Ανακοίνωση 123 – Ενημέρωση για την 27η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Ανακοίνωση 123 – Ενημέρωση για την 27η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Αρ.123 / 01-03-2021

Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 25/02/2021 με τηλεδιάσκεψη μετά από ομόφωνη απόφαση των συμβούλων, λόγω των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα:

  1. Επικύρωση πρακτικών 26ης Συνεδρίασης / 28.01.2021 και προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τα μέλη του Προεδρείου συμφώνησαν για την υπογραφή των πρακτικών της 26ης Συνεδρίασης / 28.01.2021 και εκκρεμούν οι φυσικές υπογραφές. Αναφορικά με τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριάσεων, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ προσήλθε στα γραφεία του Συλλόγου και υπέγραψε με επιφύλαξη τα πρακτικά της 19ης Συνεδρίασης / 25.6.2020, 21ης Συνεδρίασης / 31.08.2020, 22ης Συνεδρίασης / 29.09.2020, 23ης Συνεδρίασης / 30.10.2020 και 24ης Συνεδρίασης / 25.11.2020.

Ο Γεν. Γραμματέας, που επωμίζεται τη σύνταξη των πρακτικών, ξεκαθάρισε πως κάθε μέλος του Δ.Σ.  έχει την ευθύνη των πράξεων του, και κάλεσε τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ να σεβαστούν το Καταστατικό του Συλλόγου μας και το αξίωμα τους. Τους κάλεσε να δηλώσουν εγγράφως για ποιο λόγο δεν επιθυμούν να υπογράψουν τα πρακτικά της κάθε συνεδρίασης ξεχωριστά με συγκεκριμένες παρατηρήσεις και επισημάνσεις. Αυτή είναι η διαδικασία και οφείλουν να την σεβαστούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

  1. Τηλεργασία εν μέσω πανδημίας: Ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την ανάγκη τήρησης του άρθρου Β4 Ε.Σ.Σ.Ε. στο πλαίσιο της προστασίας της προσωπικής ζωής των συναδέλφων.

Έγινε συζήτηση σχετικά με τη απουσία θεσμοθέτησης της τηλεργασίας, γεγονός που έχει ως συνέπεια τη μη τήρηση του ωραρίου και την κατασπατάληση του προσωπικού χρόνου των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν και τη δική τους προσωπική ευθύνη για την τήρηση του άρθρου Β4 Ε.Σ.Σ.Ε..

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για την περιοδεία του Προεδρείου στους χώρους εργασίας εν μέσω πανδημίας.

Έγινε ενημέρωση για τις επισκέψεις του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα στα κτίρια της Βαρυμπόμπης και της Πλατείας Βάθης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους συγκεκριμένους χώρους εργασίας (αποστάσεις, αποσυμφόρηση, τηλεργασία, κτλ). Στην συνέχεια, σε  άμεση συνεργασία με το προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., έγιναν παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Το τελευταίο διάστημα έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες τόσο από πλευρά αποσυμφόρησης των χώρων εργασίας όσο και από πλευρά περαιτέρω προώθησης της τηλεργασίας. Στην συνάντηση που είχε το Προεδρείο του Συλλόγου μας με τους επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού, τονίστηκε από πλευράς Διοίκησης πως η Ε.Τ.Ε.  έχει ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά από τις υπόλοιπες τράπεζες σε τηλεργασία και μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

  1. Ενημέρωση – συζήτηση για τις συναντήσεις του Προεδρείου του Συλλόγου με ανώτατα στελέχη της Τράπεζας.

Έγινε ενημέρωση για τη συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα με τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, κα. Χατζηιωάννου και κ. Αρμελινιό. Στην κορυφή των θεμάτων συζήτησης ήταν η Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., η κορυφαία κατάκτηση του Συλλόγου μας. Η συζήτηση για το κυρίαρχο θέμα που μας απασχολεί, δηλαδή την χρηματοδότηση του λογαριασμού Συντάξεων, έγινε σε καλό κλίμα ενώ τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι η Τράπεζα αναγνωρίζει την υπογραφή της στο Πρακτικό Συγχώνευσης της πρώην Ε.Α.Ε.Δ.Ο..

  1. Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.: Ενημέρωση για τα θέματα του Δ.Σ. της 24.02.2021.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  • Οικονομική ενίσχυση του λογαριασμού συντάξεων, κίνηση των λογαριασμών αυτασφάλειας και αποκατάστασης τέκνων και ανανέωση προθεσμιακής κατάθεσης.
  • Αποτελέσματα συμβολαίου υγείας και προτάσεις για τη βελτίωσή του.
  • Οικειοθελείς αποχωρήσεις υπαλλήλων, παράταση της θητείας του εκπροσώπου του Συλλόγου κ. Λ. Σιγάλα, τοποθέτηση του κ. Ν. Ανδραβιδιώτη στην Υποδιεύθυνση της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε..
  • Ενημέρωση από το νομικό σύμβουλο κ. Τσάκωνα σχετικά με υποθέσεις και αιτήματα συναδέλφων.
  • Σύγκληση Εποπτικού Συμβουλίου.
  • Ένταξη της Εταιρείας στο περιβάλλον του Internet Banking.
  • Απογραφή του ταμείου συμπληρωματικής κύριας ασφάλισης.
  • Δόθηκε από την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. παροχή εντολής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Εταιρία NBG Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Πρόκειται για εντολή ασφαλιστικής διαχείρισης, και πλέον θα τα παρακολουθεί η εν λόγω θυγατρική εταιρία της Τράπεζας. Να σημειωθεί ότι το κείμενο της εντολής απασχόλησε έντονα το προεδρείο του Συλλόγου και τους εκπροσώπους μας στο Δ.Σ.. Μετά από πρόταση μας, που έγινε αποδεκτή από τον Προέδρο της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., απαλείφθηκαν από το κείμενο της εντολής διατυπώσεις οι οποίες δημιουργούσαν ερωτηματικά καθώς ουδεμιά σχέση είχαν με το καθεστώς των ασφαλιστήριων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.. Τέλος, στο κείμενο της εντολής αναφέρεται ρητά ότι  σε αυτήν την Εταιρία ανατίθεται η «διαχείριση» των ομαδικών ασφαλιστηρίων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. και ότι σε κάθε περίπτωση, θα απαιτείται η έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε..
  1. ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες του πληρεξούσιου δικηγόρου αναφορικά με την απόφαση του Εφετείου. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά με την επικοινωνία του με τον κ. Τσάκωνα και την πρόθεσή του να τηρηθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ο κ. Τσάκωνας πρόκειται να προχωρήσει σε επανάκληση της υπόθεσης χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου η έφεση και να εκδοθεί η σχετική απόφαση.
  2. Επιστολές – διάφορα.
  • Όπως είναι αναμενόμενο, λόγω της πανδημίας δεν θα διεξαχθεί η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας. Μετά από πρόταση του Προέδρου, αποφασίστηκε ομόφωνα να διεξαχθεί εξ αποστάσεως η ετήσια κλήρωση λαχνών για τα μέλη του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.
  • Εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. δαπάνη ύψους 124€ για την ανανέωση του χώρου φιλοξενίας της ιστοσελίδας του Συλλόγου.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.