ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 158 – Προεκλογικός χαρτοπόλεμος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 158 – Προεκλογικός χαρτοπόλεμος

 

Αρ.158 / 15-10-2021

Κατανοούμε την ανάγκη του επικεφαλής της ΔΑΚΕ να κάνει αισθητή την παρουσία του ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Κατανοούμε και το ύφος των ανακοινώσεων που βγάζει, είναι άλλωστε κάτι που χαρακτηρίζει την όλη μέχρι τώρα πορεία του (εκφράζει άραγε και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ;).

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε αναπάντητα τα ψεύδη της τελευταίας του ανακοίνωσης.

Οι ημερομηνίες της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής της (δια ζώσης) αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δ..Σ. του Συλλόγου. Αυτά που και ο ίδιος ψήφισε, βγαίνει με ανακοινώσεις να τα καταγγείλει. O ίδιος πρότεινε άλλωστε την διεξαγωγή της συνέλευσης (δια ζώσης) στην 33η συνεδρίαση του Δ.Σ..

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. διατύπωσαν τις ανησυχίες τους όσον αφορά την πανδημία, αλλά στο τέλος αποφασίστηκε η δια ζώσης διενέργεια της Συνέλευσης, με την υποσημείωση ότι σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να είναι έτοιμη η εναλλακτική της εξ αποστάσεως διαδικασίας.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, η ημερομηνία πραγματοποίησής της είναι απόλυτα σύμφωνη με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό. Προφανώς ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ θα ήθελε να γίνουν εκλογές και την επομένη ημέρα των προηγούμενων εκλογών, αλλά δυστυχώς για εκείνον, υπάρχουν καταστατικό και διαδικασίες. Και πραγματικά θέλει μεγάλο θράσος να κατηγορεί για καθυστερήσεις ο άνθρωπος που αγνόησε την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου 2017, που ψήφισε την πρόταση μομφής εναντίον του, και προχώρησε σε εκλογές 5 μήνες μετά.

Όσον αφορά την πρότασή του να βγει ανακοίνωση προς όλη την τράπεζα για τον εκλιπόντα κ. Γ. Αρώνη, αυτή απορρίφθηκε με ψήφους 6-1 (και όχι 4-3 όπως ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωσή του!). Υπερψηφίστηκε με 6-1 η πρόταση της ΔΑΚΕ για να κατατεθεί το ποσό των 60€ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στην μνήμη του κ. Γ. Αρώνη, και να βγει ενημερωτική ανακοίνωση στα μέλη του Συλλόγου.

Τέλος, θεωρούμε ανεπίτρεπτη την επίθεση που γίνεται στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ προς τον ταμία του Συλλόγου για την άποψη που διατύπωσε μέσα στα όργανα του Συλλόγου. Η άποψη του ταμία του Συλλόγου  ήταν ξεκάθαρη και είχε ως εξής :

Ο κ. Γ. Αρώνης, δεν ήταν ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ – μέλος του Συλλόγου μας. Ήταν μέλος της Διοίκησης της Εθνοκάρτας. Η καριέρα του στην Εθνοκάρτα, σε συνδυασμό με τη στήριξη των συναδέλφων, τού άνοιξε πόρτες για μεγαλύτερες θέσεις σε Ελληνικές Τράπεζες. Πάντα ήταν έντονα αντεργατικός και πολέμιος του συνδικαλισμού. Ήταν δε αυτός που έφερε τους πρώτους ειδικούς συμβούλους στην Εθνοκάρτα. Αυτός άνοιξε την συγκεκριμένη πόρτα.

Επίσης, τόλμησε να μιλήσει για το εργασιακό bullying που δεχόντουσαν οι συνάδελφοι από τον κ. Αρώνη. Ανέφερε ότι «δεν θα ξεχάσω την άκρως απρεπή και αλαζονική συμπεριφορά στους υφιστάμενους του, και τις απαράδεκτες βωμολοχίες του. Για αυτούς τους λόγους, δεν ψηφίζω την πρόταση της ΔΑΚΕ».

Στα όργανα του Συλλόγου ο καθένας μπορεί να καταθέτει την άποψή του, άσχετα αν αυτή ενοχλεί ή είναι αντίθετη με αυτά που πιστεύει ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ.

Η πρόταση για την δωρεά στην μνήμη του του αείμνηστου Προέδρου της ΟΤΟΕ ήταν, όπως εξήγησε στο Δ.Σ. ο Γ. Γραμματέας, ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον κλάδο και τους τραπεζοϋπάλληλους ενώ, μεταξύ άλλων, ήταν ο αρχιτέκτονας του Ενιαίου Μισθολογίου στις Τράπεζες, και πολλά κεκτημένα που έχουμε ως σήμερα τα οφείλουμε στην δράση του αείμνηστου Προέδρου της ΟΤΟΕ. Το σχόλιο του επικεφαλής της ΔΑΚΕ ότι ο αείμνηστος δεν έχει σχέση με τον Σύλλογο είναι απαράδεκτο.

Ντροπιάζει την ιστορία της ΔΑΚΕ Εθνοκάρτας και τον Σύλλογο.

Εύλογα αναρωτιόμαστε, τι σχέση είχε με τον Σύλλογο ο Γ. Αρώνης;

Ήταν μέλος του Συλλόγου μας;

Ήταν συνάδελφος τραπεζοϋπάλληλός;

Είχαμε το ίδιο μισθολόγιο;

Είχαμε τα ίδια ασφαλιστικά ταμεία;

Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλες και όλοι μας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ έχει πρόβλημα προβολής καθώς θεωρεί ότι η πρόταση του Γ. Γραμματέα έγινε για να «καπελώσει» την πρόταση της ΔΑΚΕ για τον Γ. Αρώνη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από την πλευρά μας δεν θα προχωρήσουμε σε χαρτοπόλεμο γιατί τότε θα έπρεπε να σας αναφέρουμε ότι  αμφιβάλουμε αν ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ γνωρίζει που είναι το γραφείο του, καθώς περιφέρεται καθημερινά  ελεύθερος στα κτήρια, σε γραμματείς και συναδέλφους μοιράζοντας δώρα κ υποσχέσεις!!!

Το Προεδρείο στέλνει μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η ευγένεια μας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Έχουμε τις απαντήσεις και δεν φοβόμαστε γιατί είμαστε αληθινοί και αντιμετωπίζουμε όλους τους συνάδελφους με ειλικρίνεια και σεβασμό στα προβλήματα τους.

Κατανοούμε ότι στην καθημερινότητά σας αντιμετωπίζετε σοβαρότερα προβλήματα από το να ασχολείστε με τα «καμώματα» του επικεφαλής της ΔΑΚΕ και την εριστική συμπεριφορά του.

Άλλωστε έχουμε απομείνει λίγοι και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Και στο τέλος της ημέρας, ο καθένας χαρακτηρίζεται και για αυτά που λέει αλλά κυρίως για αυτά που πράττει.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.