ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ   29/11/2013 – 1/12/2013 & 06/12/2013 – 8/12/2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 29/11/2013 – 1/12/2013 & 06/12/2013 – 8/12/2013

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει χειμερινή εκδρομή στα πανέμορφα Καλάβρυτα. Η εκδρομή φέτος θα πραγματοποιηθεί σε 2 Σαββατοκύριακα προκειμένου να διευκολυνθούν εκείνοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στις διαδικασίες μετάπτωσης των συστημάτων της πρώην Probank στα συστήματα της Εθνικής.

Τα Καλάβρυτα μια ορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας χτισμένη σε υψόμετρο 756 μέτρων από τη θάλασσα στη σκιά του Χελμού σε προνομιακή θέση γεμάτη από έλατα, αποτελεί τουριστικό προορισμό για πολλούς επισκέπτες, τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Επαρχία Καλαβρύτων μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα, κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω:

Το «Σπήλαιο των Λιμνών» που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά και απέχει μόλις 17 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Το σπήλαιο είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το γραφικό Πλανητέρο ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν καρυδιές, πλατάνια και ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Aροάνιου ποταμού. Επίσης στην περιοχή λειτούργει το πεστροφίο και πέτρινες ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πέστροφα ή σολομό.

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων και η μοναδική διαδρομή του μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Έχει χαρακτηριστεί η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.

Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς. Η Μονή διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές κλπ.

Η Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας η οποία  το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη Μονή φυλάσσεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821. Επίσης στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ένας ιστορικός και μαρτυρικός χώρος που συνδέεται άρρηκτα με τα γεγονότα της κατοχής. Ο αρχαιολογικός χώρος  Άνω Λουσών που βρίσκεται στο χωριό Λουσοί περιέχει επιβλητικά αξιοθέατα όπως ο δωρικός ναός Αρτέμιδος ημέρας ή ημερασίας που κατασκευάστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα Π.Χ., και λίγο χαμηλότερα μια σημαντική ελληνιστική οικία με κεντρική αυλή.

Η Λίμνη Τσιβλού που αποτελεί ένα σημαντικότατο υγροβιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας και βρίσκεται στο Χελμό σε υψόμετρο 800 μέτρα. Η λίμνη δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913  όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Γύρω και κοντά στην Λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα και Ζαρούχλα όπου μπορεί να επισκεφτεί κανείς και να δοκιμάσει εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα στις γραφικές ταβέρνες των χωριών.

Στο καρδιά της πόλης των Καλαβρύτων βρίσκεται το 4 αστέρων ξενοδοχείο που  θα μείνουμε, KALAVRITA CANYON HOTEL & SPA, που άνοιξε τις πόρτες του το Νοέμβριο του 2010. Το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελή δωμάτια με μοντέρνα διακόσμηση με σκοπό μια άνετη και ξεκούραστη διαμονή, το  Golden Bar, στο ισόγειο του Ξενοδοχείου για όμορφες στιγμές απολαμβάνοντας ένα καφέ ή ένα ποτό με τη συνοδεία lounge αλλά και διασκεδαστικών μουσικών επιλογών, εστιατόριο και spa.

Κόστος εκδρομής κατ’ άτομο

  • Μονόκλινο δωμάτιο              120€
  • Δίκλινο δωμάτιο                      94€
  • Τρίκλινο δωμάτιο                    77€
  • Τετράκλινο δωμάτιο                65€

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται:

Διαμονή για δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Kalavrita Canyon Hotel & Spa.

Στις παραπάνω τιμές θα υπάρξει επιδότηση από τα πολιτιστικά κονδύλια ως εξής:

  • Για κάθε συνάδελφο      65€
  • Για το συνοδό 50€
  • 1ο Παιδί 30€
  • 2ο Παιδί 20€

Συνάδελφοι,

Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή για την εκδρομή της 29/11/2013 έως 01/12/2013 στα γραφεία του Συλλόγου από την Τρίτη 19/11/13 έως την Παρασκευή 22/11/13. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Για τη δεύτερη ημερομηνία έως την Πέμπτη 28/11/2013 ή μέχρι εξαντλήσεως των δωματίων.

Επιπλέον, παρακαλούμε με τη δήλωση σας να καταβάλλετε ολόκληρο το ποσό συμμετοχής στην εκδρομή.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο στα τηλέφωνα 210 – 9503489 & 9503460 (διεπιλογικό 23489 & 23460).