ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 57 –  Μετασχηματισμός, εργασιακή ανασφάλεια, και στο βάθος τι;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 57 – Μετασχηματισμός, εργασιακή ανασφάλεια, και στο βάθος τι;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετασχηματισμός, εργασιακή ανασφάλεια, και στο βάθος τι;

Αρ. 57 / 14-11-2019

Είναι γνωστό σε όλους μας όπως έχει εξαγγείλει η Διοίκηση της ΕΤΕ, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο του μετασχηματισμού της τράπεζας σε μια νέα εποχή.

Με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι στον περιβόητο μετασχηματισμό οι εργαζόμενοι (μόνιμοι και ενοικιαζόμενοι) δείχνουν να αποτελούν κόστος και τίποτα περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό πληροφορούμαστε ότι, μόνο στην Ε.Τ.Ε., ξεκίνησαν οι απολύσεις ενοικιαζόμενου προσωπικού οι οποίες θα είναι σε εξέλιξη έως το τέλος του έτους.

Στο ίδιο πλαίσιο και πλάνο εντάσσεται άραγε και η μετακίνηση των επτά (7) συναδέλφων – στελεχών από την Διεύθυνση Καρτών (014) για εργασίες για καταγγελμένα δάνεια στα πλαίσιο του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ;

Οι συνάδελφοι ειδοποιήθηκαν από την διοίκηση της Διεύθυνσης (014) ότι θα μετακινηθούν για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στις συγκεκριμένες εργασίες, οι οποίες μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο χώρο της Τράπεζας θα γίνουν.

Το Προεδρείο του Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή προϊόντων λιανικής τραπεζικής, ο όποιος μας ενημέρωσε ότι οι συγκεκριμένες εργασίες θα διαρκέσουν 5 μήνες και θα απασχοληθεί ένας αριθμός από 50 έως 70 άτομα από όλη την τράπεζα, και στην συνέχεια θα επιστρέψουν στις θέσεις τους σύμφωνα με όσα γνωρίζει.

Τέλος μας ανέφερε ότι οι επτά (7) επιλέχτηκαν από την Διοίκηση της Διεύθυνσης Καρτών.

Εύλογα λοιπόν οι επτά (7) συνάδελφοι όσο και εμείς αναρωτιόμαστε :

 Με ποια κριτήρια τους επέλεξαν ;
 Είδαν μήπως υπάρχουν ιδιαιτερότητες όπως θέματα υγείας;
 Πως είναι δυνατόν να επιλέγονται επτά (7) συνάδελφοι, όταν από όλη την τράπεζα θα επιλεγούν 50-70; γιατί τόσοι πολλοί από την Καρτών;
 Αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος management;
 θα επιστρέψουν στις θέσεις τους μετά από 5 μήνες ;
 Το κενό τους για 5 μήνες πως θα αναπληρωθεί ;
 Θεωρούνται ανεπιθύμητοι από κάποιους στην Διεύθυνση και για αυτό επιλέχτηκαν;

Μήπως για την Διεύθυνση Καρτών υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια; Μόνο τυχαίο δεν είναι για εμάς το γεγονός ότι οι 3 από τους 7 ανήκουν στην Υποδιεύθυνση που το πλάνο τους φημολογείται ότι προβλέπει να επανδρωθεί με ειδικούς συνεργάτες.

Μήπως τελικά έχουμε πογκρόμ διώξεων σε βάρος και άλλων συναδέλφων μας σε βάθος χρόνου;

Το θέμα είναι σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο και αντιπροσωπευτικότερο σύλλογο (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.) γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις εξελίξεις και φυσικά θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Παρόμοια φαινόμενα σε βάρος των συναδέλφων μας υπάρχουν και στις Διευθύνσεις της Πληροφορικής στον Γέρακα καθώς εκεί η διευθυντική ομάδα δείχνει να έχει πρόθεση να οδηγήσει συναδέλφους εκτός εξειδικευμένου προσωπικού. Το θέμα είναι σε εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι ο περίφημος μετασχηματισμός της ΕΤΕ, θα έχει ανάλογα περιστατικά στο επόμενο χρονικό διάστημα γεγονός που θα ενισχύσει το αίσθημα της εργασιακής ανασφάλειας στους εργαζόμενους.

Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προασπίσουμε την απασχόληση και τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις όπως αυτά περιγράφονται στις συλλογικές συμβάσεις ( επιχειρησιακή & κλαδική ).
Καλούμε όλους το συναδέλφους καθώς και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα να είναι σε εγρήγορση και έτοιμο για ρήξεις όπου αυτό απαιτηθεί.
Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 57 – Μετασχηματισμός εργασιακή ανασφάλειακαι στο βάθος τι;;