ΟΤΟΕ: Προστασία θέσεων εργασίας και καταθέσεων

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Στ. Κούκος

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Στ. Κούκος

Ως «ληστεία που τινάζει στον αέρα το προϊόν της πίστης των τραπεζών» θεωρεί η ΟΤΟΕ την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και ζητά προστασία των καταθετών και των θέσεων εργασίας.

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών που εξυπηρετεί πολιτικές οικονομικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες» ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ εκτιμώντας ότι «η συγκεκριμένη απόφαση θέτει σε κίνδυνο και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

ζητησαν συναντηση <<Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΤΟΕ σε συνεργασία με τους συλλόγους των εργαζομένων στις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα ζήτησε συναντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη λειτουργία αυτών των τραπεζών στη χώρα μας, στο πλαίσιο διασφάλισης της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. «Μετά τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση, οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα μας, στηρίζοντας έτσι τους καταθέτες τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες αυτές και τη σταθερότητα του συστήματος» ανακοίνωσε. Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα και, εφόσον χρειαστεί, να οργανώσει κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Η ΓΣΕΕ
Η απόφαση του Euro­group για παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα δεν πλήττει μόνο την Κύπρο και ειδικότερα τους μικροκαταθέτες, αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοπιστία και το ρόλο των τραπεζών» ανακοίνωσε και η ΓΣΕΕ.

(Πηγή: http://www.imerisia.gr)