατέληξε.
(Πηγή: www.bankingnews.gr)