ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  72 – Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 72 – Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό…

 

Αρ. 72 / 21-01-2020

 

Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό

Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με μια ανακοίνωση βασισμένη στο γνωστό ρεπερτόριο του, δηλαδή με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες κατά των μελών της διοίκησης του Συλλόγου και του Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε., ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους από τα πραγματικά γεγονότα.

Πράγματι η Εθνική Ασφαλιστική με επιστολή της προς την Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.  πρότεινε τη μείωση του επιτοκίου από 1,70% σε 1% . Αυτό ήταν γνωστό σε όλους και τελικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. –  Εθνικής Ασφαλιστικής και το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,20%.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση του Συλλόγου γράφτηκε χαρακτηριστικά: Παρά το δυσμενές περιβάλλον με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί στο 1,20% αντί για 1,00%.

Προκύπτει πουθενά από τα παραπάνω απόκρυψη της αλήθειας ;

Δεν χαρακτηρίσαμε το επιτόκιο επιτυχία ούτε το βαφτίσαμε σπουδαίο  κατόρθωμα, όπως επικαλείται ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ.

Όσοι γνωρίζουν τι επικρατεί με τα επιτόκια στην αγορά αυτό το διάστημα σίγουρα θα χαρακτήριζαν το 1,20% μια θετική εξέλιξη. Όσον αφορά την ιστορία να θυμίσουμε στους κυνηγούς του «χαμένου» επιτοκίου ότι πριν φτάσει στο 1,70% το επιτόκιο ήταν στο 3,35%. Ας μην κάνουν συγκρίσεις καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει και τα επιτόκια σήμερα είναι στο ναδίρ. Μια απλή έρευνα θα έδειχνε στον επικεφαλής της ΔΑΚΕ ότι τα ισχύοντα επιτόκια σε όλη την τραπεζική αγορά κυμαίνονται από 0,10 έως 0,60, και για κεφάλαια  πολύ μεγαλύτερα  από αυτά των ταμείων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε.

Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι μετά από 4 έτη επανήλθε  η κάλυψη οδοντιατρικών δαπανών (από ατύχημα ή ασθένεια για τους ασφαλισμένους 1ης κατηγορίας (εν ενεργεία συναδέλφους) στο συμβόλαιο υγείας 2608/8) και αυτό αποτελεί κέρδος για τα μέλη του Συλλόγου μας.

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ θέλει να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους από τα πραγματικά γεγονότα τα οποία είναι η έγκριση της κάλυψης οδοντιατρικών δαπανών για δυο χρόνια, (100€) για κάθε χρήση. Η Εθνική Ασφαλιστική θα καταβάλει το 80% της δαπάνης στους ασφαλισμένους. Να σημειωθεί ότι η  κάλυψη αφορά μόνο τους ασφαλισμένους και όχι τα εξαρτώμενα μέλη τους. Επαναλαμβάνουμε ότι  κάλυψη θα ισχύει για την τρέχουσα χρήση (έως 31/3/2020)  και για την επόμενη χρήση, δηλαδή από 1/4/2020 έως 31/3/2021.

Η προσθήκη της κάλυψης των οδοντιατρικών δαπανών στο συμβόλαιο υγείας της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε. μετά από 4 έτη είναι μια επιτυχία για όλα τα ασφαλισμένα μέλη της  και φυσικά για τον Σύλλογο.

Το Προεδρείο του Συλλόγου και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στο Δ.Σ. της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε  θα συνεχίζουν να εργάζονται με γνώμονα το συμφέρον των  ασφαλισμένων και την υπεράσπιση των Ταμείων της Ε.Π.ΑΣ.Π.Π.Ε, της κορυφαίας κατάκτησης στην Ιστορία του Συλλόγου μας.

Τέλος, θέλαμε να τονίσουμε ότι οι προσωπικές μας εμμονές δεν πρέπει να μας οδηγούν σε χαρακτηρισμούς και κατηγορίες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς.