ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 – Ενημέρωση για την 8η και Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 – Ενημέρωση για την 8η και Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για την 8η και Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε.

Αρ. 26 / 20-05-2019

      Στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε στις 16/5/2019 συζητήθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:

  • Αίτημα δώδεκα μελών για Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το αίτημα των 12 συναδέλφων (10/05/2019) απορρίφθηκε από την πλειοψηφία καθώς το Προεδρείο του Δ.Σ. στο χρονικό διάστημα των 6 μηνών έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στον τομέα του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συλλόγου μας με μια σειρά ενεργειών. Επίσης, λήφθηκε υπόψη μια επιστολή υπογεγραμμένη από 30 συναδέλφους (13/05/2019), μέσω της οποίας αιτούνται να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ καθώς δεν συμφωνούσαν στην πρόταση μομφής δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο σημερινό Προεδρείο του Δ.Σ. Τέλος, τα δύο θέματα, το ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ και η πρόταση μομφής, είναι υψηλής σπουδαιότητας και αρμόζει το καθένα να συζητηθεί μεμονωμένα, σε διαφορετικές Γενικές Συνελεύσεις. Στο θέμα του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να συζητηθεί κατ’ αποκλειστικότητα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ούτως ώστε να δοθεί η δέουσα προσοχή.

  • Προκήρυξη των ημερομηνιών της αποφασισμένης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Προκηρύχθηκε κατά πλειοψηφία η αποφασισμένη εδώ και καιρό Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα : ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ – Επικαιροποίηση των δεδομένων / Ενημέρωση για τις εξελίξεις και προοπτικές – Λήψη απόφασης για την υπό τις παρούσες συνθήκες αποχώρηση από το ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ ή όχι. Περισσότερες λεπτομέρειες στην ανακοίνωση του Συλλόγου Αρ. 25 / 16-05-2019

  • Λογιστής Συλλόγου

Ο Σύλλογος συνεχίζει την συνεργασία του με τον κ. Γιώργο Σιάννη, ο οποίος κατέθεσε νέα βελτιωμένη οικονομική πρόσφορα για τις υπηρεσίες του, κατόπιν αιτήματος του Προεδρείου.

  • Δημιουργία Internet banking του Συλλόγου (υπογραφές από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.)

Η  σύμβαση για το Internet Banking είναι  έτοιμη από την προηγουμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. πλην όμως απαιτεί την υπογραφή όλων των μελών του Δ.Σ. για την υλοποίηση της. Τα δυο μέλη του Δ.Σ.  (Χ. Γεωργιλής, Δ. Ασσαριωτάκη) που επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν στο προηγούμενο Δ.Σ. αρνήθηκαν κατηγορηματικά και χωρίς επιχειρηματολογία να υπογράψουν και σε αυτό το Δ.Σ. την σύμβαση.  Είναι προφανές ότι αποσκοπούν μόνο στο να σαμποτάρουν το Προεδρείο και την λειτουργία του Συλλόγου.

  • Επικύρωση πρακτικών 6ης Συνεδρίασης / 27.03.2019 &  7ης Συνεδρίασης / 18.04.2019

Τα πρακτικά της 6ης  και 7ης συνεδρίασης υπογράφτηκαν από τους συμβούλους του Ενιαίου Ψηφοδελτίου ενώ οι σύμβουλοι της  ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν τα υπέγραψαν αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα διαβάσουν, παρότι στα πρακτικά της 7ης συνεδρίασης είχαν προστεθεί και σχετικές παρατηρήσεις τους.

Οι σύμβουλοι της ΔΑΚΕ αποχωρήσαν στην συνέχεια (14:00) από τη Συνεδρίαση και τα υπόλοιπα θέματα συζητήθηκαν μόνο από τους συμβούλους του Ενιαίου Ψηφοδελτίου.

  • Κάρτα Μέλους Συλλόγου (απόφαση, ενημέρωση για τις πρώτες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις).

Επιλέχτηκε το τυπογραφείο για την έκδοση της κάρτας. Η συνεργασία με τις πρώτες επιχειρήσεις έχει οριστικοποιηθεί. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

  • Ε.Σ.Σ.Ε. (ενημέρωση, συζήτηση)

Έγινε ενημέρωση για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε., για την οποία η Διοίκηση της ΕΤΕ πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση με τον ΣΥΕΤΕ. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

  • ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ – Ενημέρωση για την κοινή σύσκεψη στο ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ στις 13/5/2019 με θέμα «Επαγγελματική Διαχείριση της Περιουσίας του Ταμείου».

Πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Προέδρων των Συλλόγων με το Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ με σκοπό την ανάδειξη της διαδικασίας για τη θεσμοθέτηση της επενδυτικής λειτουργίας του Ταμείου. Αποφασίστηκε η ανάθεση σε Ανεξάρτητο Επενδυτικό Γραφείο, μέσω διαγωνισμού με στόχο τον εκσυγχρονισμό των επενδύσεων, προκειμένου να αυξηθούν οι αποδόσεις των αποθεματικών με ταχύτητα, ασφάλεια και διαφάνεια.

  • Εθελούσια έξοδος του 2019 (ενημέρωση, συζήτηση).

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσαν το Δ.Σ. για την  ενημερωτική συνάντηση με τη Διοίκηση σχετικά με το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά μας ότι κάθε συνάδελφος θα πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει βάσει των προσωπικών του δεδομένων αλλά και ότι δεν θα ανεχτούμε καμίας μορφής πίεση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είναι στην διάθεση όλων για την οποιαδήποτε υποστήριξη.

  • Ενημέρωση, συζήτηση για την προσβλητική, αντισυναδελφική και αντικαταστατική συμπεριφορά του μέλους του Δ.Σ., κ. Χ. Γεωργιλή, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρευρεθεί στην ενημερωτική συνάντηση των Προεδρείων των Συλλόγων με τους εκπροσώπους της Διοίκησης σε βάρος του κύρους και της συνολικής εικόνας όλων των μελών του Συλλόγου μας.

Ως γνωστόν, η Διοίκηση προσκάλεσε τα Προεδρεία των Συλλόγων για να τα ενημερώσει για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Η ΔΑΚΕ και με δική της απόφαση επέλεξε να μην συμμετέχει στο Προεδρείο του Συλλόγου. Πώς είναι δυνατόν ο συνάδελφος και μέλος του Δ.Σ. Χ. Γεωργιλής να παρακάμπτει το Προεδρείο του Συλλόγου και να αυτοπροσκαλείται σε μια τέτοια συνάντηση; Με την συμπεριφορά του εκθέτει τον Σύλλογο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς ανάρμοστη συμπεριφορά είχε επιδείξει και στην συνάντηση του Δ.Σ. με την Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τις ατομικές μερίδες στις 3/4/2019. Το Προεδρείο καταγγέλλει και καταδικάζει την αντισυναδελφική, αντισυνδικαλιστική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του συναδέλφου  Χ. Γεωργιλή που εξέθεσε το Σύλλογο μας. Τέλος,  στο email του 15/5/2019 προς τα μέλη του Συλλόγου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το θέμα με ένα ντελίριο ασυναρτησιών και σαθρών επιχειρημάτων και να θολώσει τα νερά για τις ευθύνες που του αναλογούν.

Μια απάντηση στην ΔΑΚΕ

Το Προεδρείο του Συλλόγου μέχρι τώρα έχει επιλέξει να μην συμμετέχει σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων (της ΔΑΚΕ, του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, του              κ. Αντωνίου, και ξανά από την αρχή).

Επέλεξε να ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου, παρέχοντας επίσημα έγγραφα (γνωμοδοτήσεις δικηγόρου, ερωτήματα από πλευράς του Συλλόγου), έτσι ώστε το κάθε μέλος να είναι σε θέση να σχηματίσει την δική του άποψη και να μην παρασύρεται από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικηγόροι, δικαστές, παντογνώστες γενικά.

Δυστυχώς, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ επέλεξε κατά την προσφιλή του τακτική, να χρησιμοποιήσει ένα κρίσιμης σημασίας θέμα όπως το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ως πρόσχημα για να διεκδικήσει αυτό που εναγωνίως επιθυμεί, την καρέκλα.

Αυτό έγινε ολοφάνερο στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου το κύριο μέλημά του ήταν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση να συζητηθεί μαζί με το θέμα του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και η πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι 12 συνάδελφοι.

Το Προεδρείο του Συλλόγου δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητηθεί οποιαδήποτε πρόταση μομφής εναντίον του.

Απέρριψε το αίτημα των συναδέλφων, γιατί θεωρεί ότι σε αυτή την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία θα πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της υπόθεσης του ΤΑΠΙΛΤΑ-Τ, δεν θα πρέπει να συζητηθεί οτιδήποτε άλλο.

Πιστεύει άραγε κανένας από εσάς ότι θα μπορέσει να γίνει εποικοδομητική συζήτηση για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όταν θα έχουμε να συζητήσουμε και για πρόταση μομφής ενάντια στο Προεδρείο;

Πιθανές ευκαιρίες για προτάσεις μομφής, θα έχουν οι συνάδελφοι στο μέλλον.

Το Προεδρείο του Συλλόγου  θα παρουσιάσει το έργο του, προκειμένου να κριθεί από τους συναδέλφους. (Επισυνάπτουμε τον Διοικητικό Απολογισμό του Προεδρείου μέχρι σήμερα).

Σε αυτή την Έκτακτη Γενική Συνέλευση όμως το μείζον είναι το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί. Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την προώθηση των προσωπικών φιλοδοξιών του οποιουδήποτε.

Όσον αφορά την τελευταία ανακοίνωση του κ. Αντωνίου ( αναφορικά με το θέμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και της προσχεδιασμένης αποχώρησης της ΔΑΚΕ από το τελευταίο Δ.Σ.), ειλικρινά μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι προβαίνει σε προσωπικές εκτιμήσεις για θέματα για τα οποία θα γίνει συνάντηση με τον δικηγόρο της υπόθεσης κ Τσάκωνα, προκειμένου να διευκρινισθούν. Προφανώς ξέρει καλύτερα.

Όσον αφορά τις αναφορές και τους υπαινιγμούς περί ‘’μαγειρεμάτων’’, μάλλον τις κάνει ως ειδικός στα μαγειρέματα ( κλείσαμε ακριβώς έναν χρόνο από τα περσινά γεγονότα).

Καλούμε τα μέλη μας να μελετήσουν τα επίσημα έγγραφα, που έχει θέσει στην διάθεσή τους ο Σύλλογος, μαζί με οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για ό,τι καινούργιο προκύψει.

Η απόφαση για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα πρέπει να παρθεί από τον καθένα μας, έχοντας όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα.

Αυτήν την ενημέρωση, σας την έχει εξασφαλίσει ο Σύλλογος, όπως ήταν καθήκον του.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                               

                                                                                                                 

Ι. ΤΥΡΟΣ                                                            Χ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 – Ενημέρωση για την 8η και Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Τ.Ε. – Π.Π.Ε

 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ 05.12.2018 ΕΩΣ 20.05.2019