Γ. Βρούτσης: Τεκμηριωμένη η απόφαση του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις

Τεκμηριωμένη χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος.

Ο κ. Βρούτσης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με στόχο τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Εξερχόμενος του Μαξίμου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις ομαδικές απολύσεις και απάντησε πως «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά». «Νομίζω ότι από εκεί η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το έργο του υπουργείου Εργασίας ο κ. Βρούτσης είπε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, «έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή».

«Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο, προκλήσεις που πρέπει να λύσουμε ακόμα, προβλήματα που ακόμα υπάρχουν στη βάση της καθημερινότητας των ανθρώπων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και αυτές τις προκλήσεις τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε», συνέχισε.

(Πηγή:  http://www.naftemporiki.gr/ )