ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

24ωρη Παντραπεζική Πανελλαδική Απεργία της ΟΤΟΕ  την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

 

 

Αρ. 65 / 9-12-2019

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην ανακοίνωση μας 62-28/11/2019 γράφαμε για τον Μετασχηματισμό της Ε.Τ.Ε. και τα ανθρώπινα θύματα. Γράφαμε για την καταιγίδα των απολύσεων που ξεκίνησε στην Ε.Τ.Ε. με τους ενοικιαζόμενους και πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε σε απολύσεις 24 τραπεζοϋπάλληλων αγνοώντας προκλητικά τη συμφωνία με την ΟΤΟΕ.

Πλέον είναι αντιληπτό σε όλους μας ότι η καταιγίδα των απολύσεων αφορά γενικώς τους εργαζόμενους στις τράπεζες, και τα χειρότερα είναι μπροστά. Απαιτείται αγώνας διαρκείας μέχρι να νικήσουμε.

Οι 24 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων στην Τράπεζα Πειραιώς έρχονται να βάλουν φωτιά στις ΣΣΕ και στις συμφωνίες ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Οι 24 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων στην Τράπεζα Πειραιώς δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Τράπεζες βλέπουν τους τραπεζοϋπαλλήλους ως κόστος και τίποτα περισσότερο.

Οι 24 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων στην Τράπεζα Πειραιώς οδηγούν στο τέλος μιας μακροχρόνιας εργασιακής ειρήνης στον  τραπεζικό Κλάδο και την έναρξη μια εμπόλεμης κατάστασης μεταξύ εργαζομένων και τραπεζών.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθολικά και να δώσουν όλοι το παρών για την υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε., και την προστασία των θέσεων εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

 

Απαιτούμε από την Τράπεζα Πειραιώς την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία της ΟΤΟΕ.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και στηρίζει την νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, που προκήρυξε η ΟΤΟΕ για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου  2019 (επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ).

Αυτός ο αγώνας μάς αφορά όλους μας. Το εργασιακό μας μέλλον είναι στα χέρια μας. Χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μαζικά και αποτελεσματικά συνδικάτα, χωρίς ισχυρούς και αδιαμφισβήτητους εργασιακούς θεσμούς, ο κάθε εργαζόμενος είναι μόνος και αδύναμος απέναντι στον εργοδότη, σε μια εποχή γεμάτη απειλές και προκλήσεις για τον ίδιο, την εργασία και τα δικαιώματά του. Οι 24 απολύσεις στη Τράπεζα Πειραιώς είναι υπόθεση ολόκληρου του Κλάδου, είναι υπόθεση κάθε τραπεζοϋπαλλήλου.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη

ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

της ΟΤΟΕ την Τετάρτη 11/12/2019

  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ και των εργασιακών μας δικαιωμάτων!
  • Απαντάμε στις μεθοδεύσεις όσων ονειρεύονται μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους!
  • Βάζουμε φραγμό στα σχέδια όσων ονειρεύονται εργασιακούς θεσμούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του κάθε κακόπιστου, παραβατικού, κερδοσκόπου εργοδότη!
  • Απεργούμε όλοι και όλες μαζικά, δεν «ψαρώνουμε» από πιέσεις των συμβούλων-στελεχών της διοίκησης οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου
  • Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ οι απολύσεις των 24 τραπεζοϋπαλλήλων στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
  • Δίνουμε όλοι μαζί την Τετάρτη 11/12/2019 μάχη τιμής και αξιοπρέπειας για την εργασία, τη ζωή και το μέλλον μας.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  και

 στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/2019

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 65 – ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΟΕ – ΤΕΤΑΡΤΗ 11.12.2019