ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 52    –    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 52 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Αρ. 52 / 29-05-2017

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από αίτημα του Προέδρου, συναντήθηκε με τον νέο Διευθυντή Προσωπικού στις 23/5/2017 στο γραφείο του. Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική και τα κύρια θέματα που τέθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

Προαγωγές 

 Οι προαγωγές των ανωτάτων (για τους βαθμούς Υποδιευθυντή Β΄, Υποδιευθυντή Α΄ και Διευθυντών), που εκκρεμούν, στόχος είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Μετά των ανωτάτων αναμένεται να ακολουθήσουν πολύ σύντομα οι προαγωγές των Τμηματαρχών.

Έγινε αναφορά στην παρέμβαση του Προέδρου σχετικά με τις προαγωγές του βοηθητικού προσωπικού της κατηγορίας Επιμελητών, όπου στις πρόσφατες κρίσεις είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό σε μη προαγόμενους. Τονίστηκε από την πλευρά μας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επιείκεια και να μην εξαντλείται όλη η αυστηρότητα από τη Διεύθυνση Προσωπικού. Ο Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του την πρότασή μας στις επόμενες προαγωγές.

Οργανόγραμμα  – Κανονισμός Εξειδικευμένου προσωπικού

 Το Οργανόγραμμα – στα επίπεδα κάτω των Διευθύνσεων – καθώς και ο κανονισμός εξειδικευμένου προσωπικού αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν.

Ειδικοί Συνεργάτες

 Για άλλη μία φορά ο Σύλλογός μας έθεσε το θέμα των ειδικών συνεργατών και τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός εργασίας της Ε.Τ.Ε. που προβλέπει συγκεκριμένους τρόπους πρόσληψης και να σταματήσει κατά παράβαση του κανονισμού να τοποθετείται  πλέον μεγάλος αριθμός συμβούλων-ειδικών συνεργατών σε θέσεις ευθύνης εις βάρος  του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΤΕ. Ο Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι οι Υπηρεσίες εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Διοίκησης και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπερωρίες

 Ο Σύλλογος αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν σε πολλούς χώρους φαινόμενα μη πληρωμής υπερωριών, που έχουν αναφερθεί στο Σύλλογό μας όχι μόνο από τα μέλη μας αλλά και από μέλη άλλων Συλλόγων. Για δε τα μέλη μας υπάρχουν επανειλημμένα παράπονα  «διάκρισης» ως προς τις υπερωρίες ή τις αμοιβές σε χώρους-έργα που συμμετέχουν με άλλους συναδέλφους και ανήκουν σε άλλους Συλλόγους.

Ο Διευθυντής Προσωπικού μας ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εγκύκλιοι και οδηγίες που πρέπει να τηρούνται από τους αρμόδιους όλων των μονάδων. Ζήτησε δε, αν υπάρχουν τέτοια περιστατικά – σε συστηματική βάση και όχι σε έκτακτες περιπτώσεις – να αναφερθούν έτσι ώστε να διερευνηθούν και να τηρηθούν τα δέοντα.

ΤΥΠΕΤ

 Αναφέρθηκε από τον Σύλλογό μας ότι έχει αναδειχθεί ήδη το θέμα για το «πάγωμα» της εγγραφής των συναδέλφων στο ΤΥΠΕΤ με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τον κλάδο Υγείας του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και ότι θα πρέπει να γίνουν από μεριά της Τράπεζας οι κατάλληλες επαφές με τους δύο φορείς για να επιλυθεί. Ο Διευθυντής μας διαβεβαίωσε ότι αφού ενημερωθεί για το θέμα από τα στελέχη του, θα επικοινωνήσει μαζί μας.

Άλλα τρέχοντα θέματα – Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων

 Εκτός της συνάντησης με τον Διευθυντή, σας ενημερώνουμε ότι στις 29 και 30/5/2017 διεξάγεται η πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων (ΕΣΕ) της Τράπεζας και του Ομίλου. Σύμφωνα με την σχετική οδηγία της Ε.Ε., είναι ευθύνη της Τράπεζας η σύσταση του ΕΣΕ  (ή σχετικής διαδικασίας) από εκπροσώπους των εργαζομένων από όλες τις εταιρίες όλων των χωρών του Ομίλου, με σκοπό την ενημέρωση και τη διαβούλευση με αυτούς, σε θέματα που ενδεικτικά συμπεριλαμβάνουν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, τις εργασιακές σχέσεις και τις στρατηγικές κινήσεις που πιθανά τους επηρεάζουν. Σημειώνεται δε ότι είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ΕΣΕ από κάποια εταιρία στην Ελλάδα. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει με έναν εκπρόσωπο, ως αναπληρωματικό μέλος.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Αν και δεχόμαστε ‘κτυπήματα κάτω από τη μέση’ από κάποιους συναδέλφους των άλλων Συλλόγων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη μη υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του ΤΥΠΕΤ και παρότι η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ πρότεινε τροποποίηση του καταστατικού για τους συναδέλφους Συνταξιούχους και θα μπορούσε να συμπεριλάβει σε αυτή και το θέμα της ένταξης ως τακτικά μέλη των συναδέλφων – μελών του Συλλόγου μας, καθώς και των συναδέλφων του Συλλόγου της πρώην Εθνοdata, δεν το έπραξε, αγωνιζόμαστε πρωτίστως για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου μας, αλλά και χωρίς υστεροβουλία για το συμφέρον όλων των συναδέλφων.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών του ΤΥΠΕΤ ευχόμαστε στη νέα Διοίκηση συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο της, διότι η καλή πορεία του ΤΥΠΕΤ είναι προς όφελος όλων των ασφαλισμένων του.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΜΠΑΖΙΓΟΣ                                                   Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

 Υ.Γ. Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται τα φαινόμενα απαξίωσης μέρους του μόνιμου προσωπικού της Τράπεζας ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν οι αναθέσεις όλο και περισσότερων έργων σε εξωτερικές εταιρίες, χωρίς να έχουμε ενημέρωση αν έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες σκοπιμότητας που αποδεικνύουν ότι αυτές είναι προς το συμφέρον της Τράπεζας, των μετόχων αλλά και των εργαζομένων.

 

 30.05.2017